Saldırılar, İsrail Seçmenini Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Saldırılar, İsrail Seçmenini Etkiledi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, kamuoyunda sağcı partilere duyulan ilgiyi arttırdı.

29.08.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve 51 gün süren saldırılar, kamuoyunda sağcı partilere duyulan ilgiyi arttırdı.

Jerusalem Post Gazetesi'nin 500 kişi üzerinde yaptığı anket sonucu merkez ve solcu partilere karşı sağcı partilerin oy oranının arttığını ortaya koydu. Ankete göre, Knesset'teki sandalye sayısı 61 olan sağcı partilerin bugün seçim olması durumunda bu sayıyı 84'e çıkaracağı, 59 sandalyeye sahip solcu, merkez ve Arap partilerinin ise 36'ya gerileyeceği görülüyor.

Geçen salı günü varılan ve Filistin direniş gruplarının zafer olarak yorumladığı ateşkes anlaşmasının ardından yapılan ankette, partilerin kazanacağı sandalye sayısıyla ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Sonuçlara göre, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanı olduğu Likud Partisi sandalye sayısını 19'dan 32'ye, Ekonomi Bakanı Neftali Bennett'in Yahudi Evi Partisi 12'den 18'e, Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın İsrail Evimiz Partisi ise 12'den 17'ye çıkarıyor.

Ankete göre sandalye sayısı düşen partiler arasında İzak Herzog başkanlığındaki Emek Partisi (15'den 12'ye) ve Maliye Bakanı Yair Lapid'in Gelecek Partisi (19'dan 9'a) yer alırken, eski Savunma Bakanı Şaol Mofaz'ın Kadima Partisi sandalye sayısını muhafaza ediyor.

İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 143 Filistinli hayatını kaybetmiş, 10 bin 918 kişi yaralanmıştı.

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında salı günü kalıcı ateşkes sağlanmıştı. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saldırılar, İsrail Seçmenini Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement