Saldırıya Uğrayan Renault İşçilerine Fransız Desteği - Son Dakika
Güncel

Saldırıya Uğrayan Renault İşçilerine Fransız Desteği

Saldırıya Uğrayan Renault İşçilerine Fransız Desteği

Bursa'da geçen mayıs ayında sendikalaşma yüzünden çıkan kavgada tartaklandıkları öne sürülen 3 işçinin şikayeti üzerine açılan dava 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

11.11.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da geçen mayıs ayında sendikalaşma yüzünden çıkan kavgada tartaklandıkları öne sürülen 3 işçinin şikayeti üzerine açılan dava 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Tartaklandığı iddia edilen işçilere Fransa'dan gelen Renault Fransa Technocenter Solıdaıre Sendikası Temsilcisi Marc Tzwague de destek verdi.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde geçen Mayıs ayında çıkan kavgada DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş'e geçen 3 işçi, Türk Metal Sendikası üye işçilerin saldırısına uğradıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine 12 Türk Metal Sendikası üyesi hakkında, 'Sendikal hakları cebir ve tehditle engelledikleri' gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bursa 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması öncesi, arkadaşlarına destek veren 50 kadar Renault işçisi ve Fransa'daki Renault Fabrikası sendika temsilcisi Marc Tzwague, yargılamanın yapılacağı Bursa adliye Sarayı önüne geldi. Burada toplanan işçiler, davaya katılacak olan arkadaşlarına slogan ve alkışlarla arkadaşlarına destek verdiler.

5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, mağdur olan işçiler ile sanıklar ve avukatları katıldı. Sanıkların yöneltilen suçlamayı kabul etmediği yargılama, tanıkların dinlenmesi ile devam etti. Duruşma eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar,adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Sendika seçmenin işçilerin en temel anayasal hakkı olduğunun altını çizen Atar, "Renault'ta 4 bin 800 mavi yakalı çalışan sendika kapsamında işçiden 4 bini aşkın kardeşimiz Birleşik Metal İş Sendikamızı tercih etmiştir. Onun dışında kalan yaklaşık 600 arkadaşımızda şu anda her hangi bir sendikaya üye değil. Ama Birleşik Metal İş Sendikası Türkiye sendikalar ve toplu iş sözleşme, grev, lokavt kanununa göre yüzde 50+1 sayısını çoklukla aşmış ve şu anda işyerinde yasal anlamda da çoğunluk sendikası pozisyonuna da erişmiştir. Türk Metal Sendikası ise işyerinde yok denecek kadar azdır" dedi.

Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saldırıya Uğrayan Renault İşçilerine Fransız Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement