Salı Günleri 'FİLİNTA' İle Sallanacak! - Son Dakika
Güncel

Salı Günleri 'FİLİNTA' İle Sallanacak!

Salı Günleri \'FİLİNTA\' İle Sallanacak!

Gerek içeriği gerekse görüntü kalitesiyle dünya yapımlarıyla yarışan, raiting sıralamasını değiştiren TRT yapımlarına eklenen ve ekrana bomba gibi gelecek olan FİLİNTA dizisi Salı akşamı başlıyor!

22.12.2014 11:25  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ES Film ve MAYA Film ortaklığında, Kudret Sabancı'nın yönetmenliğiyle çekilen ve senaristliğini Altuğ Küçük'ün üstlendiği 'FİLİNTA' Hollywood ve dünya sinemasını aratmayacak kalitedeki çarpıcı, heyecanlı, sürükleyici aksiyon sahneleri ve her bölümünde 'Bu kez ne olacak?' dedirteceği sürükleyici senaryosu ve güçlü oyunculuklarıyla seyirciyi her Salı TRT 1 ekranına kilitleyecek.

İzmit'teki 300,000 m2 alanda 40,000 m2 inşa edilen setinde, eski Pera'nın, tramvayına varana kadar birebir kopyasının inşa edildiği Avrupa'nın en büyük dizi platosunda çekilen dizinin baş rollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Kayra Şenocak, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Reshad Strik , Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ceren Yılmaz, Feyza Işık gibi tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sağlam oyuncu kadrosunu bir araya toplayan 'Filinta', tarihin fısıltılarını duyan, tarihimize ve adaletimize duyarlı insanların projesi olarak ilk bölümden itibaren seyircinin gönlünde taht kuracak.

GENEL HİKAYE
Dizi tarihimizin 'İlk Osmanlı Polisiyesi' olan FİLİNTA adalet, dostluk, kardeşlik kavramlarını ortaya koyan bir dizidir. İlim irfan sahibi Kadılar, adaletin kılıcını 600 yıl Devlet-i Aliyye-i Osmaniye'de taşımış, dünyanın en büyük imparatorluklarından olan Osmanlı İmparatorluğu'nun yüzyıllar boyunca dirliğini sağlamış, toplumda huzuru ihtisas etmişlerdir. Filinta işte bu nedenle, Osmanlı'nın temel gücü olan hukuka bir saygı duruşudur. Hikâye, Galata Kadısı Gıyaseddin Hatemi ve onun yetiştirdiği Galata Amiri Filinta Mustafa ekseninde geçmektedir.

BİRİNCİ BÖLÜM HİKAYESİ
Mustafa oldukça zeki, maharetli, yakışıklı bir gençtir. Kendisi gibi öksüz ve yetim olan en yakın arkadaşı Ali ile birlikte zaptiye olarak görev yapmaktadır. Kadı Gıyaseddin ise, Simavnalı Bedrettin'in soyundan gelen bir aileye mensup, küçük yaşlardan itibaren Şam, Buhara, Kahire ve Konya'da eğitim görmüş bir kadıdır. Kalender ve soğukkanlı bir yapısı vardır. Damıtılmış bilgeliğini her sahnede bize gösterir. Ayrıca sarayda şehzadelere eğitim vermiştir. Sultan ile hoca- öğrenci ilişkisi vardır. Hikâyemiz, Mustafa ve Ali'ye kurulan bir komplo ile başlar.

TARİHİN İLK OSMANLI POLİSİYESİ

23 Aralık akşamı TRT 1 ekranlarında başlayacak son dönemlerin en iddialı dizisi 'Bir Osmanlı Polisiyesi "Filinta", çekimlerden 7 ay önce başlanan aksiyon eğitimleri ile Türk televizyon dizilerinde aksiyon alanında büyük bir eksikliği giderecek.

DÖRT DÖRTLÜK BİR EKİP

Hollywood filmleriyle yarışacak aksiyon sahneleri yazılan ve planlanan dizi için Spider Man'in aksiyon sihirbazı Dusan Hyska ve ekibi seçildi. Alanının dünya starı Hyska, Titanic, Er Ryan'ı Kurtarmak ve Spider Man gibi birçok Hollywood yapımının "second unit" uzmanı... Hyska ve ekibi, uzun zamandır günde en az 5 saat süren aksiyon eğitimi vererek, başrol oyuncularıyla ilgilenirken, yardımcısı figüran ekibe "nasıl yumruk alınacağı", "nasıl düşüleceği" gibi temel aksiyon eğitimlerini veriyor. Bu önemli dizinin makyajları ise, yine alanının dünya starı David Craig Forest ve ekibine emanet edildi. Forest, Lorenzo'nun Yağı, Çarli'nin Melekleri, Temel İçgüdü, Jaws 3 gibi birbirinden önemli onlarca filmin makyajlarını gerçekleştirmiş bir isim.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salı Günleri 'FİLİNTA' İle Sallanacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement