Salih Müslim: IŞİD Sürekli Şehre Girip Çıkıyor - Son Dakika
Dünya

Salih Müslim: IŞİD Sürekli Şehre Girip Çıkıyor

Kobani'deki son gelişmeler hakkında bilgi veren Demokratik Birlik Partisi Eş Başkanı Salih Müslim, "IŞİD militanları sürekli şehre girip çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.

21.10.2014 15:51  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi için siyasi karar alındığını, işin sadece teknik boyutunun müzakere edileceğini belirtti. Müslim, Kobani'deki son durumu anlattı. Müslim, IŞİD'in Kobani'nin doğusunda ve güneyinde şehre girdiğini aktararak, "Ne şehirden tamamen çıkarıldıkları ne de şehirde yoğun şekilde oldukları söylenebilir. Sürekli şehre girip çıkıyorlar" dedi.

"BARZANİ HASSASİYETLE ÜZERİNE DURDU"

Müslim, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Başkanı Yusuf Muhammet Sadık'ı makamında ziyaret etti. Kobani'ye ulaştırılan silahlar için de Kürt yönetimine teşekkür eden Müslim, şunları kaydetti: "Gönderilen silahlar, biz Kürtlerindi. Buradaki kardeşlerimizin gönderdiği silahlardı. Bizim için önemli olan halktır. Partiler açısından KYB ve KDP'nin de şüphesiz ki katkısı vardır. Özellikle Sayın Mesut Barzani, bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Onun bu konuda ne kadar çaba gösterdiğine yakinen şahidiz. Hepsine çok teşekkür ediyoruz."

"SİLAH İHTİYACIMIZ ÇOK FAZLA"

Silah yardımının devam etmesini isteyen Müslim, "Çünkü bizi acıtan ve zor durumda bırakan IŞİD'in elindeki ağır silahlardır. Onlar tank ve toplarla bize saldırıyor. Elimizde onlara karşı koyacak silahımız yoktu. Şimdi yeni silahlar geldi. Fakat bunun yeterli olmadığını söylemek lazım. IŞİD vurulsa da elindeki ağır silahlarla hemen takviye yapıyor. Bu nedenle bizim silah ihtiyacımız çok fazla. Yardımların artmasını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

PEŞMERGE'NİN KOBANİ'YE GÖNDERİLMESİ

PYD Eşbaşkanı Müslim, Peşmergenin Türkiye üzerinden Kobani'ye geçecek olmasına ilişkin ise "Peşmergenin gönderilmesi için siyasi karar alındı. Türkiye de kabul etti. Bu, Kürtlerin yürüttüğü diplomasinin başarısıdır. İşin sadece teknik kısmı kaldı. Bunun pratize edilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

KOBANİ'DEKİ SON DURUM

Kobani'deki son duruma da değinen Müslim, IŞİD militanlarının, Kobani'nin doğusunda ve güneyinde şehre girdiğini aktararak, şu ifadeleri kullandı: "Dün de çok yoğun saldırılar düzenlediler. Bombalı iki büyük araçla intihar eylemi gerçekleştirdiler. Patlamalar uzakta olduğu için kimse ölmedi. Fakat büyük zarara yol açtı. Ne tamamen şehirden çıkarıldıklarını, ne de yoğun bir şekilde şehirde bulunduklarını söyleyebiliriz. Sürekli şehre girip çıkıyorlar. Çünkü saldırılar ve git geller devam ediyor."

Salih Müslim: IŞİD Sürekli Şehre Girip Çıkıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Salih Müslim: IŞİD Sürekli Şehre Girip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • 1453 lü kürt: ISID istese 30 dk da kobaniye yi alır bekledikleri birsey vsr Hani zerdus pkk bir erkeklik yapipta topluca kobaniye gecerlerse o zaman toptan temizlik yapacak pyd pkk ne ya eti ne butu ne 18 ulkenin hava gucu destegi almasına ragmen kobani de acik hava Hapishanesinde yaşıyorlar kimse kimse kandirma sin isid bagsata dayanmis öteki gucleri suriye urdun Libya da savaşıyor ve ve ilerliyor bizim donkisot pkk da zafer hayalleri ile manipülasyon larda kimsede yemiyor 46 13 Yanıtla
  • Hakim: Bir gün allahın izniyle PKK ve PYD kobaniye giremeyecek 21 22 Yanıtla
  • MEHMET66: ışid kekkkkolarla dalga geçiyor daha anlamadımızmı kekoşlar etek giyin gezin yoksa hepinizi kesecek ışid kekoşlar 24 13 Yanıtla
  • yavuz: allah kürtlere zaferi verecektir şeytanın ordusu ve işid yandaşları bilsinki kürtlerin yanında yüce yaratıcı güç var kimse bu gücü yenemez allahın aslanları kürtlerdir tarih bunu böyle yazıyor allah kürtleri birlik kılsın düşmanlar zaten yok olur 18 17 Yanıtla
  • Hewin: yalanın batsın senin kafir pkklı domuz seni. desene bittik İŞİD bizi yok etmek üzere. 14 16 Yanıtla
  • aslani mehd: ONLAR BİR GİDİP BİR GELECEKLER, ONLAR HEP YENECEKLER, SİZLER KALLEŞLİK YAPTINIZ, SALİH. . 16 11 Yanıtla
  • 1453 lü kürt: ISID istese 30 dk da kobaniye yi alır bekledikleri birsey vsr Hani zerdus pkk bir erkeklik yapipta topluca kobaniye gecerlerse o zaman toptan temizlik yapacak pyd pkk ne ya eti ne butu ne 18 ulkenin hava gucu destegi almasına ragmen kobani de acik hava Hapishanesinde yaşıyorlar kimse kimse kandirma sin isid bagsata dayanmis öteki gucleri suriye urdun Libya da savaşıyor ve ve ilerliyor bizim donkisot pkk da zafer hayalleri ile manipülasyon larda kimsede yemiyor 14 12 Yanıtla
  • aslani mehd: Onlar bir gelip bir gidecekler her geldiklerinde daha güçlü olacaklar, onlar çıktığında koşan dursun yürüyen otursun bir yerlere kımıldamayın, onlar hep galip gelecekler 7 11 Yanıtla
  • türkünsesi: IŞID ORDAN ÇIKSA YİNE BİR BİRİNİZİ YERSİNİZ ÇÜNKÜ SİZ BAŞKA BİRİNİN ÖNDERLİĞİNDE YAŞAYAMASSINIZ HER SİYASİ KANADI KENDİ ÖNDERLİĞİNİ ÖNE SÜRECEK YİNE KANLI ÇATIŞMA O OLMADI HİRİSTİYAN KÜRTLER ERMENİ KÜRTLER LE MÜSLÜMAN KÜRTLER ARASINDA SAVAŞ OLACAK ORA BEDDUA ALDI O KADAR ŞEHİT KANI DÖKEN Ş. EREF. SİZ. . LER MÜSLÜMAN ŞEHİD ANNELERİN BEDDUASINI ALDI 13 4 Yanıtla
  • MAVİŞ: MAVİ MARMARA ÇUVAL İSRAİL ABD YUSUF YUSUF YUSUF :))) ADAM OLMZSINIZ SİZ . . . . 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement