Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Açıklaması

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Açıklaması

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede kendisi hakkında çıkan haberler üzerine basın toplantısı düzenledi.

12.08.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede kendisi hakkında çıkan haberler üzerine basın toplantısı düzenledi.

Salihli Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Nuri Kaya da hazır bulundu. Salihli Belediyesi'nde yapılan tüm atamaların belediye başkanının yetkisi dahilinde, 5393 sayılı yasanın 49. maddesi çerçevesinde yapıldığını vurgulayan Kayda, "Bunun dışında asla bir atama söz konusu değildir. En üst seviyede verim alacağımız kişileri düşünerek görevlendirme yapıyoruz. Bu sorumluluk tamamen bana aittir. Bunun dışında hiçbir siyasi partinin söz söylemeye hakkı yoktur. Yıllardan beri devletin değişik alanlarında yönetim yetkisine sahip olan bu tecrübeli kadronun ne böyle bir şeye müsaade etmesi mümkün ne de benim böyle bir şeye müsaade etmem mümkün ne de bugüne kadar bize böyle bir talep geldi. Bunun özellikle Salihli kamuoyu tarafından bilinmesi gerekiyor. Bu bizim için çok çok önemli " dedi.

Salihli'nin sorunları için siyaset ayrımı yapmadan gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Zeki Kayda, "Salihli'ye hizmet için yola çıktık. Seçimler mutlaka siyasi bir parti ile olur. Seçilen aday tüm Salihli'nin Belediye Başkanı olur. Bizde bu üslup ile yola çıktık ve dik duruyoruz. Bizim halk günlerimizde bunu herkes rahatlıkla görebilir. Haftanın iki günü encümen salonunda halk günü yapıyoruz ve insanlarımızın birebir dertlerini dinliyoruz. Cuma günleri de yeni mahallelerimize giderek insanlarımız arasında ayrım yapmadan hizmet etmeyi kendimize görev edindik. Bunun haricinde konuşulanların hepsi ve basında çıkan asılsız haberlerin bizlerle alakası yoktur. Herkesin dışarıda siyasi bir mücadelesi vardır. Siyasi partilerin çalışmaları konunun dışındadır. Bunu özellikle vurguluyorum. Siyasi partilerin çalışmalarının belediyeye girmesi mümkün değil çünkü belediyeler kamu hizmeti vermektedir. Başkan yardımcılarımdan, müdürlerimden ve bütün çalışanlarımdan çok memnunum. Biz bin 200 çalışanımızla büyük bir aileyiz. Salihli'nin sorunu bizim sorunumuz" diye konuştu.

Salihli Belediyesi'nde yeni bir yönetim mantığı geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Salihlimizi ortak yöneteceğiz ve bundan da hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz" dedi.

Salihli'de hizmeti birlikte yürütmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Zeki Kayda, "Encümen' de eşit bir dağılımla MHP, CHP ve AK Parti üyelerine görev verdim.1,5 yıllık süre içerisinde encümen üyelerimiz adil bir anlayışla görev yaptı. Encümen ile birlikte ihalelerde şeffaf bir yönetim anlayışıyla ortak kararlar aldık. Encümende görev alan üç siyasi partinin üyeleri, yapılan çalışmaları ve hizmetleri bizzat kendileri görüyor. Bunun da merkezinde belediye başkanı, başkan yardımcıları, daire müdürleri ile kurumsal olarak belediye meclisimiz var. Belediye meclisimizin aldığı kararları adil bir şekilde uygulayan encümenimiz var" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement