Salihli'de 19 Mayıs Törenle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Salihli'de 19 Mayıs Törenle Kutlandı

Salihli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaşanan terör saldırısında 4 askerin şehit olması nedeniyle buruk kutlandı.

19.05.2016 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs'ı, milletçe büyük bir gurur ve coşku içinde kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Zeki Kayda,"Türk milletinin kendi kaderinde söz sahibi olmasının başlangıcı olan 19 Mayıs; esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk'ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. 19 Mayıs, tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Samsun'dan başlayarak ilmek ilmek kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin diriliş ve şahlanışının adıdır"dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. Yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından kutlama programı Salihli Merkez Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti. Kutlama programına, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Yavuz, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Belediye Başkan Yardımcıları Yalım Şenkaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Oktay Ayaz, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Ayaz, "Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içinde Samsun'da attığı ilk adım Türk milletinin bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız" dedi.

Gençliğe hitabe, Gençliğin Ata'ya cevabı, Gençlik Marşı, günün anlam ve önemine uygun şiirlerin okunması ile devam eden program izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Salihli Merkez Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergilediği halk oyunları, zeybek, jimnastik ve Salihli Belediye spor Judo Takımının gösterileri ise kutlama programına renk kattı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle Salihli'de düzenlenen şiir, komposizyon ve spor müsabakaları yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Yavuz, Belediye Başkanı Kayda ve Başsavcısı San tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Salihli'de 19 Mayıs Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement