Salihli'de Festival Tadında Deve Güreşi - Son Dakika
Güncel

Salihli'de Festival Tadında Deve Güreşi

Salihli\'de Festival Tadında Deve Güreşi

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, ilk kez ilçe belediyesi tarafından düzenlenen güreşlere, Ege ve Akdeniz bölgelerinden 100'ün üzerinde deve katıldı.

08.03.2015 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, ilk kez ilçe belediyesi tarafından düzenlenen güreşlere, Ege ve Akdeniz bölgelerinden 100'ün üzerinde deve katıldı. Festival havasında geçen ve yoğun ilgi gören güreşler için müsabakaları izlemeye gelen kadınlardan ücret alınmadı.

İlk kez ilçe belediyesi tarafından düzenlenen güreşlere, Ege ve Akdeniz bölgelerinden 100'ün üzerinde deve katıldı. Bölge Trafik Müdürlüğü'nün yanındaki arazide yapılan güreşlere ilgi yoğun oldu. Güreşleri izlemek için alınan 10 liralık ücret, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlardan talep edilmedi. Güzel havanın da etkisiyle yüzlerce güreş sever hem piknik yaptı hem de heyecanla güreşlerini izledi. Büyükşehir ve Salihli Belediyesi olmak üzere iki farklı kategoride kupa verildi. Manisa Büyükşehir Kupasını 'Kanka' adlı deve, Salihli Belediyesi kupasını 'Mustafahan' adlı deve kazandı.

Salihli Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, deve güreşlerine gösterilen ilgiden çok mutlu olduklarını belirterek, "Salihli ve yöresi deve güreşlerine ilgi gösteren insanlarla dolu. Zaman zaman ilçemizin ova mahallelerinde deve güreşleri gerçekleştiriliyordu. Ancak bizler bu organizasyonu belediye himayesinde yapma ve geleneksel hale getirme düşüncesi ile yola çıktık. Bugün binlerce Salihlili ve dışarıdan gelen vatandaşlarımız keyifli bir gün geçirdi" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salihli'de Festival Tadında Deve Güreşi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement