Salihli'de Sera Domatesi Dualarla Hasat Edildi - Son Dakika
Güncel

Salihli'de Sera Domatesi Dualarla Hasat Edildi

Salihli\'de Sera Domatesi Dualarla Hasat Edildi

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde serada topraksız tarım teknolojileri kullanarak üretim yapan Bostan Tarım Ürünleri A.Ş., domates hasat şenliği düzenledi.

14.10.2014 17:14  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde serada topraksız tarım teknolojileri kullanarak üretim yapan Bostan Tarım Ürünleri A.Ş., domates hasat şenliği düzenledi. Yapılan konuşmaların ardından Salihli Müftüsü tarafından okunan dua ile hasat yapıldı.

Salihli'ye bağlı Hasalan Mahallesi ile Afyon'un Sandıklı İlçesi olmak üzere iki ayrı bölgede 252 dönüm serada topraksız tarım teknolojileri kullanarak üretim yapan Bostan Tarım Ürünleri A.Ş., 1'inci Bostan Tarım Domates Hasat Şenliği düzenledi. Salihli'deki hasat şenliğine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Bostan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Küçükali, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, İlçe Tarım Müdürü Rıza Gülmez, İl Tarım Müdürü Hasan Çebi, Avrasya Grubu Genel Müdürü Haluk Tan, Avrasya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan, Bostan Tarım Genel Müdürü Savaş Mete, Metro Holding İletişim Direktörü Necmi Hatipoğlu ve diğer yöneticiler katıldı.

'TARIM İLE DÜNYA'NIN DİKKATİNİ ÜLKE OLARAK ÇEKEBİLİRİZ'

Törende yaptığı konuşmada tarımın vazgeçilmez bir sektör olduğunu vurgulayan Bostan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Küçükali, "Ülkemizde çalışan her dört kişiden bir tarım sektöründedir. Ülke ekonomisinin ihracat boyutuna baktığımızda ise tarımsal ürünlerimizin düzenli bir grafik çizdiğini görmekteyiz. Türkiye'nin toplam ihracatında tarımsal ürünlerin payı her geçen artıyor. Tarım ile Dünya'nın dikkatini ülke olarak çekebiliriz. Dünya, tarımda, gıda da güven istiyor. En güvenilebilir gıdayı Türkiye olarak biz üretebiliriz. Dünya, tarımda dış pazar şartlarına uygunluk mu istiyor. Biz bunu yapabiliriz. Dünya tarımda yüksek teknolojik üretim mi istiyor. Bunu da biz yapabiliriz. Tarımda, tüm dünya ülkeleri içinde çok önemli bir yerimiz var. Türkiye, fındık, kayısı, incir, kiraz, vişne gibi ürünlerde birinciliğini korumaktadır. Tarımda sekiz üründe üçüncü, altı üründe de ikinci sıradayız. Dünya'da tarım ürünleri arasında 55 ürünümüz ilk on sırada yer alıyor. Hangi sektörde bu kadar önemli sırayı dünya ölçeğinde tutabilmişiz" dedi.

TOPRAKSIZ ÜRETİMDE HEDEF 9 BİN TON

Türkiye'nin domateste dünya devleriyle yarıştığını belirten Küçükali, "Dünya birincisi Çin, ABD ikinci, Hindistan üçüncü. Türkiye ise dördüncü sırada. Şirketimiz 50 milyon sermayeli, 252 bin metrekare alanda faaliyet gösteriyor. Topraksız üretimde hedefimiz bu yıl 9 bin ton. Domateslerimizin tamamını daha serada iken sattık" diye konuştu. Jeotermal enerji kullanılarak ısıtılan seralarda modern ve ekolojik tarım uygulama alt yapılarına sahip olunması nedeniyle insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından kalite standartlarına uygun üretim yapıldığını da vurguladı.

İL PROTOKOLÜ YATIRIMDAN MEMNUN

Manisa ovasının çok özellikli olduğunu söyleyen Vali Erdoğan Bektaş, "Ülkemizin en şanslı yörelerinden birisi. Biz artık Manisa'da Türkiye ölçeğinde işler yapmakla övünmemeliyiz. Dünya ölçeğinde işler yapabilirsek o zaman övünme hakkına sahibiz" dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "İlimizdeki bu tür yatırımların tarımsal açıdan gelişmişliğin bir işareti olarak görüyoruz. Bu gelişmişlik ilimize ülkemize değerler katmaktadır. Bu yatırımlar Türkiye'nin tarımda hangi aşamaya ulaştığının da birer kanıtıdır" diye konuştu. Salihli İlçe Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda, "Burada 200'ün üzerinde kardeşimizin karnı doyuyor. Salihli tarım girdikleri açısından Manisa ile birlikte Türkiye'nin sayılı yerleşim yerlerinden birisi. Salihli olarak bu tür yatırımların işsizliğin önlenmesi için artmasını istiyoruz. Biz belediye olarak 7 bin 200 konutu jeotermalle ısıtıyoruz. Bu nimeti tarımsal faaliyetlerde de kullanmak istiyoruz" dedi. Avrasya Terminal İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Haluk Tan, "Avrasya İşletmeleri Genel Müdürü olarak Bostan Tarım'ın Salihli ve Sandıklı'da yapmış olduğu bu güzide yatırımın ilk genel müdürü olduğumda buraya geldim. Burayı gezdiğimizden buyana hem çalışan arkadaşlarımız hem de mevcut bürokratlarımız bizlere çok büyük destek verdiler. Başarıya ulaşmak için bilim adamı, iş adamı ve devlet adamı çok önemli. Bu üç adamı ahenkli çalıştırdığınız sürece başarıyı yakalamamanız mümkün değil" dedi.

Program sonunda protokol üyelerine plaket takdim edilirken, üretim seralarına geçilmeden önce ilk hasat öncesi Salihli Müftüsü tarafından dua edildi. Üretim seralarında ilk hasadını Vali Bektaş yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Salihli'de Sera Domatesi Dualarla Hasat Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement