Salihli'nin Bütçesi 109 Milyon Lira - Son Dakika
Yerel

Salihli'nin Bütçesi 109 Milyon Lira

Salihli\'nin Bütçesi 109 Milyon Lira

Manisa’nın Salihli ilçesi Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 109 milyon 20 bin lira olarak kabul edildi.

22.10.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli ilçesi Belediyesi'nin 2017 yılı bütçesi 109 milyon 20 bin lira olarak kabul edildi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda Başkanlığı'nda toplanan Belediye meclisi, 2017 bütçesini 109 milyon 20 bin lira olarak kabul edildi. Bütçeye CHP'li meclis üyeleri çekimser kalırken, MHP ve AK Partili meclis üyeleri ise evet oyu kullandı. Salihli Belediyesi'nin 2017 yılı geliri 95 milyon 120 bin lira, gideri ise 109 milyon 20 bin lira olarak belirlendi. İller Bankası ve diğer bankalardan alınacak olan 14 milyon liralık kredi ile bütçede gelir ve gider tablosundaki dengenin sağlanması oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda onaylanan bütçe üzerine partilerin grup sözcüleri birer konuşma yaptı. MHP Grup sözcüsü Nuri Kaya ve Ak Parti Grup Sözcüsü Alpaslan Balcı, 2017 bütçesinin Salihli'ye hayırlı olmasını dilerken, CHP Grup sözcüsü Mesut Ceylan, bütçeyi gerçekçi bulmadıklarını söyledi. Ceylan, CHP grubu olarak, belediyenin gelir-giderini borçla kapatmayı doğru bulmadıklarını sözlerine ekledi.

Salihli Belediyesi'nin 109 milyon lira olarak kabul edilen 2017 yılı bütçesinin kente hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Zeki Kayda, bütçedeki dengeyi sağlayacak olan 14 milyon borcu açıkladı. Başkan Kayda, İller Bankası ve diğer bankalardan alınacak olan 14 milyon liralık kredinin, 6 milyon lirasının Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksek Okulu kampüs alanı içerisinde çok sayıda oda ve hayırseverin katkıları ile kaba inşaatı tamamlanan ve yarım kalan Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte binası inşaatında, 4 milyon liranın Salihli Belediyesine yeni iş makinelerinin alımında ve 3 milyon lirasının ise jeotermal kuyu açılmasında kullanılacağını söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli'nin Bütçesi 109 Milyon Lira - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement