"Salihli'nin Su Problemi Kalmayacak" - Son Dakika
Güncel

"Salihli'nin Su Problemi Kalmayacak"

"Salihli\'nin Su Problemi Kalmayacak"

MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerde gerçekleştirdiği tanıtım toplantılarına Salihli ile devam etti.

09.10.2014 09:20  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Salihli'nin su depolarının yenilenmesi konusunda en kısa zamanda hızlı adımlar atacaklarını belirtti.

Büyükşehir yapılanmasını hızla sürdüren MASKİ, ilçelerdeki tanıtım toplantılarına devam ediyor. Bu kapsamda Salihli ilçesini ziyaret eden MASKİ, Salihli Belediyesi Meclis Salonu'nda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ İçme Suları Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin, MASKİ Plan Proje Dairesi Başkanı Bircan Kaynak, Büyükşehir Belediyesi Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, MASKİ Salihli Şube Müdürü Nilhan Kılıç ve yetkililer katıldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Büyükşehir Belediyesi'nin sizlere ne kadar hizmet sevdası olduğunu bugün de görüyoruz. MASKİ'nin Salihli'deki su problemlerini çok hızlı bir şekilde çözeceğini biliyoruz. Ancak bazı projeler zamanla gerçekleşir. Sorunlar olacaktır, çözüm noktasında bu sorunları tespit ederek hızlı bir şekilde sonuca gideceğimize hiç kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

Sorunların çözümü sadece MASKİ ile olacak

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin Büyükşehir olduktan sonra hızlı bir şekilde yapılanma sürecine girdiğini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, "Büyükşehir olmadan önce İl Özel İdaresi'nin köylere hizmet ettiğini biliyorsunuz. Büyükşehir Kanunu ile köylere olan bu hizmetler Büyükşehir Belediyeleri aracılığıyla gerçekleşiyor. Artık herkes Büyükşehir'in çatısı altına girmiş oluyor. Burada asıl önemli nokta neyi nereden isteyeceğiniz konusunda bilgilendirme amaçlı bu toplantılar çok önemli ve su ile ilgili tüm problemleriniz artık MASKİ ile çözülecek" diye konuştu.

Kanalizasyon sistemleri yenilenecek

Ana sorunların nelerden kaynaklandığını çok iyi bildiklerini vurgulayan Başaran, "Öncelikle altyapı olarak bütün köylerimizde, ulaştığımız her yerde kanalizasyon sistemi yok denecek kadar az. Her şeyden önce plan ve projeye dayalı olarak yapılmış bir kanalizasyon sistemimiz yok. Daha önce muhtarlar o günün şartlarıyla boru temin ederek imece usulü çözümlemişler. Ancak bir plan proje çerçevesi içinde olmadığı için atık suların tek bir noktada toplanmasını sağlayamadığımız yerler yadsınamayacak kadar çok. Yerleşim alanlarında her ev bazı problemleri kendi yöntemleriyle çözmek zorunda kalmış. Dolayısıyla elimizde profesyonelce döşenmiş altyapı yok. MASKİ olarak planımız bütün mahallelerde bu altyapıyı oluşturmak ve kanalizasyon sistemini kurmak, şebekeleri toplayarak arıtma tesisleri kurmak olacak" diye konuştu.

Paket arıtma tesisleri kurulacak

Paket arıtma tesislerinin köylerde aktif hale gelebilmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Başaran, "Paket arıtma tesisleri aktif hale gelecek olursa temel problemlerin çok kolay bir şekilde çözüleceğini hepimiz biliyoruz. Hangi paket arıtmalar daha uygunsa onu getirebilmek için çalışıyoruz. Proje ve şartnameleri hazırlıyoruz. Bu tesisleri sisteme oturtabilirsek sulamada da kullanabilecek seviyeye getirmek istiyoruz" dedi.

İçme suyu temiz olacak

Çözülmesi gereken sorunlar arasında öncelikli davranılması gereken problemin içme suyu problemi olduğunu söyleyen Başaran, "İçme suları kuyulardan sağlanıyor. Kuyulardan temin edilen sularda da arsenik ve ağır metaller çıkabiliyor. Bunlarla ilgili arıtma tesislerinin de yapılması gerekiyor. Biz burada MASKİ olarak bir çalışma başlattık. Eğer sularımız için barajlar oluşturabilirsek ki Manisa bu yönden çok verimli bir yer, bu amaçlarımıza ulaşabilirsek gönül rahatlığıyla ve su sıkıntısı olmadan çeşmelerinizden sularınızı akıtabileceksiniz" diye konuştu.

Kaçak kullanım olmamalı

Su bedellerinin düzenli bir şekilde ödenmesiyle MASKİ'nin bütçesinin oluşacağını dile getiren Başaran, kaçak kullanım konusunda muhtarların dikkatli olması gerektiğini ve muhtarların mahallelerindeki vatandaşları bilgilendirmeleri gerektiğini, unutulmaması gereken noktanın ise kaçak kullanım olması halinde MASKİ'nin zarar göreceğini dile getirdi. Ardından söz alan MASKİ İçme Suları Dairesi Başkanı Nurettin Aytekin de, MASKİ'nin kurulmasının Manisa için büyük bir şans olduğunu ve su ile ilgili yaşanan büyük sıkıntıların artık çözüleceğini söyledi.

Sıkıntılar dinlendi

Tek tek söz alan mahalle muhtarlarının şikayetlerini ve sorunlarını dinleyen MASKİ heyeti özellikle depoların bakıma ihtiyacı olması ve klor cihazlarının yenilenmesi gibi problemlerin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını dile getirdi. Ardından MASKİ heyeti Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda'yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Salihli'nin Su Problemi Kalmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement