Salihli ve Gördes'te Kurtuluş Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Salihli ve Gördes'te Kurtuluş Günü Kutlamaları

Salihli ve Gördes ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

05.09.2014 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Salihli ve Gördes ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Salihli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Şehitlik Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 27 ay boyunca düşman esareti altında kalan Salihli halkının büyük bir direniş örneği gösterdiğini kaydetti.

Program Salihli Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri, Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Enver Özdemir'in "Bir Yolcu" isimli şiiri ile devam etti.

Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç tarafından şehitler için okunan duanın ardından tören sona erdi.

Gördes

Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlamaları Hükümet binası önündeki alanda gerçekleştirildi.

Törene Gördes Kaymakamı Hakan Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selim Kasacı, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ile askeri, sivil ve siyasi temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk  Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Başkanı Akyol, "Gördes sahip olduğu manevi güçle büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. İlçemizde kutlanan 5 Eylül kurtuluş etkinlikleri, insanlarımız arasında dostluğu, birliği ve beraberliği güçlendirmektedir. Memleketimiz, işgal altında iken tüm halkımız omuz omuza direndiler. Yirmi yaşındaydı Gördesli Makbule; dağlarda, karlarda ve fırtınalarda özgürlük ve bağımsızlık için savaştı. Namusu, vatanı, milleti ve mukaddes değerlerimiz için savaştı. Kurtuluş mücadelemizin baş kahramanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ilçemizin sembol isimleri; Şehit Makbule Hanım, Halil Efe, Parti Pehlivan, Molla Mehmet'i ve nice isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kurtuluş haftasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve sporculara hediye ve ödülleri verildi. Tören, Gördes atlılar grubu ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ardından Merkez Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutulmasıyla sona erdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salihli ve Gördes'te Kurtuluş Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement