Salınan Baraj Suyu Taşkına Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Salınan Baraj Suyu Taşkına Yol Açtı

Denizli'nin Çivril ilçesinde yağışlar sonrası doluluk yaşanan Işıklı Baraj Gölü'nün kapakları açıldı, Büyük Menderes Nehri'nde yaşanan taşkın sonrası çevredeki tarım arazileri su altında kaldı.

05.03.2015 14:17  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'nin Çivril ilçesinde doluluk yaşanan baraj gölünün kapaklarının açılması sonrası Büyük Menderes Nehri çevresindeki tarım arazileri su altında kaldı. Edinilen bilgiye göre, Işıklı Baraj Gölü'nde yağışlar sonrası yaşanan doluluk nedeniyle kapaklar açılarak su tahliyesi yapıldı. Salınan sular Büyük Menderes Nehri'nde taşkına neden olunca, yoğunlukla Baklan ve Çal ilçelerinde tarım arazilerinde su baskını yaşandı.

Taşkın sular, bazı yerleşim yerlerine kadar ulaşırken, iş ve tarım makineleri sudan zarar gördü. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılından bu yana yaşanan bölgenin bu yıl yoğun yağış aldığını belirtti. Akcan, doluluk nedeniyle Işıklar Barajı'nın kapaklarının açıldığını kaydederek, "Barajdan saniyede 20 metreküp bırakılması, taşkınlara sebep oldu. Tarım arazileri su altında kaldı. Bunun Büyük Menderes yatağının bazı bölgelerinin temizlenememesinden kaynaklandığına inanıyoruz. İnşallah yetkililerimiz de bu konuda gereğini yaparlar, daha büyük hasarlar meydana gelmez" diye konuştu.Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil ise baskın yaşanan alanlarda çiftçinin ürünlerde zarar oluştuğunu, ilerideki günlerde baskın alanının genişlemesinden çekindiklerini belirtti. Suyun daha kontrollü şekilde salınabileceğini ifade eden Çil, "Ayrıca Menderes yatağında temizleme çalışmaları yapılıp tedbir alınarak bu olayın önüne geçilebilirdi" görüşünü aktardı.

Menderes yatağında oluşan bazı birikimlerin su akışını engellediğini savunan Gelinören Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Hayta da, "Baraj kapaklarını açıp su salındığında araziler su altında kalıyor. Kavaklar Mahallesi ile Aşağı Seyit'e kadar tarım arazileri büyük zarar görüyor. Devamlı bu riski yaşıyoruz. Su yatağa sığmadığından dolayı arazilere taşıyor" dedi.

Salınan Baraj Suyu Taşkına Yol Açtı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Salınan Baraj Suyu Taşkına Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement