Salıpazarı'nda Köprü Yapım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Salıpazarı'nda Köprü Yapım Çalışmaları

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Salıpazarı ilçesindeki Yeşildere üzerine yapılan yeni köprünün yapım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

30.11.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Salıpazarı ilçesindeki Yeşildere üzerine yapılan yeni köprünün yapım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Gökçeli ve Yavaşbey mahallelerini birbirine bağlayacak yeni köprünün hem yaya hem de araç trafiğini rahatlatacağı öğrenildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, yaptığı yazılı açıklamada, eski köprünün ulaşımda sorunlara sebep olduğunu ve can güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Yapımı tamamlanmak üzere olan köprünün eski köprüye ek olarak başladığını ancak eski köprüde çatlaklar olduğunu gördükten sonra yıkım kararı aldıklarını dile getiren Yurt, şunları kaydetti:

"Yaptığımız incelemelerde köprünün altında çatlak olduğunu gördük. Can ve mal güvenliği için mevcut köprüyü yıkıp yeni bir köprü yapma yoluna gittik. Eski köprü yıkıldıktan sonra 27 metre uzunluğunda, araçların ve yayaların rahatlıkla geçebileceği yeni bir köprü yapıyoruz. Köprünün eski halinde yaya ve araçlar aynı anda geçiş yapamıyordu. Sadece bir aracın geçebileceği genişlikte olan eski köprünün yenilenmesi kaçınılmaz bir durumdu. Köprümüzün kirişleri de takıldı. Önümüzdeki hafta içinde zemini ve korkulukları tamamlandıktan sonra hizmete açılması planlanıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Salıpazarı'nda Köprü Yapım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement