Salıpazarı'nda Öncelik İlçe Ekonomisi - Son Dakika
Yerel

Salıpazarı'nda Öncelik İlçe Ekonomisi

Salıpazarı\'nda Öncelik İlçe Ekonomisi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ziyaret ettiği Salıpazarı ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

13.05.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ziyaret ettiği Salıpazarı ilçesinde mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığı ve Salıpazarı İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen muhtarla buluşmasında yaptığı konuşmada özellikle ilçe ekonomisi üzerinde duran, ilçede yapılan ve yapılması düşünülen projelerle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, geçen bir yıl içerisinde konuşulan işleri elerliden gelenin en iyisini yaparak planladıkların ifade etti.

Salıpazarı'nda 13 milyon 225 bin lira mali görüntüsü olan bir iş planı ve bunun karşılığı ihaleler yaptıklarını belirten Başkan yılmaz, "Bunun karşılığında da şu ana kadar 4 milyon 300 bin liralık bir imalat gerçekleştirdik. Yani planlanan işimizin şu ana kadar yüzde 30'luk bir kısmını gerçekleştirdik. Geri kalanını da önümüzdeki süreçte yapacağız" dedi.

Planlanan işlere ilave olarak yeni planlamaları da olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki günlerde Salıpazarı'nın turizmini nasıl geliştirebiliriz, yani insanların Salıpazarı'na gelme eğilimini nasıl geliştirebilirizle ilgili bir takım hazırlıklar yaptık. İşte bu hazırlıklarımıza yönelik de çalışmalarımıza başlayacağız. Bu aşamada Sayın Valimiz ile birlikte bir kez daha buraya geleceğiz. Onların da imkanlarını dahil ederek Salıpazarı'nda tarımsal faaliyetler ve hayvancılık ile ilgili faaliyetleri nasıl çeşitlendirebiliriz, bu açıdan Salıpazarı köylerindeki geçimi, ekonomiyi, kırsal kalkınmayı nasıl sağlarız, göç vermekte olan köylerimizin göç verme durumunu durdurabilir miyiz, köylerde bir köy ekonomisi yaratabilir miyiz bunları tartışıp yol haritamızı çıkartacağız. İşte tüm altyapı çalışmalarının üstüne bunları da eklersek o zaman Salıpazarı'ndaki işlerimiz arzu ettiğimiz seviyeye gelir. Salıpazarı'nı bir şeyi üretip satabilir hale getirmemiz gerekir. Eğer bu olursa Salıpazarı'nın köylüsü Salıpazarı'nın köyünde olmaktan, köyünde yaşamaktan kendine bir gelecek planlar" diye konuştu.

Gelecekten çok umutlu olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzde 4 sene daha var. Geçtiğimiz 1 sene içerisinde güzel işler yaptık, güzel bir başlangıç yaptık. Söylediklerimizi yerine getirme konusundaki samimiyetimizi ve gayretlerimizi sizlere ispat ettik. Yıllardır yaşımın da getirdiği ve biriktirdiğim tecrübelerimi inşallah önümüzdeki bu 4 sene içerisinde insanıma kullandırabilirsem biz bu işi hep birlikte başarırız."

Köprübaşı Alabalık tesislerinde gerçekleşen toplantıya Başkan Yılmaz'ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Salıpazarı AK Parti İlçe Başkanı Yücel Kaya, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Yılmaz burada yapılan toplantının ardından Salıpazarı'na bağlı Esatçiftliği, Tanhal, Tacalan ve Karadere Mahallelerini ziyaret ederek bu mahallelerde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve devam eden alt yapı projelerini inceledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salıpazarı'nda Öncelik İlçe Ekonomisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement