Salonu Olmayan Okulun Öğrencileri Futsal Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

Salonu Olmayan Okulun Öğrencileri Futsal Türkiye Şampiyonu Oldu

Salonu Olmayan Okulun Öğrencileri Futsal Türkiye Şampiyonu Oldu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Atatürk Ortaokulu öğrencileri ortaokullar arası futsal turnuvasında Türkiye Şampiyonu oldu.

27.05.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Atatürk Ortaokulu öğrencileri ortaokullar arası futsal turnuvasında Türkiye Şampiyonu oldu. Ertuğrul Sağlam, Muhammet Demir ve Orhan Şam gibi Spor Toto Süper Lig'in yıldız isimlerinin mezun olduğu okulun öğrencileri salonu olmadığı halde zor şartlar altında çalışarak büyük bir başarı elde etti.

21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Aksaray Dağılgan Spor Salonu'nda yapılan Futsal Yıldızlar Türkiye Birinciliği müsabakalarında Atatürk Ortaokulu 20 maçın tamamını kazanarak şampiyon oldu. Turnuvanın son maçında Uşak Ömer Bedrettin Kuşaklıoğlu Ortaokulu'nu 2-1 yenen Atatürk Ortaokulu öğrencileri şampiyonluk kupası ile döndükleri okulda öğrenci arkadaşları tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Karadeniz Ereğli İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, ilçedeki diğer okul müdürleri ve okuldaki öğrencilerle şampiyon takıma karşılama töreni düzenledi.

SALONU OLMAYAN OKULUN ÖĞRENCİLERİ SALON TURNUVASINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Salonu olmayan okulun öğrencileri başka okulların spor salonlarında yada okulun bahçesindeki beton zeminde antrenmanlarını yaparak maçlara hazırlandılar. Takımın antrenörlüğünü yapan Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Erbakıcı, zor şartlarda öğrencileri ile birlikte önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Okulun çok eski ve salonu dahi bulunmadığını ifade eden Erbakıcı, takımı oluşturduklarında hedeflerinin guruplara kalmak olduğunu ancak kızların yetenekleri ve herkesin desteği ile şampiyonluk elde ettiklerini söyledi. Okulda idarecilerin, öğretmenlerin ve velilerin kendilerine çok büyük destekler sağladığını anlatan Erbakıcı, "Biz guruba gittiğimizde takım bir kat daha üste çıktı. Yarı finallerde bir kat daha üste çıktı. Türkiye şampiyonasına gittiğimizdeki orada görmek ve yaşamak gerekiyor. Orada bütün yendiğimiz takımlar bile bizim şampiyonluk kutlamalarında bizlerle birlikte sevinmeleriyle o çocukların o zaman hak ettiklerini anladım. Bizim salonumuz yok. Okul oldukça eski. Ama dediğim gibi buradan Gençlik Spor olsun, arabaya atlayıp gidip çalışıyoruz. Olmadı Ereğli Lisesi olsun, sağ olsunlar oradaki beden eğitimi öğretmeni arkadaşlarımız çok yardımcı oluyorlar. Olmadı belediyenin Kışla halı sahasında çalışıyoruz. Nedeyse biz bütün imkanları kullanarak bunların hepsini birleştirerek salon yaptık. Velilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız bu konuda oldukça fazla destek verdi. Kaldı ki en büyük gurur kaynağımız kızlar oldu. Turnuvaya başladığımız andan itibaren namağlup takımız. Beraberliğimiz dahi yok. Bizim için tek bir seçenek vardı. Onu yaptık. Sadece galibiyet. 133 gol atıp, 11 gol yedik. En iyi teknik oyuncu, en iyi teknik direktör, en iyi performans sergileyen 5 futbolcudan ikisi de bizim takımdaydı. Gol kralı bizden çıktı. Futbolcularımız hiç bir mazeret bildirmeden antrenmanlara çıktılar. Bundan sonraki hedefimizde futbolcuların Ereğli Belediyespor alt yapısına yerleştirerek milli takıma kadar yükselmelerini sağlamak" dedi.

103 GOLLE GOL KRALI OLDU

Turnuvada gol kralı olan ve Atatürk Ortaokulu takımının attığı 133 golün 103'ünü tek başına kaydeden Ceren Akkaya, gol kralı olmasında arkadaşlarının büyük payı olduğunu ifade etti. Şampiyonluk kupasını hocalarına hediye ettiklerini belirten Ceren Akkaya konuşmasında şunları söyledi:

"Biz takım olarak toplam 133 gol attık. 11 gol yedik. 133 golün 103 golünü ben attım. Attığım gollerde takım arkadaşlarımın da büyük bir etkisi var. Onlar olmasaydı tek başıma yapabilecek bir kapasiteye de sahip değilim. Çalışırken hocamız bizi evimizin önünden aldı. Sahaya götürdü. Oradan aldı okula getirdi. Hocamızın etkisi büyüktü. Bizden sonrakiler için bir salon isteyebiliriz. İdman yapabilecek bir alanımız olsa daha iyi olur. Biz bu şampiyonluğu hocamıza hediye ediyoruz."

HEDEF MİLLİ TAKIM

Şampiyon takımın kaptanı Nazmiye Özsoy ise en büyük hedefinin Ebru ve Berna gibi milli takımda oynamak olduğunu dile getirdi. Özsoy, kendilerinden sonraki öğrenciler için okullarına mutlaka salon yapılmasını isteyerek, "Bizim ayakkabımızdan tutun kıyafetlerimizi hep hocamız ayarladı. Salonumuz olmadığı halde Ereğli Lisesi'nde Gençlik Spor Müdürlüğü'nde idman yaptık. Derslerimizden feragat ederek geride de kalsak buralara kadar geldik. Sahada zorluk çekiyoruz. Bazen boş yer olmuyor. Bizler de Ebru ve Berna abla gibi milli takımlarda oynamak istiyoruz" diye konuştu.

SÜPER LİG'E 6 YILDIZ YETİŞTİREN OKUL

Ortaokullar Arası Futsal Turnuvası'nda şampiyon olan Atatürk Orta Okulu eğitim öğretime başladığı 1974 yılından bu yana önemli yıldızlar yetiştirdi. Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa'da oynayan futbolcu Orhan Şam, Gaziantepspor'da oynayan futbolcu Muhammet Demir ile Spor Toto Süper Lig'de forma giyen Tamer Sivrikaya, Hayati Köse ve Hüseyin Demir de Atatürk Ortaokulu'ndan mezun oldular. Şampiyon takımın hocası Hüseyin Erbakıcı asıl hedeflerinin Ertuğrul Sağlam, Orhan Şam, Muhammet Demir, Tamer Sivrikaya, Hayati Köse ve Hüseyin Demir gibi yıldızlar yetiştirmek olduğunu belirtti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Salonu Olmayan Okulun Öğrencileri Futsal Türkiye Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor
    15:19 Denizlispor Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Düzenliyor

    TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Denizlispor, 6 Mayıs Pazartesi günü saat 18.30'da EGS Kongre ve Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. Toplantının ertelenmesi durumunda ise 14 Mayıs Salı günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecektir.

  • Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı
    15:19 Başkan Umut Yılmaz, Çocuk Oyunları Şenliği'ne Katıldı

    Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'ne katıldı. Yılmaz, çocuklarla birlikte yüzünü boyadı, oyun oynadı ve çocuklara bisiklet vereceklerini müjdeledi. Şenlikte konuşan Yılmaz, organizasyonda görevli herkese teşekkür etti.

  • Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar
    15:08 Torreira'dan ayrılan Devrim Özkan'dan yürek hoplatan pozlar

    Ünlü oyuncu Devrim Özkan, Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira ile yaşadığı aşkın ardından ayrılık yaşamıştı. Bu ayrılık uzun süre magazin gündemini meşgul etmişti. Şimdi ise Devrim Özkan, tatil pozlarıyla dikkat çekiyor. Antalya'ya giden ünlü oyuncu, bikinili pozlarını peş peşe paylaşıp "iş ve seyahat" notunu düştü. Paylaşımı kısa sürede beğeni yağmuruna tutulan Özkan'a "Torreira ne kaçırmışsın dön bir bak" şeklinde yorumlar yapıldı.

  • Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı
    15:06 Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı

    Burhaniye Belediyespor U-18 Futbol Takımı, Balıkesir İl Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı sonuçlarla üst üste 2. kez Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Şampiyona 25-28 Nisan tarihlerinde Çanakkale Ezine 22 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek
    15:00 Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u konuk edecek

    Elazığspor, TFF 3. Lig 2. Grup 29. haftasında Sapanca Gençlikspor'u ağırlayacak. Elazığspor, bu maçı kazanarak TPAO Batman Petrolspor-Pazarspor maçının sonucunu bekleyecek.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.


Advertisement