Şalpazarı'nda Pekşen Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Şalpazarı'nda Pekşen Coşkusu

Şalpazarı\'nda Pekşen Coşkusu

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, 7 Haziran’da yapılan seçimlerde korku duvarını yıktıklarını belirterek 1 Kasım seçimlerinde ise partiye değil ülkenin ve çocukların geleceğine oy verileceğini söyledi.

28.10.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, 7 Haziran'da yapılan seçimlerde korku duvarını yıktıklarını belirterek 1 Kasım seçimlerinde ise partiye değil ülkenin ve çocukların geleceğine oy verileceğini söyledi.

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan seçimlere 4 gün kala CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, seçim gezilerini tüm hızıyla sürdürüyor. Pekşen, son olarak gittiği Şalpazarı ilçesinde büyük bir coşku ile karşılandı. CHP'nin bir diğer milletvekili adayı Murat Özçilingir ile birlikte ilk olarak ilçe örgütünü ziyaret eden Pekşen'e burada Şalpazarıspor Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cevat Özdemir tarafından üzerinde Haluk Pekşen yazılı 61 numaralı Şalpazarıspor forması hediye edildi.

Şalpazarı'nda esnaf ve vatandaşlarla buluşan Pekşen, "Meclis kapalı olmasına rağmen 7 Haziran sonrası Karadeniz'in kanayan yarası birçok soruna el attık. 7 Haziran'da yapılan seçimlerde korkuları yenelim, düzeni değiştirelim, diktatör yapmayalım iddiasıyla meydanlardaydık. Buna Türkiye çok büyük bir destek verdi ve 7 Haziran'daki o korku duvarı yıkıldı. Yine korku var ama bu sefer halk diyor ki, o korkuyu sağlayanın, korkusu var. 1 Kasım'da onun dediğimi halkın dediğimi olacak onun seçimine gidiyoruz. Yollarda, sokaklarda geziyoruz. CHP olduğumuzu görünce insanlar toplumun her kesiminden büyük bir ilgiyle bize karşı büyük sempatiyle karşılaşıyoruz. 'Para istemiyoruz. Pul istemiyoruz. Yalnızca huzur istiyoruz' diyorlar" "ifadelerini kullandı.

"TRABZON'A SÖZ VERDİM HEP BİRİNCİ OLACAĞIM"

Trabzon'un birçok sorununa el atarak bu sorunları Türkiye gündemine taşıdıklarını kaydeden CHP Milletvekili Pekşen, "Beni milletvekili olarak seçtiniz, gönderdiniz. Parlamentonun en başarılı milletvekili olarak geldim. 100 gün içinde yaptıklarımız ortada. Size söz vermiştim çünkü o parlamentonun en başaralı 5 milletvekili içinde olmazsam karşınıza çıkmayacağım demiştim. Şu anda birinci sıradayım, hiç merak etmeyin. Hiç ikinci sırada olmayacağım hep birinci olarak geleceğim. Türkiye ilk benden öğrendi, yayladaki evlere el konulduğunu. Bunların hep sorgulanması lazım. Paylaşacak bir şey kalmadı her şey satıldı. Aylardır konuşuyorum sesleri çıkmıyor" dedi.

"1 KASIM'DAN SONRA BU ÜLKENİN NEREYE GİDECEĞİNİ YALNIZCA CHP BİLİYOR"

1 Kasım'da bu ülkenin tarihi karar alacağını belirten Pekşen, "1 Kasım'dan sonra bu ülkenin nereye gideceğini yalnızca CHP biliyor. Hiç birinin bir şey bildiği yok. Hepsi bize görev tanımlıyorlar. CHP mutlaka iktidar olmalı. CHP'nin iktidar olması gerekmediğini söylemeyen tek bir parti var mı? Niye biz iktidarda olmalıyız? Burada CHP var ise adı üzerinde 'Cumhuriyet' vardır. 'Halk' vardır. Biz zaten bunun için varız. Bu ülkede hep beraber kurduğumuz cumhuriyeti, bir siyasi parti, parti devletine çevirecek onda sonra yağma devletine çevirecek. Ülkenin medyasını susturacak. Bürokratını susturacak. Yargısını ele geçirecek ordusuna kumpas kuracak. Her şeyi yapacak ondan sonra bu ülkede huzur olacak dirlik olacak. 1 Kasım günü partiye değil ülkenin ve çocuklarınızın geleceklerine oy vereceksiniz. ya bu ülkede cumhuriyet ve demokrasi hakim olacak ya da kaos hakim olacak" şeklinde konuştu.

"HA AK PARTİ HA MHP FARKI YOK"

CHP'nin, AK Parti'yi demokratik kurallar içende köşeye sıkıştırdığı her dönemde MHP'nin tavrını kendilerini şaşırttığını belirten Pekşen, "28 kez MHP, CHP'nin AK Parti'yi köşe sıkıştırdığı dönemlerde, AK Parti'yi sıkıştığı bu köşeden kurtarmış. MHP ne yapıyor? Hangi gerekçeyle ahbap çavuş ilişkisiyle oy veriyorsunuz. Ha AK Parti, ha MHP ne farkı var? Yazık günah değil mi ' En çok üzüldüğüm ilçelerden bir tanesi burası. Buraya rahmetli ağabeyim ve ben inanılmaz destek verdik. Bana yapılanı hak etti mi' Sitem etmeyeyim şimdi ben. Benden bir talebeniz oldu da geri çevirdiğim oldu mu? Başaramam dediğim oldu mu? Ne Şalpazarı'nda, ne Trabzon'un, ne de Türkiye'nin başka bir yerinde. Nerede bir sorununuz oldu biz orada olduk" diye konuştu.

"BİR SOKAĞA ADIMI VERSİNLER YETER"

Başaralı bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten Pekşen, bunun karşılığını da sandıkta alacaklarına inandıklarını söyledi. Pekşen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçim kampanyası yürütüyoruz. Rakiplerimiz neredeler biliyor musunuz? Gazetelerde, elektrik direklerinde, afişlerde ve bayraklardalar. Ama ne halkın gönlünde nede vicdanlarında varlar. Orada biz varız. CHP var. Gittiğimiz her yerde insanlar akın akın bize geliyorlar. Dertlerini ve sorunlarını taşıyorlar. Biliyorlar ki biz ucundan tutarsak çözeriz. Halk var ise CHP var. Biz sizin yanınızdayız. Göğsünüzü gere gere, başınız dimdik yürüyebilirsiniz. Pısırık, beceriksiz, çapsız bir milletvekili değilim. Öyle kolay değil kendimi de anlatmak istemiyorum. Elinizdeki milletvekilline bir bakın. 550 tane milletvekili var. Böyle bir vekili Trabzon kullanmayacak da iyi mi yapacak ? Ben bu şehirden bir tek şey istiyorum. Milletvekilliği görevimi tamamladıktan sonra bir sokağa adımı versinler başka hiç bir şey istemiyorum. Bu kenttin kaderini birlikte değiştirelim. Çok çalışacağız ve değiştireceğiz. Sandıkları sayarken gözlerinize inanamayacaksınız. Tek başına iktidara bile yelken açabilir Sakın CHP iktidarı sürpriz görmeyin." - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şalpazarı'nda Pekşen Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement