Şalvarlı Hanım ve Yaşlılardan Kayak Takımı Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Şalvarlı Hanım ve Yaşlılardan Kayak Takımı Kuruluyor

Konya’nın kayak merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent İlçesi sınırlarındaki Aladağ’da, bundan böyle şalvarlı hanımlar ve yaşlılardan oluşan kayak takımı kuruluyor.

06.04.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın kayak merkezi olması için çalışma yürütülen Derbent İlçesi sınırlarındaki Aladağ'da, bundan böyle şalvarlı hanımlar ve yaşlılardan oluşan kayak takımı kuruluyor.

2 bin 385 rakıma sahip Aladağ'ın tanıtımı için şalvarlı hanımlar ve sakallı yaşlılardan oluşan iki kayak takımı kurulacağı belirtildi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, Konya'nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ'ın tanıtımı için de atağa kalktıklarını söyledi. Aladağ'ın tanıtımı için şalvarlı genç kızlar ve sakallı yaşlılardan oluşan kayak takımları kurmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Acar, "Nisan ayında hala zirvesi ve etekleri beyaz örtüyle kaplı olan Aladağ'ımızı en iyi şekilde tanıtabilmenin gayretini gösteriyoruz. Aladağ'ın tanıtımı için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Gerek Derbent'in hanımlarından oluşan şalvarlı bayan kayak takımı, gerek ihtiyar hacı emmilerimizden oluşan bir kayak takımı kuruyoruz. Bu takımlarımız kendilerine özel formalarıyla kayarak bölgemizin tanıtımına katkıda bulunacak. Bu takımlarımız ileride düzenlenecek kayak yarışmaları ve müsabakalarına da katılarak, Derbent Aladağ'ı Türkiye vizyonuna daha ön plana çıkaracağız" dedi.

Aladağ Kayak Merkezi için hazırladıkları dosyanın da tekamül ettiğini ve turizm merkezi ilan edilecek noktaya gelindiğini vurgulayan Acar, "Aladağ Kayak Merkezi dosyamızı bakanlar kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesi için Sayın Başbakanımıza sunacağız" diye konuştu.

Başkan Acar, Aladağ'ın turizm merkezi ilan edilmesinin bölgeye yatırım yapacak yatırımcılara devlet desteği sağlayacağını, ayrıca süreci hızlandıracağını belirtti. Aladağ'a ilk etapta acemi pisti yapılacağını belirten Acar, uygun zemin ve eğitimi nedeniyle kayakseverlerin burada daha az düşerek kayak yapmayı öğreneceğini ve iyi bir kayak keyfi yaşayacağını kaydetti.

ŞALVARLI KIZLAR İLE YAŞLILAR KAYAK YAPTI

Öte yandan, Derbent Belediyesi'nin şalvarlı hanımlar ile yaşlılardan oluşan iki kayak takımı oluşturacağını ilçede duyurmasının ardından Aladağ'a gelen aralarında şalvarlı genç kızlar ile yaşlı insanların bulunduğu topluluk kar üzerinde kayak keyfi yaşadı. Ellerinde bastonla alana gelen yaşlılar ile kızaklarla kayak keyfi yaşayan kızlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Yaşlılar ve genç kızlar kurulacak kayak takımında olmak istediklerini vurgularken, bazıları da kayak takımlarıyla kayağı öğrenip kayak keyfi yaşamak istediklerini dile getirdi. Yaşlı kayakseverler Aladağ'a kayak merkezi kurulması için sabırsızlandıklarını sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şalvarlı Hanım ve Yaşlılardan Kayak Takımı Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement