Şalvarlı Picasso, Dördüncü Kişisel Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

Şalvarlı Picasso, Dördüncü Kişisel Sergisini Açtı

Kazan’da "Şalvarlı Picasso" adıyla tanınan Ayfer Bozkurt, 4. kişisel resim sergisini açtı.

29.01.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazan'da "Şalvarlı Picasso" adıyla tanınan Ayfer Bozkurt, 4. kişisel resim sergisini açtı.

Kazan'ın Tekke köyünde yaşayan ve eğitim almadığı halde resim çizen Ayfer Bozkurt (35) çevresinde bilinen adıyla "Şalvarlı Picasso", ağabeyinin çalıştığı matbaanın mürekkep artıklarından boya, saçlarından da fırça yaparak başladığı sanat yaşamına tuvale aktardığı yağlı boya eserlerle devam ediyor.

"Düşler gerçeğin arka yüzüdür" adını verdiği yağlı boya resim sergisinin açılışını Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Ayfer Bozkurt'un küçük yeğenleriyle yaptı.

Resim sergisine karşı gösterilen ilgiden çok mutlu olduğunu dile getiren Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resimlerini yaparken empati kurduğunu ve karşıdaki insanı tanımak ve anlamak için bunun gerekli olduğunu dile getirdi.

Bozkurt, "Siz bana, 'Ben çok acı çekiyorum bunu resmedebilir misiniz derseniz' ben bunu yapamam. Çünkü o acıyı benim de hissetmem lazım. Bazen insanın başkasının ayakkabısını da giymesi gerekir ki empati kurabilsin, onu anlayabilsin" diye konuştu.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Ayfer Bozkurt'a verdiği desteğin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, "Kazan adına böylesi bir değer sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Resimlerin her birisi ayrı bir anlam yüklü. Bu sergiyi saatlerce gezsek de belki doymayacağız. İlçemizin tanıtımı noktasında ciddi katkıları olan ve bizlere sanatı sevdirdiği ve tuvalle buluşturduğu için Ayfer Bozkurt kardeşimize bir kez daha teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" ifadesini kullandı.

Kazan'ın Tekke köyünde yaşayan Bozkurt, 8 yıl önce "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında köye giden bir okul müdürü tarafından keşfedildi. Resimlerini çoğunlukla evinin bahçesinde yapıyor. Kazan Belediyesinin özel hazırladığı atölyede, Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın için yapılan müzede sergilenmek üzere "Satı Kadın ve Kazan" konulu resimler çiziyor.

Tamamı yağlı boyadan oluşan 29 seçme eserin sergilendiği resim sergisi, Ulus'taki Vakıf Eserleri Müzesi Sergi Salonu'nda 5 Şubat'a kadar gezilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şalvarlı Picasso, Dördüncü Kişisel Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement