Samandağ'da 6 Mahalleye Yeni Su Şebekesi Geliyor - Son Dakika
Güncel

Samandağ'da 6 Mahalleye Yeni Su Şebekesi Geliyor

HATSU Samandağ ilçesinde kapsamlı bir şekilde başlattığı içmesuyu şebekesi döşeme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

08.10.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı Mahallesi'nin su sıkıntısının kökten çözülmesi adına eskimiş, asbestli boruların bypass edildiğini ve yerine kanserojen madde içermeyen boruların döşendiğini belirten Genel Müdürlük, toplamda 13 bin 650 metre döşenecek olan içmesuyu şebekesi çalışması maliyetinin 7 milyon 777 bin TL olduğunu bildirerek, çalışmanın 2016 yılı Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ayrıca İdare, Tekebaşı Mahallesi'nde inşaatı devam eden 5 bin metreküp kapasitesinde su deposu ve keson kuyular ile mahallenin içmesuyu yönünden rahata kavuşacağının altını çizerek, "50 Yılın İçmesuyu Projesi" kapsamında atılan dev adımın Çöyürlü, Kuşalanı, Sutaşı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerini de kapsayacağını bildirdi.

Genel Müdürlük, söz konusu su getirme projesi tamamlandıktan sonra, Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuşalanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerine yeni şehir şebekesi döşeneceğini, söz konusu mahallelerin yeni içmesuyu şebeke hattına kavuşacağını ve bu çalışmanın da proje ihalesine çıkıldığını aktardı.

"50 Yılın İçmesuyu Seferberliği" projesinin Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde hayata geçirildiğini hatırlatan İdare, 2016 yılı içerisinde geri kalan ilçelerde ve 2017 yılı içerisinde de bütün köyler, belde ve yerleşim birimlerinde içmesuyu şebeke döşeme çalışmalarının devam edeceğini belirterek, Hatay'ın daha temiz, içilebilir ve sürdürülebilir bir içmesuyuna kavuşacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Samandağ'da 6 Mahalleye Yeni Su Şebekesi Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement