Samandağ'da "İşaret Dili Eğitimi" Projesi - Son Dakika
Yerel

Samandağ'da "İşaret Dili Eğitimi" Projesi

Samandağ Kaymakamlığı'nın Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sunduğu ''İşaret Dili Eğitimi'' projesinin kabul edilmesinin ardından ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

30.01.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samandağ Kaymakamlığı'nın Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sunduğu "İşaret Dili Eğitimi" projesinin kabul edilmesinin ardından ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Samandağ Belediyesi Konferans Salonun'da düzenlenen proje açılışında yaptığı açıklamada, ilçede kamu kurum ve kuruluşlarının amirlerine ve devamında da her kurumdan en az iki personele 3 gün boyunca temel işaret dili eğitimi vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Türkiye nüfusunun yapılan tespitlere göre yüzde 8'inin engelli bireylerden oluştuğunu ifade eden Özçakıcı, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de engellilerle ilgili bir olgunun oluştuğunu kaydetti.

Özçakıcı, engelli bireylerin günlük yaşama dahil edilebilmeleri, üreten, kazanan topluma katkı sunan, kendi hayatlarını diğerleri ile eşit şanslara sahip olarak sürdürebilen bireyler olabilmeleri için toplumun her kesimine görevler düştüğünü de belirtti.

Başbakanlığın genelgesine bağlı olarak kamu kurumlarında fiziki şartların iyileştirilmesi doğrultusunda iki yılda yürüttükleri çalışmaların sonuna geldiklerinin vurgulayan Özçakıcı, engellilere el uzattıklarını ve onların hayatlarını kolaylaştırabilmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samandağ'da 'İşaret Dili Eğitimi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement