Samandıra'da İsmail Kartal Rüzgarı - Son Dakika
Spor

Samandıra'da İsmail Kartal Rüzgarı

Samandıra\'da İsmail Kartal Rüzgarı

Sezona iyi bir başlangıç yaparak güçlenen İsmail Kartal, takımda kendi düzenini kurmak için kolları sıvadı.

19.09.2014 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1-Bir çok kişinin katıldığı toplantılara sınırlama getirdi.

2-Oynanan futboldan memnun değil. Oyuncalara “Daha hızlı olun” dedi.

3-Gökhan ve Caner’e kanatlarda daha ofansif olmalarına istedi.

İşi olmayan giremez

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, hem saha içinde hem de saha dışında ağırlığını yavaş yavaş hissettirmeye başladı. Göreve geldikten sonra önce bekleyen Kartal, Süper Kupa’nın kazanılması ardından da ligi yapılan iyi başlangıçla birlikte kendi kurallarını hayata geçirmeye başladı. Kartal’ın kuralları Samandıra’da yeni bir dönemin de habercisi gibi… Çiçeği burnunda teknik adam, artık saha içinde ve dışında kendi anlayışını yerleştirmek için kolları iyiden iyiye sıvadı. İşte İsmail Kartal’ın futbolcularından saha içinde ve dışında istedikleri:

1-TOPLANTIYA HERKES KATILAMAZ

Fenerbahçe’de hafta içinde futbolcular ile yapılan toplantılara bir çok kişi katılabiliyordu. Bu nedenle de toplantılardan dışarıya önemli bilgiler sızıyordu. Kartal, toplantılara artık konuşmalarını duyması gereken kişiler dışında hiç kimseyi almıyor. Bu toplantılarda oyunculara özel bilgiler ve önemli görülen mesajlar veriliyor. Taktiksel anlamda da kritik bilgiler iletiliyor. Bundan sonra toplantılar çok gizli olacak.

2-SAHADA DA DEVRİM GELİYOR

Kartal, skor olarak iyi sonuçlar alınsa da sahadaki futboldan hiç memnun değil. Daha hızlı oynayan bir takım istiyor. Hoca, bu isteği bir türlü gerçekleşmeyince antrenmanlarda yeni alternatifler denemeye başladı. Trabzonspor maçında topun dolaşma hızı düşük kalınca rakip defansın yerleştiğini düşünen Kartal, hafta başından beri antrenmanda hızlı bir şekilde ileri çıkmak için çeşitli yöntemler denedi.

3-GÖKHAN VE CANER SAĞ VE SOL AÇIK GİBİ

Fenerbahçe teknik patronu, antrenmanlarda Gökhan Gönül’ü sağ açık ve Caner Erkin’i de bir sol açık gibi etkin kullanmaya çalışıyor. Takımından topu süratle kanatlara taşımasını isteyen Kartal, bunu yapamadıkları müddetçe rakiplerin kendilerine karşı kolayca kapanacağını anlatıyor. Kartal, Sow, Kuyt ve Emenike üçlüsünün de her kanat akınında mutlaka ceza sahası içinde çoğalmalarını istiyor.

4-PUAN İÇİN B PLANI UZAKTAN ŞUT

İsmail Kartal, antrenmanlarda uzaktan şutlar için de özel çalışmalar yaptırıyor. Sarı lacivertliler Mehmet Topal, Diego, Caner gibi toplara uzaktan iyi vuran futbolcuların da kapalı savumaları açmak için bol bol şut çekmelerini istiyor. Kartal, bu değişiklikleri sahada uygulamazlarsa her rakibin kolayca kapanarak, kendilerinden puan alabileceğine inanıyor.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Samandıra'da İsmail Kartal Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement