Son dakika Samanyolu haberleri, Samanyolu son dakika, son dakika Samanyolu

Son Dakika Samanyolu Haberleri

  • Osmanlı Ocakları Genel Başkanı: 31 Mart Seçimleri Türkiye için kritik
    16 Mar Osmanlı Ocakları Genel Başkanı: 31 Mart Seçimleri Türkiye için kritik

    Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, 31 Mart seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirterek, Türkiye'nin kaybetmesi halinde ekonomide kriz yaşanacağını söyledi.

  • Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki OSB'lere yatırımcılar sıraya girdi
    12 Mar Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki OSB'lere yatırımcılar sıraya girdi

    Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt'teki organize sanayi bölgelerine (OSB) yatırım yapmak isteyen girişimciler yer tahsisi için sırada bekliyor. Bölgenin genç nüfusu, Orta Doğu pazarına ulaşım kolaylığı, verimli toprakları ve turizm potansiyeli yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldi. OSB'lere olan ilgi her geçen gün artıyor ve yeni OSB'ler kuruluyor.

  • Sinema Sanatçısı Kenan Pars'ın Vefatının Üzerinden 16 Yıl Geçti
    07 Mar Sinema Sanatçısı Kenan Pars'ın Vefatının Üzerinden 16 Yıl Geçti

    Kenan Pars, Türk sinemasının unutulmaz sanatçılarından biri olarak bilinir. Usta oyuncu, yönetmen ve senarist olan Pars, 10 Mart 2008'de hayatını kaybetmiştir. Sinemaya 1953 yılında adım atan Pars, yüzlerce filmde rol almış ve birçok başarılı projeye imza atmıştır. Kendisi aynı zamanda Mask adlı film şirketini kurarak yapımcılık ve yönetmenlik de yapmıştır. Kenan Pars, sanat hayatı boyunca birçok ödül kazanmış ve Türk sinemasına büyük katkılar sağlamıştır.

  • Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na veda etti
    03 Mar Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na veda etti

    Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Sizlerden asla ayrılmıyorum. Ayşe Ünlüce’yi sizlere emanet ediyorum. Ahmet Ataç ve Kazım Kurt ile birlikte Cumhuriyetçi Türk kadınının, bir hukukçunun, bizim yanımızda yetişen bir adayın kazanabileceğini gösterin” dedi.

  • TBMM'de FETÖ polemiği! CHP'li Tanal'ın sözlerine Meclis Başkanvekili Bozdağ'dan zehir zemberek yanıt
    28 Şub TBMM'de FETÖ polemiği! CHP'li Tanal'ın sözlerine Meclis Başkanvekili Bozdağ'dan zehir zemberek yanıt

    TBMM'de AK Parti Milletvekili Osman Gökçek'le polemiğe giren CHP Milletvekili Mahmut Tanal, ''Sen FETÖ'nün daniskasısın! FETÖ'cü arıyorsan bak, bakan burada. Bekir Bey, FETÖ için 'O muhteremdir' diyordu.'' sözleriyle Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ'ı hedef aldı. Tanal'a yanıt veren Bozdağ, ''Ben onları çöplüğe, lağıma attım. Oradan elinizi soktukça eliniz de kirlenir ağzınız da kirlenir. Lütfen bunu yapmayın. Ben FETÖ ile mücadele eden adamım.'' ifadelerini kullandı.

  • Tolga Savacı'nın Hayatı ve Kariyeri
    26 Şub Tolga Savacı'nın Hayatı ve Kariyeri

    Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Fransız Koleji'ni bitirdikten sonra mankenlik eğitimi almak için İtalya'ya giden Savacı, birçok ülkede mankenlik yapmış ve su topu oynamıştır. Oyunculuk kariyerine 1985 yılında başlayan Savacı, birçok filmde ve dizide rol almıştır. Ayrıca müzik programı sunuculuğu ve otel işletmeciliği de yapmıştır. Tolga Savacı, üçüncü evliliğini yazar Nermin Bezmen ile yapmış ve ABD'ye yerleşmiştir.

  • Cumhurbaşkanına keman çalan kız: 'Onu canlı görmek ve karşısında çalmak çok farklı bir duygu'
    24 Şub Cumhurbaşkanına keman çalan kız: "Onu canlı görmek ve karşısında çalmak çok farklı bir duygu"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli ziyareti sırasında keman çalan Ecrin Gülçin Polatlı, 'Çalarken heyecanlandım. Cumhurbaşkanının karşısında çalmak çok farklı bir duygu, dizlerim titriyordu' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polatlı'yı otobüsüne davet ederek keman çalan öğrenciye eşlik etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de Keman Çalan Öğrenciye Eşlik Etti
    24 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de Keman Çalan Öğrenciye Eşlik Etti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli ziyareti sırasında keman çalan Ecrin Gülçin Polatlı, otobüsüne alınarak çaldığı eserlere Cumhurbaşkanı eşlik etti. Polatlı, Cumhurbaşkanının karşısında çalmak ve onunla tanışmak için heyecanlandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polatlı'ya ut çalmayı da öğrenmesini tavsiye etti ve ağabeyinin düğününe davet edildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, keman çalan Ecrin Gülçin Polatlı ile tanıştı
    23 Şub Cumhurbaşkanı Erdoğan, keman çalan Ecrin Gülçin Polatlı ile tanıştı

    Denizli programı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otobüsünde keman çalan 12 yaşındaki Ecrin Gülçin Polatlı, hayalini gerçekleştirdi. Polatlı, Erdoğan'ın isteği üzerine ut çalmayı öğrenmeyi hedefliyor.

  • Haftanın tarihine bakış
    18 Şub Haftanın tarihine bakış

    Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) 19 Şubat 2001'deki toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Başbakan Bülent Ecevit'e Anayasa kitapçığı fırlatması ve tartışmanın Ecevit tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının ardından Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldı.

  • Ocak Partisi lideri FETÖ ve PKK ile mücadelede devletin yanında olduğunu belirtti
    12 Şub Ocak Partisi lideri FETÖ ve PKK ile mücadelede devletin yanında olduğunu belirtti

    Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, FETÖ ve PKK gibi bölücü unsurlarla mücadelede devletin yanında olduklarını ve bu yapıların Türkiye'de hortlamasına izin vermeyeceklerini söyledi. Canpolat, Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ın Adnan Oktar suç örgütü ve FETÖ ile bağlantısı olduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ayrıca, Ocak Partisi'nin bağımsız Türkiye için mücadele veren hiçbir ittifakla ortak olmadığını vurguladı.

  • Osmanlı Ocakları Genel Başkanı: FETÖ'nün Türkiye'de hortlamasına izin vermeyiz
    12 Şub Osmanlı Ocakları Genel Başkanı: FETÖ'nün Türkiye'de hortlamasına izin vermeyiz

    Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Yeniden Refah Partisi'nin FETÖ'ye siyasi alan açmaya çalıştığını iddia etti ve devletin ve milletin FETÖ'nün yeniden hortlamasına izin vermeyeceğini belirtti.

  • OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Fatih Erbakan hakkında suç duyurusunda bulunmalarının AK Parti ile ilişkilendirilmesiyle ilgili açıklama yaptı
    08 Şub OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Fatih Erbakan hakkında suç duyurusunda bulunmalarının AK Parti ile ilişkilendirilmesiyle ilgili açıklama yaptı

    OCAK Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Fatih Erbakan hakkında suç duyurusunda bulunmalarının AK Parti ile ilişkilendirilmesiyle ilgili açıklama yaparak, suçluyu ve suçu ortaya çıkarmak için Cumhuriyet Başsavcılığına bir şikayette bulunduklarını belirtti. Canpolat, konunun siyasi bir olay gibi gösterilmesinin suçu ve suçluyu saklamak olduğunu vurguladı.

  • OCAK Partisi, Fatih Erbakan'ın Adnan Oktar suç örgütü ve FETÖ bağlantısını suç duyurusunda bulundu
    07 Şub OCAK Partisi, Fatih Erbakan'ın Adnan Oktar suç örgütü ve FETÖ bağlantısını suç duyurusunda bulundu

    OCAK Partisi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 'Adnan Oktar' suç örgütü ve FETÖ ile bağlantısı olduğunu öne sürerek konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

  • İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakır'daki öğrencilerle görüntülü konuştu
    31 Oca İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakır'daki öğrencilerle görüntülü konuştu

    MİLLİ Uzay Programı kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, Diyarbakır'da uzay meraklısı öğrencilerle görüntülü görüşmede, soruları yanıtladı. Gezeravcı, uzayın boş bir yer olmadığını, içerisinde uydular, yıldızlar ve gezegenlerin bulunduğunu anlattı. Ayrıca, uzay istasyonuna ulaşmanın süresi ve korkup korkmadığı hakkında da bilgi verdi. Karadelikler hakkında da açıklamalarda bulunan Gezeravcı, öğrencilere astronot olmak için eğitimlerini tamamlamalarını ve bilim adamlarının da uzaya çıkabileceğini söyledi.

  • Haftanın tarihine bakış
    21 Oca Haftanın tarihine bakış

    Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te evinin önünde, aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldü.

  • FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görülmeye devam edildi
    19 Oca FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görülmeye devam edildi

    FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 88 sanığın yargılandığı davanın, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinin usulden bozma kararının ardından yeniden görülmesine devam edildi. Duruşmada, Fenerbahçe Kulübü ile müştekilerin avukatları, ulaşılamayan sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

  • FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görüldü
    19 Oca FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görüldü

    FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurdukları gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı dava, istinafın usulden bozma kararının ardından yeniden görülen davada mahkeme 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkarttı.

  • FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görüldü
    19 Oca FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas davası yeniden görüldü

    FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurdukları gerekçesiyle 88 sanığın yargılandığı dava, istinafın usulden bozma kararının ardından yeniden görüldü. Mahkeme 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkarttı.

  • Doğa Fotoğrafçılığı Yarışması Büyüleyici Kareleri Bir Araya Getirdi
    19 Oca Doğa Fotoğrafçılığı Yarışması Büyüleyici Kareleri Bir Araya Getirdi

    Doğa Fotoğrafçılığı Yarışması, büyük etkinliğiyle doğa karelerini bir araya getirerek izleyicilere unutulmaz bir görsel deneyim sunuyor. Yarışmanın kazananları arasında Glenn Ostle ve Alain Schroeder de yer alıyor. Ayrıca, fotoğrafçıların çevresel duyarlılıklarını yansıtan karelerle ödüller veriliyor. Yarışmanın web sitesinde finalistlerin fotoğraflarına ulaşılabilir.

  • James Webb Uzay Teleskobu, 13,7 milyar yıl öncesine ait en eski kara deliği tespit etti
    12 Oca James Webb Uzay Teleskobu, 13,7 milyar yıl öncesine ait en eski kara deliği tespit etti

    NASA öncülüğünde geliştirilen James Webb Uzay Teleskobu, evrenin 13,7 milyar yıllık geçmişinde bulunan 1,6 milyon Güneş kütlesine sahip en eski kara deliği keşfetti. Royal Astronomical Society tarafından yayınlanan bulgulara göre, bu kara deliğin kütlesi Güneş'in kütlesinin 30 milyar katından fazla. Bu keşif, daha fazla kara delik tespit etmek için heyecan verici bir fırsat sunuyor.

  • 2024'te Türkiye'de sadece parçalı Ay tutulması izlenebilecek
    04 Oca 2024'te Türkiye'de sadece parçalı Ay tutulması izlenebilecek

    TÜBİTAK Bilim Toplum Başkanlığı ve TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi iş birliğinde yayınlanan Gök Olayları Yıllığı'na göre, 2024 yılında Türkiye'de sadece parçalı ay tutulması izlenebilecek. Herhangi bir güneş tutulması ise gözlenemeyecek. Ayrıca, bu yıl sekiz ayrı dönemde meteor yağmurları yaşanacak. Quadrantid, Lyrid, Eta Aquarid, Delta Aquarid, Perseid, Orionid, Leonid ve Geminid göktaşı yağmurları gözlenebilecek.

  • Kültür Sanat Dünyasından Birçok Ünlü İsim Yaşamını Yitirdi
    27 Ara Kültür Sanat Dünyasından Birçok Ünlü İsim Yaşamını Yitirdi

    Bu yıl birçok ünlü isim, kültür sanat dünyasından ayrıldı. Burhan Çaçan, Yalçın Yelence, Kazım Akşar, Rana Cabbar, Nuri Sesigüzel, Nurhan Damcıoğlu, Suna Kan, Metin Milli, Bozkurt İlham Gencer, Özkan Uğur, Tanju Tuncel, Yılmaz Gruda, Safa Önal, Erkin Koray, Ünal Silver, Mehmet Ulay, Mehmed Kısakürek ve Nevzat Atlığ bu yıl hayatını kaybeden isimler arasında yer alıyor.

  • Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü: Gençlere Güveniyorum
    26 Ara Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü: Gençlere Güveniyorum

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, gençlere güvendiğini ve iyi yönlendirildiklerinde çok iyi şeyler yapacaklarını belirtti. Üniversitenin düzenlediği 9. Bilim ve Fikir Festivali için protokol imza töreni gerçekleştirildi. Festivalde dereceye giren öğrencilere toplam 300 bin TL ödül verilecek.

  • Hubble Uzay Teleskobu'ndan UGC 8091 Galaksisi Görüntüsü
    25 Ara Hubble Uzay Teleskobu'ndan UGC 8091 Galaksisi Görüntüsü

    Hubble Uzay Teleskobu, Başak takımyıldızında bulunan UGC 8091 adlı düzensiz cüce galaksiyi görüntüledi. Bu bölge, parlak genç yıldızların bulunduğu bir yıldız oluşum yatağıdır. Görüntü, Hubble'ın iki kamerası kullanılarak çekildi ve uzun yıllar boyunca alınan veriler birleştirildi.

  • NASA, GUSTO ile Samanyolu'nun üç boyutlu haritasını çıkaracak
    20 Ara NASA, GUSTO ile Samanyolu'nun üç boyutlu haritasını çıkaracak

    NASA, balonla taşınan bir teleskop olan GUSTO'nun, son derece yüksek frekanslı radyo dalgalarıyla Samanyolu'nun büyük bölümünün üç boyutlu haritasının çıkarılmasına yardımcı olacağını bildirdi.

  • Batman Çayı ıslah çalışmaları başladı
    18 Ara Batman Çayı ıslah çalışmaları başladı

    Devlet Su İşleri tarafından 121 milyon 405 bin lira bedelle ihale edilen '3. Kısım Islah Projesi' kapsamında Batman Çayı'nın ıslah çalışmalarına başlandı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Batman için önemli olan ve vizyon projeleri arasında yer alan Samanyolu OSB, İkiztepe OSB, Sera OSB ve küçük sanayi sitelerinin yapımına başlanacak.

  • Büyükelçi Karlov suikastının üzerinden 7 yıl geçti
    18 Ara Büyükelçi Karlov suikastının üzerinden 7 yıl geçti

    Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu eski polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden 7 yıl geçti.

  • Riskli kalp ameliyatları için yeni robotik kateter geliştirildi
    10 Ara Riskli kalp ameliyatları için yeni robotik kateter geliştirildi

    ABD Boston Üniversitesi'nde yapılan çalışmalarda riskli kalp ameliyatları için yeni bir robotik kateter geliştirildi. Robotik kateter, ince ve esnek bir robotik uca sahip olup, kalp damarlarına giren cihazın ucu hava basıncıyla şişerek cerraha müdahale edecek alan açabiliyor. Bu kateter, kalp ameliyatlarında başarı oranını artırarak ameliyat süresini kısaltma potansiyeline sahip.

  • Dünya'nın ilk kez 360 derecelik görüntüleri yayınlandı
    01 Ara Dünya'nın ilk kez 360 derecelik görüntüleri yayınlandı

    Çinli bir teknoloji firması, 360 derecelik kamera ile ilk kez uzaydan dünyanın resimlerini çekti. Çekimde dünyanın ağızları açık bırakan görüntüleri ortaya çıktı.

  • 51 Işık Yılı Uzaklıkta Devasa Bir Ötegezegen Keşfedildi
    01 Ara 51 Işık Yılı Uzaklıkta Devasa Bir Ötegezegen Keşfedildi

    Astronomlar, Dünya'ya 51 ışık yılı uzaklıkta, Güneş'in 9'da 1'i kütlesindeki, 'LHS 3154' isimli M sınıfı cüce yıldızın yörüngesinde bulunan, gezegen oluşum kuramlarına aykırı olduğu düşünülen devasa bir ötegezegen tespit etti.

  • Samanyolu Galaksisinde Senkronize Hareket Eden 6 Gezegenli Güneş Sistemi Keşfedildi
    29 Kas Samanyolu Galaksisinde Senkronize Hareket Eden 6 Gezegenli Güneş Sistemi Keşfedildi

    NASA ve ESA astronomları, Samanyolu Galaksisinde 6 gezegeninin senkronize hareket ettiği bir güneş sistemi keşfetti. Güneş sistemi, NASA'nın TESS ve ESA'nın CHEOPS Teleskobu ile keşfedildi. Araştırmacılar, gezegenlerin hiçbirinin yaşama elverişli bir uzaklıkta olmadığını tahmin ediyor.

  • Bilim İnsanları, Samanyolu dışından gelen ultra yüksek enerjili gizemli bir kozmik ışın tespit etti
    25 Kas Bilim İnsanları, Samanyolu dışından gelen ultra yüksek enerjili gizemli bir kozmik ışın tespit etti

    Bilim insanları, kozmik ışınların kökenini anlamak için yaptıkları araştırmalar sırasında, Samanyolu galaksisi dışından Dünya'ya ulaşan gizemli bir atomaltı parçacık keşfetti. Bu parçacığın enerjisi, 1991'de tespit edilen ve 'Oh-My-God' parçacığı olarak adlandırılan en yüksek enerjili kozmik ışınla eşdeğer bulundu.

  • Samanyolu Galaksisi'nden ultra yüksek enerjili parçacık tespit edildi
    24 Kas Samanyolu Galaksisi'nden ultra yüksek enerjili parçacık tespit edildi

    ABD'nin Utah eyaletinde bulunan bir kozmik ışın gözlemevi, Samanyolu Galaksisi'nin ötesinden Dünya'ya geldiği düşünülen nadir ve ultra yüksek enerjili bir parçacık tespit etti. Parçacığa 'Amaterasu Parçacığı' adı verildi ve enerjisi son derece güçlü olduğu belirtildi. Bu tür parçacıkların kaynağı henüz tespit edilemedi.

  • NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, Samanyolu'nun Yeni Görüntüsünü Ortaya Çıkardı
    22 Kas NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, Samanyolu'nun Yeni Görüntüsünü Ortaya Çıkardı

    James Webb Uzay Teleskobu, yakaladığı görüntüyle Samanyolu galaksisinin daha önce keşfedilmemiş ayrıntılarını ortaya çıkardı. Görüntüde 500 bin yıldız ve protostarların kümesi yer alıyor. Teleskop, gökbilimcilerin erken evren hakkında daha fazla bilgi elde etmesini sağlayacak detayları da sunuyor.

  • Gama Işını Patlamasıyla Dünya'nın İyonosferi Değişti
    18 Kas Gama Işını Patlamasıyla Dünya'nın İyonosferi Değişti

    İtalya'dan bilim insanları, uzayda meydana gelen gama ışını patlaması sonucunda Dünya'nın iyonosferinin nasıl etkilendiğini araştırdı. Yapılan çalışmada, iyonosferin yüksek yoğunluk ve uzun süre nedeniyle değiştiği belirlendi. Bu olay, Dünya'nın ozon tabakasına da zarar verebilecek potansiyele sahip olduğu düşünülüyor.

  • Avrupa Uzay Ajansı, 2 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir yıldızdan gelen gama ışınlarını tespit etti
    15 Kas Avrupa Uzay Ajansı, 2 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir yıldızdan gelen gama ışınlarını tespit etti

    Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Integral Uzay Teleskobu aracılığıyla Dünya'ya yaklaşık 2 milyar ışık yılı uzaklıkta patlayan bir yıldızdan gelen gama ışınlarını tespit etti. Bu gama ışını patlaması, diğerlerinden farklı olarak son derece parlak ve uzun süreliydi. Patlamanın etkileri, Hindistan'daki şimşek dedektörlerini harekete geçirdi ve iyonosferde birkaç saat boyunca etkili oldu. Araştırmacılar, bu tür bir etkinin geçmişte Dünya'da meydana gelen bazı kitlesel yok oluşların nedenlerinden biri olabileceğini düşünüyor.

  • Euclid Uzay Teleskobu'nun çektiği ilk fotoğraflar paylaşıldı
    07 Kas Euclid Uzay Teleskobu'nun çektiği ilk fotoğraflar paylaşıldı

    Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Euclid Uzay Teleskobu'nun çektiği binlerce ışık yılı uzaklıktaki galaksilerin fotoğraflarını paylaştı. Euclid fotoğraflarındaki galaksiler, evrenin derinliklerindeki uzayın büyük bir parçasını keskin netlikte yakalayabilen ilk teleskop olarak tanımlandı. Euclid Uzay Teleskobu, evrenin en büyük üç boyutlu haritasını çıkarmayı ve karanlık madde ve karanlık enerji hakkında yeni kanıtlar keşfetmeyi hedefliyor.

  • James Webb Teleskobu Uzayda Nadir Kimyasal Elementlerin Patlamasına Tanık Oldu
    27 Eki James Webb Teleskobu Uzayda Nadir Kimyasal Elementlerin Patlamasına Tanık Oldu

    James Webb Teleskobu, uzayda yaşam için gerekli olan nadir kimyasal elementlerden oluşan bir patlamaya tanık oldu. Patlama, en parlak ikinci gama ışını patlaması olarak kaydedildi ve Samanyolu Galaksisi'nin toplamından 1 milyon kat daha parlaktı. Patlama, 2 nötron yıldızının birleşmesiyle meydana gelmiş ve nadir bir kilonova yaratmıştır. James Webb Teleskobu ve NASA'nın Fermi Gama-ışını Uzay Teleskobu, patlamayı gözlemlemiştir.

  • James Webb Uzay Teleskobu ile Samanyolu Galaksisi'nden 1 Milyon Kat Daha Parlak Bir Patlama Gözlemlendi
    26 Eki James Webb Uzay Teleskobu ile Samanyolu Galaksisi'nden 1 Milyon Kat Daha Parlak Bir Patlama Gözlemlendi

    James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla, Samanyolu Galaksisi'nin toplamından 1 milyon kat daha parlak bir patlama gözlemlendi. Bu büyük patlama, uzayda yaşam için gerekli nadir kimyasal elementleri oluşturdu. Patlama, 2 nötron yıldızının yaklaşık 1 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir galaksiyle birleşmesiyle meydana geldi. James Webb Uzay Teleskobu'nun yanı sıra diğer uzay teleskopları da patlamayı gözlemledi ve araştırma sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.

  • ESA'nın Gaia Gözlemevi Yarım Milyon Keşfedilmemiş Yıldızı Ortaya Çıkardı
    16 Eki ESA'nın Gaia Gözlemevi Yarım Milyon Keşfedilmemiş Yıldızı Ortaya Çıkardı

    Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın Gaia Gözlemevi, yarım milyondan fazla yeni keşfedilen yıldız ve 150.000'den fazla asteroitin ayrıntılarını içeren en güncel verileri paylaştı. Bu yeni veriler, Omega Centauri'de bulunan ve daha önce belgelenmemiş yıldızları ortaya çıkardı. Gaia Gözlemevi, aynı zamanda yıldız oluşumu ve gelişimi üzerinde çalışma imkanı sağlayan yeni veriler sunuyor. Bu keşif, Gaia Gözlemevi'nin potansiyelini aştığını gösteriyor.

  • Emekli NASA Astronotu Gençlere Meydan Okudu
    03 Eki Emekli NASA Astronotu Gençlere Meydan Okudu

    Emekli NASA astronotu Dorothy Marie 'Dottie' Metcalf-Lindenburger, genç nesillere 'Kendinize meydan okuduğunuzdan emin olun.' tavsiyesinde bulundu. Metcalf-Lindenburger, Türkiye'deki uzay çalışmalarını yerinde gözlemledi ve Türk astronotun uzaya çıkacağı haberiyle ilgili heyecanını dile getirdi. Ayrıca uzay turizmi ve TEKNOFEST gibi etkinliklerin önemine değindi ve astronot olmak isteyen çocuklara cesaret ve merak tavsiyesinde bulundu.

  • 'Futbolda şike kumpası' davasının yeniden görülmesine devam edildi
    21 Eyl "Futbolda şike kumpası" davasının yeniden görülmesine devam edildi

    FETÖ'nün, "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurmasına ilişkin 88 sanığın yargılandığı davanın, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'nin usulden bozma kararının ardından yeniden görülmesine devam edildi.

  • FETÖ'nün futbolda şike soruşturması davası yeniden görülmeye başlandı
    21 Eyl FETÖ'nün futbolda şike soruşturması davası yeniden görülmeye başlandı

    FETÖ'nün futbolda şike soruşturması kapsamında 88 sanığın yargılandığı dava, istinafın usulden bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlandı. Yeniden görülen davada mahkeme heyeti, yurt dışında oldukları tespit edilen iki sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

  • Van'da Gökyüzü Gözlem Etkinliği Düzenlendi
    10 Eyl Van'da Gökyüzü Gözlem Etkinliği Düzenlendi

    Van'da düzenlenen gökyüzü gözlem etkinliğine katılan öğretmenler, Ayanis Kalesi'nde gün batımını izledi ve teleskoplarla Samanyolu'nu gözlemledi. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, TUBİTAK ve üniversitelerin işbirliğiyle gerçekleştirildi.

  • Çin'de Geniş Alan Araştırma Teleskobu Faaliyete Geçiyor
    05 Eyl Çin'de Geniş Alan Araştırma Teleskobu Faaliyete Geçiyor

    Çin'in kuzeybatısındaki Qinghai eyaletinde faaliyete geçecek olan Geniş Alan Araştırma Teleskobu, Kuzey Yarımküre'deki en büyük zaman alanlı araştırma tesisi olacak. Teleskop, bilim insanlarının dinamik astronomik olayları izlemelerine ve zaman alanlı astronomik gözlem araştırmaları yürütmelerine yardımcı olacak.

  • Batman'da el freni çekilmeyen traktörün altında kalan genç hayatını kaybetti
    03 Eyl Batman'da el freni çekilmeyen traktörün altında kalan genç hayatını kaybetti

    Batman'ın Kozluk ilçesinde el freni çekilmeyen traktörün altında kalan Efe Kaçar (16), hayatını kaybetti. Kaza, dün akşam saatlerinde Samanyolu köyünde meydana geldi. İddiaya göre; el freni çekilmeyen traktör, hareket edince önündeki Efe Kaçar'a çarptı. Kaçar, olay yerinde hayatını kaybetti. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından Kaçar'ın cenazesi, bugün köyünde toprağa verildi. Soruşturma sürüyor.

  • Batman'da iş makinesi kazası: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    03 Eyl Batman'da iş makinesi kazası: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu köyünde, el freni çekilmeyen iş makinasının altında kalan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Batman'da iş makinesi kazası: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    03 Eyl Batman'da iş makinesi kazası: 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu köyünde, el freni çekilmeyen iş makinasının altında kalan 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Yılın ilk 8 ayında kültür sanat dünyasının ünlü isimleri yaşamını kaybetti
    01 Eyl Yılın ilk 8 ayında kültür sanat dünyasının ünlü isimleri yaşamını kaybetti

    Kültür sanat dünyasından birçok ünlü isim, sene başından bu yana yaşamını yitirdi.

  • İstanbul'da 29 Ağustos'ta Büyük Elektrik Kesintisi Gerçekleştirilecek
    29 Ağu İstanbul'da 29 Ağustos'ta Büyük Elektrik Kesintisi Gerçekleştirilecek

    Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) tarafından İstanbul'da 29 Ağustos Salı günü 21 ilçede planlı elektrik kesintisi yapılacağı duyuruldu. Elektrik hatları üzerinde yapılacak olan çalışmalar sebebiyle gerçekleştirilecek bu kesinti, İstanbul'un birçok bölgesini etkileyecek.

  • Orhan Seyfi Orhon'un Vefatının 51. Yılında Anma
    21 Ağu Orhan Seyfi Orhon'un Vefatının 51. Yılında Anma

    Türk edebiyatının önemli isimlerinden Orhan Seyfi Orhon, vefatının 51. yılında anılıyor. Hece ölçüsü ve halk dilinde şiir yazımını savunan Beş Hececiler hareketinin kurucularından olan Orhon, Türk edebiyatında önemli bir yere sahiptir. Hayatı ve eserleriyle edebiyat dünyasında iz bırakan Orhan Seyfi Orhon, şiirlerinde duru bir Türkçe kullanmış ve aşk, vatan, yalnızlık gibi temaları işlemiştir. Eserlerinden bazıları ünlü müzisyenler tarafından bestelenmiştir.

  • Batman'da şarampole devrilen otomobilde 1 çocuk öldü, 5'i çocuk 8 kişi yaralandı
    19 Ağu Batman'da şarampole devrilen otomobilde 1 çocuk öldü, 5'i çocuk 8 kişi yaralandı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, şarampole devrilen otomobilde bulunan 1 çocuk hayatını kaybetti, 5'i çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Çin Uzay İstasyonu Teleskobu, Çığır Açıcı Bilimsel Sonuçlar Elde Etmeyi Bekliyor
    19 Ağu Çin Uzay İstasyonu Teleskobu, Çığır Açıcı Bilimsel Sonuçlar Elde Etmeyi Bekliyor

    Çin'in geliştirdiği büyük ölçekli uzay araştırma teleskobu, ülkenin uzay istasyonuyla aynı yörüngeye yerleştirildikten sonra kozmoloji, karanlık madde ve enerji, galaksiler, yıldız oluşumu ve evrimi ile ötegezegenler konusunda çığır açıcı bilimsel keşifler yapmayı hedefliyor. Teleskobun yüksek çözünürlüklü panoramik görüntüler yakalayabileceği ve Hubble Uzay Teleskobu'ndan daha büyük bir görüş alanına sahip olduğu belirtiliyor.

  • Kahramanmaraş Andırın'da Orman Yangını
    19 Ağu Kahramanmaraş Andırın'da Orman Yangını

    Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Kalebyonu Mahallesi'ndeki ormanda çıkan yangına, Andırın Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. 7 arazöz, 3 su tankeri ve 3 yangın söndürme helikopteriyle yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

  • Batman'da keçiye çarpmamak isterken kaza: 1 ölü, 8 yaralı
    19 Ağu Batman'da keçiye çarpmamak isterken kaza: 1 ölü, 8 yaralı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, yola fırlayan keçiye çarpmamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, şarampole yuvarlandı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Çin'in Tiangong Uzay İstasyonu, Bilimsel Keşifler ve Yenilikçi Başarılar İçin Umut Vadeden Bir Platform Olacak
    19 Ağu Çin'in Tiangong Uzay İstasyonu, Bilimsel Keşifler ve Yenilikçi Başarılar İçin Umut Vadeden Bir Platform Olacak

    Çin'in yörüngedeki Tiangong uzay istasyonunun gelecekte çok önemli bilimsel keşifler ve yenilikçi başarılar elde etmesi bekleniyor. Çin İnsanlı Uzay Ajansı Sözcüsü Lin Xiqiang, istasyonunun kozmoloji, karanlık madde ve enerji, galaksiler, yıldız oluşumu ve evrimi ile ötegezegenler konusunda çığır açıcı bilimsel keşifler yapmasının umulduğunu belirtti. Ayrıca, uzay istasyonunda yapılan araştırmaların onarıcı tıp, hassas tıp, ilaç keşfi, memeli üremesi ve beyin bilimi gibi alanlarda yeni olasılıklar sunacağı ifade edildi.

  • Batman'da trafik kazasında 1 çocuk öldü, 8 kişi yaralandı
    19 Ağu Batman'da trafik kazasında 1 çocuk öldü, 8 kişi yaralandı

    Batman-Kozluk kara yolu Samanyolu mevkisinde meydana gelen trafik kazasında bir otomobil şarampole devrildi. Kazada 1 çocuk hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı. Yaralılar Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Erciyes Dağı'nda Perseid Meteor Yağmuru İzleniyor
    13 Ağu Erciyes Dağı'nda Perseid Meteor Yağmuru İzleniyor

    Kayseri'de gökyüzü tutkunları, Erciyes Dağı'nın 2 bin 650 metre yüksekliğinde düzenlenen etkinlikte Perseid meteor yağmurunu izledi. Kayseri Bilim Merkezi yetkilileri, vatandaşlara samanyolu, gezegen ve yıldızlar hakkında bilgiler verdi. Etkinliğe Amerika'da popüler bir astronomi dergisi yazarı da katıldı.

  • Türkiye'nin en karanlık bölgesinde gökyüzü gözlem şenliği
    12 Ağu Türkiye'nin en karanlık bölgesinde gökyüzü gözlem şenliği

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Türkiye'nin en karanlık bölgelerinden biri olan Sarıcaova Yaylası'nda 1. Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Yüzlerce kişi kamp kurarak gökyüzünü izledi ve çocuklara gökyüzü bilimi eğitimleri verildi. Şenlik, çeşitli eğitimler ve gözlem etkinlikleriyle 13 Ağustos'a kadar devam edecek.

  • Sındırgı'da Gökyüzü Gözlem Şenliği Başladı
    12 Ağu Sındırgı'da Gökyüzü Gözlem Şenliği Başladı

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Ulus Dağı eteklerinde yer alan kırsal Gözören Mahallesi'ndeki Sarıcaova Yaylası'nda bu yıl ikinci düzenlenen 'Gökyüzü Gözlem Şenliği' başladı. Şenlik alanında çocuklara gökyüzü bilimini anlatan eğitimler verildi ve eğlenceli oyunlar yapıldı. Perseid Meteor Yağmuru'nu gözlemlemek isteyenler için hazırlıklar tamamlandı. Organizasyon sorumlusu, bölgenin Marmara ve Ege'nin en karanlık yerlerinden olduğunu belirtti. Şenlikte astro fotoğrafçılar ve gökyüzüseverler bir araya geldi.

  • Osman Yağmurdereli'nin 15. Ölüm Yıl Dönümü
    01 Ağu Osman Yağmurdereli'nin 15. Ölüm Yıl Dönümü

    Yapımcı, oyuncu ve şarkıcı Osman Yağmurdereli'nin vefatının üzerinden 15 yıl geçti. Yağmurdereli, Türk müzik ve dizi sektöründe önemli bir yere sahip olan bir sanatçıydı. Kariyeri boyunca birçok başarılı albüm ve diziye imza attı. Ayrıca, Yağmur Ajans adlı film yapım şirketini kurarak birçok dizi ve filmi yapımcılığını üstlendi. Osman Yağmurdereli, 2 Ağustos 2008'de kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

  • FETÖ firarileri, Kanada'da faaliyetlerini artırıyor
    31 Tem FETÖ firarileri, Kanada'da faaliyetlerini artırıyor

    NEW Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminde bulunan ve 253 vatandaşı şehit eden Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Amerika kıtasında ABD'den sonra en büyük yapılanmasının olduğu ülke Kanada, darbe girişiminden sonra birçok firari örgüt üyesinin sığınağı haline geldi.

  • Haftanın tarihine bakış
    30 Tem Haftanın tarihine bakış

    İkinci Dünya Savaşı'nda, ABD'nin Japonya'nın Hiroşima kentine 6 Ağustos 1945'te atom bombası atması sonucu 66 bin kişi öldü, 69 bin kişi yaralandı.

  • Sarıpıncık Deniz Feneri'nde Gökyüzü Şöleni
    17 Tem Sarıpıncık Deniz Feneri'nde Gökyüzü Şöleni

    İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan Sarpıncık Deniz Feneri, uzun pozlama tekniğiyle çekilen samanyolu ve yıldız izi fotoğraflarıyla eşsiz görüntülere sahne oldu. Fenerin ışıklarıyla beraber çekilen fotoğraflar, gökyüzünde muhteşem bir şölen oluşturdu.

  • İzmir Karaburun'da Sarpıncık Deniz Feneri'nde eşsiz fotoğraf şöleni
    17 Tem İzmir Karaburun'da Sarpıncık Deniz Feneri'nde eşsiz fotoğraf şöleni

    İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan Sarpıncık Deniz Feneri, uzun pozlama tekniğiyle çekilen samanyolu ve yıldız izi fotoğraflarıyla eşsiz görüntülere sahne oldu. Fenerin gece şehrin ışıklarından uzak konumu, samanyolu fotoğrafçılarının uğrak noktası haline geldi. Fenerin ışıklarıyla birleşen samanyolu ve yıldız izi fotoğrafları gökyüzünde muhteşem bir şölen oluşturdu.

  • Astronomlar Samanyolu Galaksisi'nde 'dev aynaya' benzeyen ötegezegen keşfetti
    11 Tem Astronomlar Samanyolu Galaksisi'nde "dev aynaya" benzeyen ötegezegen keşfetti

    Astronomlar, Samanyolu Galaksisi'nde "dev bir aynaya" benzediği için evrenin "en yansıtıcı doğal nesnesi" olarak nitelendirilen bir ötegezegen buldu.

  • NASA, James Webb Uzay Teleskobu ile En Uzak Kara Deliği Tespit Etti
    07 Tem NASA, James Webb Uzay Teleskobu ile En Uzak Kara Deliği Tespit Etti

    NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu, evrenin erken dönemine ait CEERS 1019 galaksisindeki kara deliği tespit etti. Bu kara delik, daha önce tanımlanan diğer kara deliklere göre daha küçük bir kütleye sahip olmasına rağmen, güneş kütlesinin 4.6 milyon katı olan Samanyolu galaksisinin merkezindeki kara deliğe benzerlik göstermektedir. NASA, bu kara deliğin nasıl oluştuğunu açıklamanın zor olduğunu belirtmektedir.

  • 'Futbolda şike kumpası' süreci 12. yılında
    03 Tem "Futbolda şike kumpası" süreci 12. yılında

    Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) talimatıyla 3 Temmuz 2011'de futbolda şike yapıldığı iddiasıyla aralarında eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile futbol camiasından birçok ünlü ismin gözaltına alınmasıyla başlayan süreç, 12'nci yılında 88 sanığın yargılandığı "kumpas"...

  • Uzayın en karanlık noktası kara delikler, binlerce sırrı içinde barındırıyor
    01 Tem Uzayın en karanlık noktası kara delikler, binlerce sırrı içinde barındırıyor

    Yakınındaki her şeyi yutan kara deliklere dışarıdan giriş sağlanabilse de bu etkileşimin tek yönlü olmasından dolayı uzayın merak uyandıran karanlığı, dış dünyadan birçok bilgi de saklıyor.

  • Dink cinayetine ilişkin yeni davada 11 sanığın yargılanmasına başlandı
    14 Haz Dink cinayetine ilişkin yeni davada 11 sanığın yargılanmasına başlandı

    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin aralarında cinayetin azmettiricilerinden Yasin Hayal ve eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ile Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 11 sanık hakkında açılan yeni davanın görülmesine başlandı.

  • Haftanın tarihine bakış
    04 Haz Haftanın tarihine bakış

    İslam Peygamberi, Allah'ın son elçisi Hazreti Muhammed, miladi takvime göre 8 Haziran 632'de Medine'de vefat etti.

  • AS Parti Genel Başkanı Cavit Kayıkcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı
    23 May AS Parti Genel Başkanı Cavit Kayıkcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı

    AS Parti Genel Başkanı Cavit Kayıkcı, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Kayıkcı, konuyla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklamada seçimler ve iktidarın beka söylemi hakkında görüşlerini paylaştı.

  • 27 Mayıs Darbesi
    21 May 27 Mayıs Darbesi

    Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratikleşme hedefi, 27 Mayıs 1960'ta Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ülke yönetimine el koymasıyla sekteye uğradı. Milli Birlik Komitesi tarafından gerçekleştirilen darbe sonrasında, bütün antidemokratik yöntemler devreye sokuldu.

  • Bakan Varank ve Bakan Kasapoğlu İzmir Gençlik Buluşmasında
    02 May Bakan Varank ve Bakan Kasapoğlu İzmir Gençlik Buluşmasında

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programda gençlerle bir araya geldi. Bakan Varank, Türkiye'nin otomobili projesi gibi yatırımların ülkeyi kalkındıracağını belirtirken, Bakan Kasapoğlu da gençlerin enerji kaynağı olduğunu vurguladı ve 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekti.

  • Kuasarların ateş alarak parlamasının gizemi çözüldü
    26 Nis Kuasarların ateş alarak parlamasının gizemi çözüldü

    Astronomlar, kuasarların alev alarak parlamasının sebebini çözdü. Galaksilerin birbirleriyle çarpışması sonucu meydana gelen olayın, kuasar patlamalarına neden olduğu belirlendi. Sheffield ve Hertfordshire üniversitelerinden astronomlar, Isaac Newton Teleskobu'ndan gelen verileri inceledi. Araştırma, Notice of the Royal Astronomical Society dergisinde yayımlandı.

  • James Webb Teleskobu çarpışan galaksilerden gelen yıldız patlamasını görüntüledi
    18 Nis James Webb Teleskobu çarpışan galaksilerden gelen yıldız patlamasını görüntüledi

    James Webb Uzay Teleskobu, iki spiral galaksinin çarpışmasıyla tetiklenen yıldız oluşumu kaynaklı patlamayı görüntüledi.

  • NASA, 20 milyon güneş ağırlığında 'görünmez canavar' dediği yeni bir kara delik buldu
    08 Nis NASA, 20 milyon güneş ağırlığında "görünmez canavar" dediği yeni bir kara delik buldu

    NEW ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı şekilde hareket eden "görünmez bir canavar" diye nitelediği yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu.

  • NASA, 20 milyon güneş ağırlığında 'görünmez canavar' dediği yeni bir kara delik buldu
    08 Nis NASA, 20 milyon güneş ağırlığında "görünmez canavar" dediği yeni bir kara delik buldu

    NEW ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı şekilde hareket eden "görünmez bir canavar" diye nitelediği yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu.

  • Nasa'nın Chandra Gözlemevi, Yakın Bir Galakside Güçlü Rüzgarların Etkilerini Keşfetti
    31 Mar Nasa'nın Chandra Gözlemevi, Yakın Bir Galakside Güçlü Rüzgarların Etkilerini Keşfetti

    LOS ANGELES, 31 Mart (Xinhua) -- NASA'nın Chandra X-ışını Gözlemevi kullanılarak yapılan yeni bir araştırma, dünyadan 11,4 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan NGC 253 adlı yakın bir galaksinin merkezinde çıkan güçlü rüzgarların etkilerini ortaya çıkardı.

Advertisement