Son dakika Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu haberleri, Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu son dakika, son dakika Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu

Son Dakika Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu Haberleri

  • RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi
    14 Mar RTÜK'ün Düzenlediği 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Gerçekleştirildi

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, Ankara'da gerçekleştirildi. Forumda, İslamofobi'nin küresel ve yerel boyutları ele alındı. Konuşmacılar, İslamofobi'nin artışına dikkat çekerek, bu konuda farkındalığın artırılması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, İslamofobi'nin hukuk sistemlerinde daha net bir şekilde tanımlanması gerektiği belirtildi.

  • Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu 4'üncüsü düzenlendi
    14 Mar Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu 4'üncüsü düzenlendi

    Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu'nun 4'üncüsü, 'Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi' temasıyla düzenlendi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, forumun açılışında İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu vurguladı. Forum, Gazze'deki olaylar ve İslamofobi konularını ele aldı.

  • RTÜK Başkanı: İslam düşmanlığına karşı medyanın önemi büyük
    14 Mar RTÜK Başkanı: İslam düşmanlığına karşı medyanın önemi büyük

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "İslam düşmanı çevreler, dijital alanı aktif bir şekilde kullanarak nefret, ırkçılık gündemlerini daha kolay yayar hale geldi.

  • RTÜK'ün düzenlediği Medya ve İslamofobi Forumu 14 Mart'ta yapılacak
    12 Mar RTÜK'ün düzenlediği Medya ve İslamofobi Forumu 14 Mart'ta yapılacak

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen dördüncü Medya ve İslamofobi Forumu, 14 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, SETA, Ankara Bilim Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Türk Telekom ve Halkbank'ın paydaşı olduğu forumda, Gazze'deki insanlık dramı ve İslamofobi konuları ele alınacak. Forumda, uluslararası ve yerel boyutlarıyla İslamofobi üzerine konuşmalar yapılacak ve mücadele stratejileri tartışılacak.

  • CHP, TRT'yi RTÜK ve YSK'ya şikayet etti
    09 Mar CHP, TRT'yi RTÜK ve YSK'ya şikayet etti

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'yi RTÜK ve YSK'ya şikayet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

  • RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri Kararını Aldı
    08 Mar RTÜK, Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri Kararını Aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Medyada Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye İlişkin Etik İlkeleri karara bağlandı.

  • RTÜK, Taş Kağıt Makas dizisindeki tartışmalı sahne için incelemeye aldı
    07 Mar RTÜK, Taş Kağıt Makas dizisindeki tartışmalı sahne için incelemeye aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Taş Kağıt Makas dizisinde yan yana dizilen 4 kadına "Bu kaba döktüğüm içkiyi sokak köpeği gibi içen kişi arabayı alır. Sokak iti gibi havla" denilen sahne için inceleme başlattı.

  • Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, Filistin ve Gazze için Ramazan'ın hürmetine ateşkes sağlanması çağrısında bulundu
    07 Mar Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, Filistin ve Gazze için Ramazan'ın hürmetine ateşkes sağlanması çağrısında bulundu

    Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet Taş, Filistin ve Gazze'deki saldırıların durması ve bölgeye yardım ulaştırılması için Ramazan ayının hürmetine ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti. Taş ayrıca, İsrail ürünlerine karşı yapılan boykotun daha titizlikle uygulanması ve ahlaki değerlere zarar veren yayınların önlenmesi çağrısında bulundu.

  • Taş Kağıt Makas'ta 8 Mart öncesi tepki çeken sahne! Köpek gibi havlatılan kadına kaptan içki içirildi
    07 Mar Taş Kağıt Makas'ta 8 Mart öncesi tepki çeken sahne! Köpek gibi havlatılan kadına kaptan içki içirildi

    Taş Kağıt Makas dizisinde yan yana dizilen 4 kadına "Bu kaba döktüğüm içkiyi sokak köpeği gibi içen kişi arabayı alır. Sokak iti gibi havla" denilen sahne izleyicilerin tepkisi çekti.

  • Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Türkiye'deki İfade Özgürlüğü ve Yargı Bağımsızlığı Endişelerini Raporladı
    05 Mar Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Türkiye'deki İfade Özgürlüğü ve Yargı Bağımsızlığı Endişelerini Raporladı

    Avrupa Konseyi’nin İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic, Türkiye’de insan hakları, ifade özgürlüğü ve yargı bağımsızlığı konularındaki gözlemlerini kayda geçirdiğini raporunu bugün yayımladı.

  • RTÜK ve KADEM işbirliğiyle 'Televizyon Dizilerinde Kadın' paneli düzenlendi
    05 Mar RTÜK ve KADEM işbirliğiyle 'Televizyon Dizilerinde Kadın' paneli düzenlendi

    RTÜK, KADEM ve UMED işbirliğiyle düzenlenen panelde, senaristler ve oyuncular televizyon dizilerindeki kadın karakterlerin durumunu ve dizilerin topluma etkisini tartıştılar. Panelde, senarist Hilal Çelenk, dizilerdeki negatif karakterlerin izleyiciler üzerindeki etkisini anlattı ve içerik modalarının senaristlerin özgürlüğünü kısıtladığını belirtti. Oyuncu Deniz Uğur ise dizilerdeki kötü karakterlerin cezasız kaldığı senaryoların sorun olduğunu vurguladı. KADEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Canan Sarı ise dizilerdeki şiddetin toplumdaki şiddeti artırdığını ve hukuki düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Medyanın ticari kaygıları değerlerimizin önüne geçmemeli
    05 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Medyanın ticari kaygıları değerlerimizin önüne geçmemeli

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Medyanın ticari kaygılarını yok sayamayız. Bunu elbette anlıyoruz.

  • RTÜK Başkanı Şiddet Sahnesi İçeren Dizilere Dikkat Çekti
    05 Mar RTÜK Başkanı Şiddet Sahnesi İçeren Dizilere Dikkat Çekti

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Şiddet sahneleri toplumda olağanlaşmaya, kadına yönelik insanlık dışı muamelelerin kanıksatılmasına sebep oluyor.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Dizilerin toplum üzerindeki etkisini dikkate almalıyız
    05 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Dizilerin toplum üzerindeki etkisini dikkate almalıyız

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Televizyon Dizilerinde Kadın Paneli'nde yaptığı konuşmada, dizilerin insanlar ve toplum üzerindeki etkilerini dikkate almanın önemine vurgu yaptı. Bakan Göktaş, Türk dizilerinin dünya çapında bir marka olduğunu ve Türkiye'nin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. RTÜK Başkanı Şahin ise şiddet sahnelerinin ortadan kaldırılması için çalıştıklarını ifade etti.

  • Fatih Altaylı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e tepki gösterdi
    04 Mar Fatih Altaylı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e tepki gösterdi

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in dizilere tepkisi sonrası Fatih Altaylı kendini tutamadı. Altaylı, Şahin'e tepki göstererek, 'Eşimle kızımla dizi izleyemiyorum' diyen Şahin'e sert sözlerle yanıt verdi. Ayrıca, Selen Görgüzel'in açıklamalarına da değinen Altaylı, sosyal medyadan yanıt veren Görgüzel'e tepki gösterdi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, dizi ve film yapımcılarıyla buluştu
    01 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, dizi ve film yapımcılarıyla buluştu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "4. Medya Buluşması İstişare Toplantısı"nda dizi ve film yapımcılarıyla bir araya geldi. Toplantıda Bakan Göktaş "Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim" çağrısı yaparken, aile ve çocuk dostu yapımlara ödül verileceği açıklandı.

  • Dizi ve film yapımcılarına 'Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim' çağrısı
    01 Mar Dizi ve film yapımcılarına 'Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim' çağrısı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dizi ve film yapımcılarına toplumsal değerleri çiğnememeleri çağrısında bulundu. Bakanlık tarafından düzenlenen Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda yapımcılar, maliyetlerin artması ve rekabet kaygılarından bahsederek destek taleplerini iletti. Bakan Göktaş ise dizi ve filmlerin kültürel diplomasinin bir parçası olduğunu belirterek, toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden yapımcılara destek vereceklerini ifade etti.

  • CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TRT Genel Müdürü ile görüşme sonrası açıklama yaptı
    29 Şub CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TRT Genel Müdürü ile görüşme sonrası açıklama yaptı

    CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile yaptığı görüşme sonrasında konuştu. Günaydın, TRT'nin tarafsız yayın politikası yürütmediğini belirterek, TRT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. Görüşme sonrasında Günaydın, Genel Müdürün CHP'nin haberlerinin haber değeri taşıdığını belirttiğini söyledi. Ayrıca Günaydın, TRT'nin yayın saatlerindeki adaletsizliği ve yanlı yayınları eleştirdi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Medyada Şiddetin Sıradanlaştırıldığını Söyledi
    29 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Medyada Şiddetin Sıradanlaştırıldığını Söyledi

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün pek çok medya içeriğinde şiddetin sıradanlaştırıldığını görüyoruz.

  • RTÜK Başkanı'ndan dizilere eleştiri: Eşim ve kızımla izleyemiyoruz
    29 Şub RTÜK Başkanı'ndan dizilere eleştiri: Eşim ve kızımla izleyemiyoruz

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yapımcıların, senaristlerin ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilen Medya Buluşması İstişare Toplantısı'nda, reytingin önemine dikkat çekerek, değerlerin, kanunların ve toplumsal hassasiyetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Şahin, ayrıca dizilerin toplumu nasıl etkilediğine ve dizi karakterlerinin toplum üzerindeki etkisine de değindi.

  • Ali Babacan, Tansu Çiller'i eleştirdi: '90'ların karanlık siyasetçilerini ekranlardan uzak tutun'
    29 Şub Ali Babacan, Tansu Çiller'i eleştirdi: '90'ların karanlık siyasetçilerini ekranlardan uzak tutun'

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum'a desteğini açıklayan eski Başbakan Tansu Çiller'i eleştirdi. Babacan, '90'ların karanlığında ismi olan bir eski başbakan çıkıyor. İktidarın İstanbul adayına desteğini açıklıyor. 5 Nisan 94 kriziyle de anılır sık sık, biliyorsunuz. Onu da ihtiyaç durumunda ortalarda görüyoruz. Ben buradan iktidara seslenmek istiyorum. Biz o siyasetçileri çok gördük. Bir yararlarını görmedik. Kiminin bu memlekete en küçük bir faydası olmadı. Kimi de büyük zararlar verdi, çekti gitti. Bu ülke maalesef onları çok gördü. En çok da zararlarını gördü. 90'ların karanlıklarının siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun, çocuklardan uzak tutun diyorum' dedi.

  • RTÜK Üyeleri Keser ve Taşcı, TRT'yi, Seçim Yayınlarında Tarafsızlık İlkesini Bozduğu Gerekçesiyle Üst Kurul'a Şikayet Etti
    28 Şub RTÜK Üyeleri Keser ve Taşcı, TRT'yi, Seçim Yayınlarında Tarafsızlık İlkesini Bozduğu Gerekçesiyle Üst Kurul'a Şikayet Etti

    RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT’yi, seçim döneminde iktidar partisi ile muhalefet partilerinin adayları hakkında tek taraflı yayın yaptığı gerekçesiyle Üst Kurul'a şikayet etti ve işlem yapılmasını istedi. Dilekçede; “40 günlük yayın kayıtları incelenerek, İktidar Partisi ve Ana Muhalefet Partisinin ekrana getirilme süreleri hesaplanmıştır. 40 günlük yayın karnesi hesaplamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ekrana getirilme süresi 1945 dakika olarak kayda geçmişken; Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’nin ekrana getirilme süresinin yalnızca 25 dakika olduğu görülmektedir” denildi.

  • RTÜK, NOW TV, SHOW TV, TELE 1, FLASH HABER VE TGRT'ye para cezaları verdi
    21 Şub RTÜK, NOW TV, SHOW TV, TELE 1, FLASH HABER VE TGRT'ye para cezaları verdi

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi İlhan Taşcı, RTÜK'ün NOW TV, SHOW TV, TELE 1, FLASH HABER VE TGRT'ye para cezaları verdiğini duyurdu. Cezalar, doğruluk ilkesine aykırı yayın, tarafsızlık ve gerçeklik ilkesine aykırı yayın, temizlik deterjanına aşırı vurgu yapma, milli duyguları incitecek sözler, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine aykırı yayın ve tarafsızlığa aykırı yayın gibi nedenlerle verildi.

  • RTÜK, Kızılcık Şerbeti'nde aynı markanın reklamını yapılmasından dolayı kanala ceza verdi
    21 Şub RTÜK, Kızılcık Şerbeti'nde aynı markanın reklamını yapılmasından dolayı kanala ceza verdi

    RTÜK, Kızılcık Şerbeti'nde bölüm içerisinde birden çok aynı deterjan markasının reklamını yaptığı gerekçesiyle Show TV'ye idari para cezası verdi. Cezayı açıklayan RTÜK üyesi İlhan Taşçı "Niyet ceza olunca bazen kahve bazen deterjan bazen de yumuşatıcı bahane oluyor" dedi.

  • Adnan Oktar suç örgütü hakkında yeni iddianame! İsrailli siyasetçi Yehuda Glick ile görüştükleri ortaya çıktı
    19 Şub Adnan Oktar suç örgütü hakkında yeni iddianame! İsrailli siyasetçi Yehuda Glick ile görüştükleri ortaya çıktı

    Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Oktar, Tarkan Yavaş ve Alev Babuna'nın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli hakkında 2 bin 758 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen ve toplam 72 sanığın yer aldığı yeni bir iddianame hazırlandı. Yeni iddianamede, örgüt üyesi bazı sanıkların İsrailli siyasetçilerle görüşmeler yaptıkları, bu kapsamda bir sanığın örgütü temsilen İsrail'e gidip siyasetçi Yehuda Glick ile görüştüğü bilgisine yer verildi.

  • RTÜK Üst Kurul Başkan Yardımcılığına Deniz Güler atandı
    16 Şub RTÜK Üst Kurul Başkan Yardımcılığına Deniz Güler atandı

    RTÜK'te İbrahim Uslu'nun yerine Kamuoyu ve Yayın Araştırmaları Dairesi Başkanı Deniz Güler getirildi. Güler, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yeğeni olarak biliniyor. Ayrıca diğer görevlerde de değişiklikler yapıldı.

  • RTÜK, Aşk Adası yarışması için inceleme başlattı
    15 Şub RTÜK, Aşk Adası yarışması için inceleme başlattı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 'Aşk Adası' isimli yapımla ilgili ön incelemenin yapıldığını, toplumsal ve kültürel değerlerle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar'da temaslarını sürdürdü
    09 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar'da temaslarını sürdürdü

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Türkiye'nin onur konuğu olduğu, Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu dolayısıyla geldiği Katar'ın başkenti Doha'da temaslarına devam etti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar'da temaslarına devam etti
    09 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Katar'da temaslarına devam etti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Türkiye'nin onur konuğu olduğu, Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu dolayısıyla geldiği Katar'ın başkenti Doha'da temaslarına devam etti.

  • RTÜK ve AMA Arnavutluk'ta İşbirliği Protokolü İmzaladı
    07 Şub RTÜK ve AMA Arnavutluk'ta İşbirliği Protokolü İmzaladı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Arnavutluk Görsel-İşitsel Medya Otoritesi (AMA) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve AMA Başkanı Armela Krasniqi tarafından Tiran'da imzalandı. Protokol, medya eğitimi, kamuoyu araştırmaları ve izleyici ölçümü gibi konuları kapsayarak uzun soluklu işbirliğinin yolunu açacak ve çalışmaların iyileştirilmesi, deneyim değişimi ve ilgili personelin eğitimini içerecektir.

  • İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıya yayın yasağı
    06 Şub İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıya yayın yasağı

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Saldırı sonucu çıkan çatışmada 3 polis ve 5 kişi yaralanırken, 2 saldırgan etkisiz hale getirildi. Şahin, yayıncıların alınan karara hassasiyetle uymaları gerektiğini vurguladı.

  • RTÜK Başkanı: İstanbul Adliyesindeki terörist saldırıya yayın yasağı
    06 Şub RTÜK Başkanı: İstanbul Adliyesindeki terörist saldırıya yayın yasağı

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin: "İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Çağlayan Adliyesindeki terörist saldırıya ilişkin olarak yayın yasağı kararı almıştır.

  • Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı kararı alındı
    06 Şub Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı kararı alındı

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen terör saldırısına ilişkin yayın yasağı kararı alındığını duyurdu. İstanbul 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararın uygulanması gerektiği belirtildi.

  • RTÜK, Güldür Güldür Show'u incelemeye aldı
    03 Şub RTÜK, Güldür Güldür Show'u incelemeye aldı

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Güldür Güldür Show'da yer alan 'gazilerle ilgili ifadeler' nedeniyle program hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Show TV ise programın yayınlanmaması kararı aldıklarını açıkladı. Güldür Güldür Show ise skecin toplumsal ve kültürel değerleri eleştiren bir karakterin eleştirisi olduğunu belirterek, yayından kaldırdıklarını ve gazilere özür dilediklerini açıkladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, gazilere yönelik yapılan skece sert çıktı: Kabul edilemez
    02 Şub Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, gazilere yönelik yapılan skece sert çıktı: Kabul edilemez

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Güldür Güldür Show'da gazilere yönelik yapılan skeci şiddetle kınadığını belirterek ''Güldürmeyen bir şaka. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez'' dedi. RTÜK, eleştirilerin ardından program hakkında inceleme başlattı.

  • Şimşek'ten üniversite öğrencilerine uyarı: Banka hesaplarını kara para aklayanlara kullandıranlar hapis cezası alabilir
    02 Şub Şimşek'ten üniversite öğrencilerine uyarı: Banka hesaplarını kara para aklayanlara kullandıranlar hapis cezası alabilir

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finansa eden kişilere kullandıran üniversite öğrencilerine uyarıda bulundu. Hesaplarını kullandıranların ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabileceğini belirten Bakan Şimşek, "Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli" diye konuştu.

  • Pavyonlarda Dilber etkisi! Fiyatlar adeta ikiye katlandı
    27 Oca Pavyonlarda Dilber etkisi! Fiyatlar adeta ikiye katlandı

    Yayınlanan fragmanları ile büyük yankı uyandıran ve ilk bölümü ile büyük bir reyting başarısı yakalayan İnci Taneleri dizisindeki Dilber karakterinin sosyal medyada uyandırdığı yankının ardından pavyonlara zam geldi.

  • Hukuki süreç başladı! İnci Taneleri dizisi yayından kalkabilir
    26 Oca Hukuki süreç başladı! İnci Taneleri dizisi yayından kalkabilir

    Dün akşam ilk bölümüyle ekranlara gelen İnci Taneleri dizisi, payvon sahneleri ile yankı uyandırdı. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin Ankara ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığını belirterek, yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı.

  • Ticaret Bakanlığından Taşınmaz Ticareti Hakkında Kamu Spotu Yayımlandı
    25 Oca Ticaret Bakanlığından Taşınmaz Ticareti Hakkında Kamu Spotu Yayımlandı

    Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü, taşınmaz ticareti konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kamu spotu videosu yayımladı. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından kamu yararına yönelik spot film olarak kabul edilen bu video, yayın kuruluşlarında yayınlanması önerilen ve reklam sürelerinde dikkate alınmayan bir içeriğe sahiptir.

  • CHP Grubu'nun erişim engelleriyle ilgili önerisi reddedildi
    24 Oca CHP Grubu'nun erişim engelleriyle ilgili önerisi reddedildi

    CHP Grubu'nun, bazı haberlere getirilen erişim engellerinin araştırılmasına ilişkin verdiği Meclis araştırma önergesinin bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi için getirdiği grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

  • FOX TV'nin adı Now TV olarak değişti
    24 Oca FOX TV'nin adı Now TV olarak değişti

    Uzun yıllardır yayın hayatına devam eden FOX TV'nin adı Now TV olarak değiştirildi. RTÜK, kanalın logo ve isim değişiklik istemini yerinde bularak onayladı.

  • CHP'li Bulut, RTÜK'ün yayın durdurma cezası verdiği kanalların belgesellerini Meclis gündemine taşıdı
    24 Oca CHP'li Bulut, RTÜK'ün yayın durdurma cezası verdiği kanalların belgesellerini Meclis gündemine taşıdı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, RTÜK'ün yayın durdurma cezası verdiği televizyon kanallarına yayınlattığı belgeselleri Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a belgesellerle ilgili sorular yöneltti ve RTÜK'ün hizmet alımı sürecindeki ihlalleri sorguladı.

  • Sandık Kokusu'nda üvey babayla yasak aşk sahnesi izleyicileri çileden çıkardı
    18 Oca Sandık Kokusu'nda üvey babayla yasak aşk sahnesi izleyicileri çileden çıkardı

    Sandık Kokusu dizisinde Meriç Aral'ın oynadığı Irmak'ın üvey babasıyla yasak aşk yaşayarak annesini terk ettiği sahne izleyicilerin tepkisini çekti. RTÜK'e seslenen binlerce izleyici, dizinin toplum ahlakına karşı çıktığını belirterek ceza almasını gerektiğini söyledi.

  • Ahmet Can Buğday, RTÜK Üyeliğine Seçildi
    17 Oca Ahmet Can Buğday, RTÜK Üyeliğine Seçildi

    TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada, Ahmet Can Buğday, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçildi. İYİ Parti kontenjanından seçilen Buğday, toplam 306 oy alarak yeni üye oldu.

  • AK Parti, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu
    15 Oca AK Parti, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu

    AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

  • TBMM, 20 günlük aranın ardından çalışmalarına yeniden başlıyor
    14 Oca TBMM, 20 günlük aranın ardından çalışmalarına yeniden başlıyor

    TBMM Genel Kurulu, 20 günlük aranın ardından 16 Ocak Salı günü yeniden çalışmalarına başlayacak. Yeni haftada yoğun gündemin beklediği Genel Kurul'da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM'yi bilgilendirecek. TBMM'de terörü lanetleyen ve terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine dair TBMM Başkanlık tezkeresi okunup oylanacak.

  • Gökhan Bulut: Gazeteciliğin Olmadığı Yerde Haber, Devletin Olmadığı Yerde Yurttaşlık, Adaletin Olmadığı Yerde Hukuk Bir Gösteriye Dönüşür
    13 Oca Gökhan Bulut: Gazeteciliğin Olmadığı Yerde Haber, Devletin Olmadığı Yerde Yurttaşlık, Adaletin Olmadığı Yerde Hukuk Bir Gösteriye Dönüşür

    Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gökhan Bulut, Ankara Barosu'nun düzenlediği Uluslararası Hukuk Kurultayı'nda, "Gazeteciliğin olmadığı yerde haber, devletin olmadığı yerde yurttaşlık, adaletin olmadığı yerde de hukuk bir gösteriye dönüşür" dedi. Avukat Meliha Selvi ise, "Gazeteciler iskele babası gibi o ipi ha bire çekiştirip duruyorlar, demokratik sistemin işleyebilmesi için. Onun için bu kadar baskı altındalar ve şu anki ücret seviyeleri asgari ücret seviyesine oturmuş durumda" diye konuştu.

  • Ege Aydan, başrol yerine 2. adam rollerini tercih ettiğini açıkladı
    13 Oca Ege Aydan, başrol yerine 2. adam rollerini tercih ettiğini açıkladı

    Başarılı oyuncu Ege Aydan, Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Haber Bahane programına konuk oldu. Aydan, projelerde neden başrol yerine 2. adam rollerinde oynadığını anlattı. İlk başrol deneyiminin talihsiz sonuçlandığını belirten Aydan, kariyerinde risk almamak istediğini söyledi. Televizyon dünyasında 2. adam olmayı kabul ettiğini ifade eden Aydan, Asmalı Konak dizisinde de aynı şekilde rol aldığını dile getirdi.

  • Özcan Deniz, Kızıl Goncalar dizisinin yayın durdurma kararına isyan etti
    11 Oca Özcan Deniz, Kızıl Goncalar dizisinin yayın durdurma kararına isyan etti

    Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrolünü paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, RTÜK'ün verdiği yayın durdurma cezası sonucu yayınlanamadı. Deniz, karara isyan ederek "İçinde bulunduğum en ahlaklı iş" dedi.

  • Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrolünde olduğu 'Kızıl Goncalar' dizisi RTÜK cezası nedeniyle yayınlanmadı
    11 Oca Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrolünde olduğu 'Kızıl Goncalar' dizisi RTÜK cezası nedeniyle yayınlanmadı

    RTÜK'ün 'toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar' gerekçesiyle verdiği iki kez program durdurma cezası nedeniyle 'Kızıl Goncalar' dizisinin üçüncü bölümü 8 Ocak'ta yayınlanmadı. Özcan Deniz ise ahlaksızlık suçlamalarına karşı çıkarak, 22 Ocak'ta yeniden ekranda olacaklarını açıkladı.

  • Selçuk Özdağ: Türkiye'de özgür medya her geçen gün kısıtlanıyor
    10 Oca Selçuk Özdağ: Türkiye'de özgür medya her geçen gün kısıtlanıyor

    Gelecek-Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti. Özdağ, Türkiye'de özgür medyanın her geçen gün kısıtlandığını ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurumların içinin boşaltıldığını belirtti. Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılması tartışmasında Meclis Başkanı'nın gönderdiği yazılı metni eleştirdi ve Türkiye'nin felakete doğru gittiğini ifade etti.

  • CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Türkiye'de Basın Özgürlüğü İhlalleri En Ağır Yaşanan Ülkelerden Biridir
    10 Oca CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Türkiye'de Basın Özgürlüğü İhlalleri En Ağır Yaşanan Ülkelerden Biridir

    CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de basın özgürlüğü ihlallerinin en ağır yaşandığı ülkelerden biri olduğunu belirtti. Bankoğlu, gazetecilerin tehdit, baskı ve sansürle karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, medya özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için mücadele edeceklerini ifade etti.

  • Utku Çakırözer, 2023 Yılı Basın Özgürlüğü Raporu'nu Yayınladı: '10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Türkiye'de Gazeteciler Kara Bir Tabloyla Karşı Karşıya'
    09 Oca Utku Çakırözer, 2023 Yılı Basın Özgürlüğü Raporu'nu Yayınladı: "10 Ocak Gazeteciler Günü'nde Türkiye'de Gazeteciler Kara Bir Tabloyla Karşı Karşıya"

    CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 2023 yılı Basın Özgürlüğü Raporu'nu açıkladı. Çakırözer, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Türkiye'de gazeteciler kara bir tabloyla karşı karşıya. 1 yıl içinde gazeteciler tam 553 kez hakim karşısına çıkarak haberini, sosyal medya paylaşımı savunmak zorunda bırakıldı. Türkiye'de 72 gazeteci gözaltına alınırken bunlardan 27'si yaptıkları haberler nedeniyle tutuklandılar. RTÜK iktidarın sopası olma rolünü 2023'te de oynadı. 59 kez ceza verdi, kanallar karartıldı, milyonlarca maddi para cezası kesildi toplam 6 kanala. Sansür yasası 2023 yılında uygulamaya geçti ve bu yasadan en büyük zararı gazeteciler gördü. 33 gazeteci hakkında 36 soruşturma açıldı. 6 gazeteci gözaltına alındı, bunlardan 4'ü tutuklandı" dedi.

  • RTÜK'ün ceza yağdırdığı Kızıl Goncalar yayınlanmadı! Dizinin yönetmeni sektöre veryansın etti
    09 Oca RTÜK'ün ceza yağdırdığı Kızıl Goncalar yayınlanmadı! Dizinin yönetmeni sektöre veryansın etti

    RTÜK'ün iki kez program durdurma cezası verdiği Kızıl Goncalar dizisi dün akşam yayınlanmadı. Dizinin yönetmeni Ömür Atay sosyal medya hesabından dizinin yayınlanmamasına ve sektöre tepki gösterdi.

  • Kaytan: '10 Ocak'lar gerçek anlamda basın bayramı olmalı'
    09 Oca Kaytan: "10 Ocak'lar gerçek anlamda basın bayramı olmalı"

    Medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ve basın çalışanlarının 2024 yılına birçok sorunla girdiğini belirten Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, bu sorunların zaman geçirilmeden ele alınarak çözülmesinin, demokrasinin...

  • Gazetecilerin 10 Ocak'ta Hrant Dink Davasına Gidiyorlar
    09 Oca Gazetecilerin 10 Ocak'ta Hrant Dink Davasına Gidiyorlar

    CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazeteci Hrant Dink'in katledilmesiyle ilgili davanın duruşmasının yapılacağını belirterek, gazetecilerin kutlama yerine öldürülen meslektaşları Hrant Dink'in davasına gideceklerini söyledi. Ayrıca, açıklamasında gazetecilerin yaşadığı baskıları ve sansürü eleştirdi.

  • Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı
    03 Oca Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve kanalı, 9 milyon TL'lik ceza veren RTÜK'e karşı dava açtı

    RTÜK'ün Kızıl Goncalar dizisinde verdiği idari para cezasının 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı. RTÜK'ün ''Milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz'' ilkesinin ihlali nedeniyle ceza uygulandığı Kızıl Goncalar'ın yapım şirketi ve FOX TV, karşı dava açtı.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i kabul etti
    02 Oca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i kabul etti

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, RTÜK Başkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla Şahin'i tebrik etti. Kurtulmuş, son dönemde kamuoyunda rahatsızlık uyandıran, milli ve manevi değerlere aykırı içeriklerle gündeme gelen dizilerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında RTÜK Başkanı Şahin'den bilgi aldı.

  • Kızıl Goncalar dizisi RTÜK kararına itiraz edecek
    02 Oca Kızıl Goncalar dizisi RTÜK kararına itiraz edecek

    FOX'ta yayınlanan Kızıl Goncalar dizisi, RTÜK tarafından verilen cezalara itiraz edecek. Yayıncı kuruluş, kararın tebliğinin ardından bölge idare mahkemesine başvuracak. Ayrıca dizinin çekim izinleri de iptal edilmiş ve mekanlar Beykoz Kundura Fabrikası'na taşınmıştır.

  • Çekim izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar dizisinin platosu taşındı
    02 Oca Çekim izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar dizisinin platosu taşındı

    RTÜK'ten ceza alan ve çekim izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar dizisi, Fatih'teki çekim mekanını Beykoz'daki bir platoya taşıdı.

  • Survivor All Star'da Poyraz ve Turabi arasında ilk oyunda kavga çıktı
    02 Oca Survivor All Star'da Poyraz ve Turabi arasında ilk oyunda kavga çıktı

    Survivor All Star 2024'ün ilk bölümünde Poyraz ve Turabi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Turabi, küfürler savurarak Poyraz'ın üstüne koşarken araya diğer yarışmacılar girdi. Gerilime müdahale eden Acun Ilıcalı ise iki tarafı da uyardı.

  • Habermetre 2023'e damga vuran dizileri sıraladı! Kızılcık Şerbeti ve Yalı Çapkını başa baş gitti
    31 Ara Habermetre 2023'e damga vuran dizileri sıraladı! Kızılcık Şerbeti ve Yalı Çapkını başa baş gitti

    Habermetre'nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'nin en büyük dijital haber bankası, 2023 yılında en çok konuşulan dizileri sıraladı. Yalı Çapkını, 48.812 haber ve 65.107.512 okunma sayısıyla listenin başını çekti. Kızılcık Şerbeti ise 46.964 haber ve 50.071.437 okunma sayısıyla ikinci sırada yer aldı. Aile dizisi ise 24.510 haber ve 3.323.499 okunma sayısıyla üçüncü sırayı elde etti.

  • RTÜK, Kızıl Goncalar dizisini 'Toplumun değerlerine aykırı' gerekçesiyle ceza verdi
    29 Ara RTÜK, Kızıl Goncalar dizisini 'Toplumun değerlerine aykırı' gerekçesiyle ceza verdi

    RTÜK, tarikat ve cemaatleri konu alan Kızıl Goncalar dizisine toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıktan dolayı ceza verdi. RTÜK'ün kararında dizideki börek sahnesinin de payı olduğu ortaya çıktı.

  • CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: Türkiye'yi bir felaket bekliyor
    28 Ara CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır: Türkiye'yi bir felaket bekliyor

    CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni asgari ücrete ilişkin endişelerini dile getirerek, Türkiye'nin felaketle karşı karşıya olduğunu söyledi. Başarır, ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti ve kaza nedeninin araştırılmasını istedi. Ayrıca, Can Atalay'ın cezaevinde kalmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan mahkemeye tepki gösterdi ve Türkiye'nin hukukunun geride kaldığını belirtti. Başarır ayrıca, eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın serbest bırakılmasına tepki gösterdi ve RTÜK'ün televizyon kanallarına verdiği cezaları eleştirdi.

  • Özgü Namal ve Özcan Deniz'in dizisi Kızıl Goncalar'a RTÜK'ten yaptırım
    28 Ara Özgü Namal ve Özcan Deniz'in dizisi Kızıl Goncalar'a RTÜK'ten yaptırım

    Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrollerini paylaştığı Kızıl Goncalar dizisi, yayınlandığı ilk bölümde aldığı tepkiler üzerine RTÜK tarafından incelenmeye alınmıştı. RTÜK, yapıma para cezası ve yayın durdurma cezası verdi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Kızıl Goncalar dizisinin hedef alınmasına tepki gösterdi
    27 Ara CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Kızıl Goncalar dizisinin hedef alınmasına tepki gösterdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kızıl Goncalar dizisinin hedef alınmasına tepki gösterdi. Nazlıaka, dizinin AKP Hükümeti döneminde palazlanan tarikatları gözler önüne serdiği için gericiler tarafından hedef tahtasına konulduğunu belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dizi çekiminde kullanılacak mekan için çekim yasağı getirmesine anlam veremediğini ifade eden Nazlıaka, gerici politikaların görünmez olmayacağını vurguladı. Ayrıca, Bakan Göktaş'a çeşitli sorular yöneltti.

  • Darülaceze, 'Kızıl Goncalar' dizisinin çekim iznini iptal etti
    26 Ara Darülaceze, 'Kızıl Goncalar' dizisinin çekim iznini iptal etti

    Yapımcı Faruk Turgut, tarikat ve cemaatlerin 'Kızıl Goncalar' dizisini hedef göstermesi üzerine Okmeydanı Darülaceze'deki çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı. Darülaceze Başkanlığı ise dizinin toplumsal huzura muhalefet içeren sahneler içermesi ve kurumun varoluş felsefesine aykırı olması nedeniyle çekim iznini iptal ettiğini belirtti. Dizi, tarikat ve cemaatlerin hedefi haline gelmiş ve RTÜK tarafından incelenmeye alınmıştı.

  • Mekan izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar'ın yapımcısı veryansın etti: Kuruma aylık 200 bin TL ödüyorduk
    26 Ara Mekan izinleri iptal edilen Kızıl Goncalar'ın yapımcısı veryansın etti: Kuruma aylık 200 bin TL ödüyorduk

    Darülaceze, tepkilerin hedefinde olan Kızıl Goncalar dizisinin çekim iznini iptal edince yapımcı Faruk Turgut da sessizliğini bozdu. Duruma sitem eden Turgut, ''Bu mekana ayda 200 bin lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim. Biz her koşulda mekan bulup çekimlere devam ederiz'' dedi.

  • CHP'li Nazlıaka, 'Kızıl Goncalar' dizisinin hedef alınmasına tepki gösterdi
    26 Ara CHP'li Nazlıaka, 'Kızıl Goncalar' dizisinin hedef alınmasına tepki gösterdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Kızıl Goncalar dizisinin hedef alınmasına tepki göstererek, AKP Hükümeti'nin tarikatları gözler önüne serdiği için diziye karşı bir kampanya başlatıldığını belirtti. Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'na 8 soru yöneltti.

  • Kızıl Goncalar dizisindeki mantık önerisi sahnesi izleyicilerden tam not aldı
    26 Ara Kızıl Goncalar dizisindeki mantık önerisi sahnesi izleyicilerden tam not aldı

    RTÜK tarafından inceleme altına alınan Kızıl Goncalar dizisinin dün akşam yayınlanan bölümünde Suavi'nin 28 Şubat'ta tesettürlü kadınların okutulmasına karşı çıktığını öğrenen Zeynep, mantık önermesinde bulunarak "Olan hep kızlara oluyor. Sizin ne farkınız var? Aynısınız" diyerek tepki gösteriyor. Sahnede verilen mesaj ise izleyicilerden alkış topladı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: 'Hiçbir yayıncımız, kahramanlarımızın sahada canla başla verdiği mücadeleyi sekteye uğratamaz'
    24 Ara RTÜK Başkanı Şahin: "Hiçbir yayıncımız, kahramanlarımızın sahada canla başla verdiği mücadeleyi sekteye uğratamaz"

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucunda şehit olan Türk askerleri ile ilgili yapılan yayınlara ilişkin, "Hiçbir yayıncımız, kahramanlarımızın sahada canla başla verdiği mücadeleyi sekteye uğratamaz" açıklamasında bulundu.

  • FOX TV binası önünde toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, Kızıl Goncalar dizisini protesto etti
    24 Ara FOX TV binası önünde toplanan Mil-Diyanet Sen üyeleri, Kızıl Goncalar dizisini protesto etti

    Mil-Diyanet Sen üyeleri, Zeytinburnu'ndaki FOX TV binasında toplanarak Kızıl Goncalar dizisini protesto etti. Sendika, dini değerlerin ve din görevlilerinin tahkir edildiğini savunarak kanal yöneticilerini ve senaristleri özür dilemeye ve yanlıştan vazgeçmeye çağırdı.

  • RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi
    24 Ara RTÜK incelemesi sonrası Kızıl Goncalar dizisine bir darbe daha! 2 mekanda çekim izinleri iptal edildi

    İlk bölümüyle ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisindeki bazı sahneler izleyicilerin tepkisini çekmişti. RTÜK'ün inceleme başlattığı dizinin yapımcıları bir şok daha yaşadı. Vakıflardan kiralanan 2 mekanın çekim izni iptal edildi.

  • Kızıl Goncalar dizisinin çekim izinleri iptal edildi
    23 Ara Kızıl Goncalar dizisinin çekim izinleri iptal edildi

    Faniler adlı hayali bir tarikatın üyelerinin seküler bir aileyle yollarının birleşme hikayesini anlatan 'Kızıl Goncalar' dizisi, bazı kesimleri rahatsız etti. Dizinin afişlerine boyalar atıldı ve bazı tarikatlar dizinin yayından kaldırılması için kampanya başlattı. RTÜK de diziyle ilgili şikayetler üzerine inceleme başlattı. Dizinin yapım şirketi Gold Film'in çekim yapmasını engellemek için İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan izinler iptal edildi.

  • RTÜK'ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar'ın yapım şirketinden açıklama: Haksız eleştiriler yapılıyor, senaryodakilerin gerçekle ilgisi yok
    23 Ara RTÜK'ün inceleme başlattığı Kızıl Goncalar'ın yapım şirketinden açıklama: Haksız eleştiriler yapılıyor, senaryodakilerin gerçekle ilgisi yok

    İlk bölümüyle ekrana gelen Kızıl Goncalar dizisindeki bazı sahneler izleyicilerin tepkisini çekmiş ve eleştirilerin ardından RTÜK inceleme başlatmıştı. Dizinin yapım şirketinden yapılan açıklamada ise ''Birkaç gündür bazı haksız ve gerçeklerle örtüşmeyen eleştiriler üzerine açık ve net şekilde belirtmek isteriz ki, aktardığımız hikayenin hiçbir gerçek kurum, kuruluş ya da kişiyle bir ilgisi yoktur'' denildi.

  • Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrolünde olduğu Kızıl Goncalar dizisi dijital platforma geçiyor iddiası
    23 Ara Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrolünde olduğu Kızıl Goncalar dizisi dijital platforma geçiyor iddiası

    RTÜK tarafından inceleme başlatılan Kızıl Goncalar dizisi için dijital platforma geçme seçeneği tartışılıyor. İsmailağa Cemaati dizinin kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

  • Cumhurbaşkanlığı bütçesi, Genel Kurul'da
    22 Ara Cumhurbaşkanlığı bütçesi, Genel Kurul'da

    TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçeleri üzerine görüşmeler başladı.

  • Kızıl Goncalar dizisi hakkında açıklama yapıldı
    22 Ara Kızıl Goncalar dizisi hakkında açıklama yapıldı

    RTÜK tarafından yapılan şikayetler üzerine inceleme başlatılan Kızıl Goncalar dizisinin yapım şirketi Gold Film, dizinin bir kurgu hikaye olduğunu ve gerçek kurum, kuruluş ve kişilerle ilgisi olmadığını belirtti.

  • KKTC'de 'Hakikat Sonrası Çağda Kamu Yayıncılığı Sempozyumu' düzenlendi
    22 Ara KKTC'de "Hakikat Sonrası Çağda Kamu Yayıncılığı Sempozyumu" düzenlendi

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) resmi televizyonu Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nun (BRT) 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde "Hakikat Sonrası Çağda Kamu Yayıncılığı Sempozyumu" düzenlendi.

  • Burhanettin Bulut: 'İletişim Başkanlığı Seçimde AKP'nin Propaganda Bölgesinin Yönetimini Almış Durumda ve Parayı da Çoğunlukla Orada Kullanıyor'
    22 Ara Burhanettin Bulut: "İletişim Başkanlığı Seçimde AKP'nin Propaganda Bölgesinin Yönetimini Almış Durumda ve Parayı da Çoğunlukla Orada Kullanıyor"

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda; “2019 yılında bütçesi 344 milyondu İletişim Başkanlığı’nın. Geçen yıl 1,6 milyara, bu yıl 2024 yılında ise 4 milyar 126 milyona çıkartılmış durumda. İletişim Başkanlığı seçimde AKP'nin propaganda bölgesinin yönetimini ele almış durumda ve parayı da çoğunlukla orada kullanıyor. Çok maaşlı bu arkadaşımız Fahrettin Altun, PKK militanlarını televizyona çıkarttı, sahte videolar yayınladı. Terör örgütü üyeleriyle röportaj yaptı ve AKP Grubu’nda birçok videonun yayınlanmasında bu arkadaşımız görevli oldu ve bu arkadaşımıza şu an, 2024 yılında 4 milyar 126 milyon lira teslim edilmiş durumda” dedi.

Advertisement