Samet Aybaba Yeni Yabancı Kuralına Karşı - Son Dakika
Spor

Samet Aybaba Yeni Yabancı Kuralına Karşı

Samet Aybaba Yeni Yabancı Kuralına Karşı

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’un Sportif Direktörü Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) düzenlemesiyle takımların 14 yabancı oyuncu transfer etmesinin pek işe yaramayacağını belirterek, “Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

24.02.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un Sportif Direktörü Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) düzenlemesiyle takımların 14 yabancı oyuncu transfer etmesinin pek işe yaramayacağını belirterek, "Türkiye futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Seyhan Rotary Kulübü'nün düzenlediği toplantıya konuşmacı olarak katılan mavi-lacivertli kulübün sportif direktörü Aybaba, Hüseyin Sözlü gibi çok iyi bir büyükşehir belediye başkanı ve kulüp yönetimiyle Adana Demirspor'un çok güzel günlere kavuşacağını bildirdi.

Türkiye'deki futbol ve yönetim sistemini eleştiren Samet Aybaba, "Futbolla ilgili büyük bir değişime ihtiyacımız var, biz ise geçici kararlar alıyoruz" diye konuştu.

"DOSYALAR SIĞMAYACAK, GÖRECEKSİNİZ"

14 yabancı, 14 yerli oyuncu transferi düzenlemesini de eleştiren Aybaba, "3 tanesini yapabildik mi? Yapamayız. 5+3 gene yapamıyoruz. 14 hiç yapamayacağız çünkü bu işin içinde bir menajerlik sistemi var. Onların direk ilişkide olduğu başkanları var, kötü niyet olmasa bile onlar yönlendiriyorlar. Türkiye bir futbolcu mezarlığına dönecek, göreceksiniz. ve Avrupa'da, FIFA ve UEFA'da en çok dosyası olan biziz. Dosyalar sığmayacak, göreceksiniz. Futbolcuyu alacağız, olmayacak geri göndereceğiz, yenisini alacağız, hepsi maliyet. Beşiktaş'ın 1 katrilyon, Galatasaray'ın 800 milyon TL borcu var diyorlar. Bu bütçelerden sorumlu olmayan insanın harcaması çok kolaydır. Bu işi yöneten arkadaşlar da sorumlu olsun, kendi parası gibi düşünsün. 'Borç ne kadar artarsa umurumda değil yeni gelen ödesin' derseniz kulüplerin de inanılmaz artan borçları olur" dedi.

Adana Demirspor'un menfaatleri için teknik adamlığının dışında bir görev alarak katkı sağlamaya çalıştığının altını çizen Samet Aybaba, "Hüseyin Sözlü başkanımızla birlikte kentimizin sportif faaliyetlerinin gelişmesi açısından saha projelerimiz de var. Bunları hayata geçireceğiz. Yoğun bir program içerisindeyiz" diye konuştu.

Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Aydoğdu'nun da katıldığı toplantıda kulüp üyelerinin sorularını yanıtlayan Aybaba, Türk futbolunun idare ediliş şekillerini, olumsuzlukları, yabancı oyuncu sayısıyla ilgili düşüncelerini anlattı. Yine farklı bir soruyu yanıtlayan Samet Aybaba, eski başkan Süleyman Seba'dan çok büyük övgülerle bahsetti.

Adana Demirspor Kulübü Sportif Direktörü Aybaba, Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Ahmet Murat Yıldırım'a 'Seyhan Rotary' yazılı mavi-lacivertli forma hediye etti. Aybaba'ya da katılım belgesi veren Yıldırım, "Bizler Seyhan Rotary Kulübü olarak, şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Adana Demirspor'umuz için nelere yapabiliriz, çok çabuk şekilde düşünüp hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Samet Aybaba Yeni Yabancı Kuralına Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.


Advertisement