Şamil Tayyar Gündemi Tgrt Haber'de Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Şamil Tayyar Gündemi Tgrt Haber'de Değerlendirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Ağrı adayımızla ilgili partiden 10 kişiyle konuşun, iyi diyen tek kişiye ben rastlamadım. Bu adayı kim desteklediyse, sayın Başbakanımızı kim ikna ettiyse o hesabını verecek” dedi.

02.06.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Ağrı adayımızla ilgili partiden 10 kişiyle konuşun, iyi diyen tek kişiye ben rastlamadım. Bu adayı kim desteklediyse, sayın Başbakanımızı kim ikna ettiyse o hesabını verecek" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Tayyar, TGRT Haber ekranlarında TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yalova ve Ağrı olmak üzere 14 noktada tekrarlanan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Tayyar, "Yalova'da daha önce de CHP 6 oyla seçimi kazanmıştı. Şimdi kendilerinde olan bir belediyeyi yeniden aldı. Çoban eşeğini kaybetmiş, üzülmüş sonra yeniden bulmuş, sevinmiş. Yani eşeğini kaybeden sonra yeniden bularak sevinen bir çoban misali burada inanılmaz siyasi birtakım yorumlar yapılıyor. Tebrik etmek lazım. Sonuçta milli irade tecelli etti" dedi.

Tayyar, AK Parti'ye düşenin ise Ağrı, Yalova ve diğer seçim bölgelerindeki analizlerin iyi yapılması olduğunu belirtti. AK Parti'nin seçim kaybettiği yerlerde de analizi iyi yaptığını dile getiren Tayyar, "Kaldı ki baktığımızda AK Parti'nin oylarında bir azılma değil aksine artış var. CHP ve BDP, daha önce kazandıkları yerlerde yeniden kazandılar. Dolayısıyla bu AK Parti açısından bir mağlubiyet sayılmaz. AK Parti CHP karşısında seçimi kaybetti ama oyları azalarak kaybetmedi, artarak kaybetti" ifadelerini kullandı.

"KAYBEDİLMİŞSE KAYBEDİLMİŞTİR, MAZERET BULMAYA GEREK YOK"

AK Parti seçmenlerinin "Ey MHP, ey ülkücüler niye gittiniz CHP'ye oy verdiniz" şeklinde sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu anlatan Tayyar, "Bunlar sadece mazeret. Bizim bunlara çok fazla takılıp kalmamamız gerekir. O zaman biz de CHP'li, MHP'li gibi oluruz. Oysa bizi onlardan farklı kılan değerler var. Kaybedilmişse kaybedilmiştir, mazeret bulmaya gerek yok. Önce hatayı kendimizde arayacağız. MHP'li, Saadet Partili seçmeni niye yanımıza çekemiyoruz, nerede ayrışıyoruz? Bunları sorgulamalıyız" şeklinde konuştu.

"SAADET PARTİSİ'NİN GELECEĞİNİ AK PARTİ'NİN ÇÖKÜŞÜNE BAĞLAYAN BİR YAKLAŞIMLA YOLA GİDİYORLAR"

Saadet Parti'li seçmenlerin CHP'ye oy vermesiyle ilgili de konuşan Tayyar, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve yönetiminin ulusalcılara yakın bir politik duruş sergilediğine dikkat çekti. Tayyar, "Biz onu daha önce de eleştirdik. Erbakan'ın mirası devam etmiyor Saadet Partisi'nde. Fatih Erbakan'ın çıkışı aslında buna bir yerde itirazdı ama başarılı olamadı. SP, Mustafa Kamalak ile birlikte farklı bir siyasal duruş sergiliyor. Bunun kendi içinde değerlendirmeleri yapılabilir ama diğer taraftan zannediyorum şöyle bir hesap var; AK Parti erimeden, tükenmeden ya da erime sürecine girmeden Saadet Partisi'nin büyümesi mümkün gözükmüyor. AK Parti parçalanmalı, bölünmeli ki SP'ye buradan pay çıkarabilmeli. Saadet Partisi'nin geleceğini AK Parti'nin çöküşüne bağlayan bir yaklaşımla yola gidiyorlar ama sadece bu beklentiyle dayalı gibi gözükmüyor. Yani Kamalak ideolojik olarak da çok başka bir noktada" dedi.

AK Parti düşmanlığının belli kesimlerde gözleri kör ettiğini söyleyen Tayyar, "Ülke bölünse bile ona sevinecekler. Bu bir ruh hastalığı. Çünkü sağlıklı bir yaklaşım değil" dedi.

"AK PARTİ, AĞRI'DA ADAYI DEĞİŞTİRSEYDİ SEÇİMİ KAZANIRDI"

Gaziantep Milletvekili Tayyar, AK Parti'nin Ağrı'da adayı değiştirseydi seçimi kazanacağını belirterek, "Aday tespitlerinde teşkilatların çok fazla rolü olmadı. Eğri oturalım doğru konuşalım. Aday tespitinde söz sahibi olmayan teşkilatlara fatura çıkarmak ne kadar doğru? Bunu da bir sorgulamak gerekir. Ha çalışmadılarsa bunun hesabını sorun. Ama bir hesap daha soracağız. Aday tespiti yapa üst kuruldan hesap soracağız. Sayın Başbakanımızı kim kandırdı, kim yanlış yönlendirdi, aday tespitinde kimler söz sahibi… Mesela Ağrı adayının tespitini kim yaptı? Ağrı adayımızla ilgili partiden 10 kişiyle konuşun, iyi diyen tek kişiye ben rastlamadım. Bu adayı kim desteklediyse, sayın Başbakanımızı kim ikna ettiyse o hesabını verecek" diye konuştu.

"BİZ AK PARTİLİ'YİZ AMA KUSURA BAKMAYIN BU ADAY İÇİN OY VERMEYİZ "

Tayyar, Ağrı Belediye Başkan adayının 30 Mart'tan sonra istifa ettirilseydi ve yeni bir isim bulunsaydı AK Parti'nin seçimi kazanacağını vurguladı. Ağrı'da esnafı gezdiğini kaydeden Tayyar, vatandaşların "Biz AK Partiliyiz ama kusura bakmayın bu aday için oy vermeyiz" dediğini anlattı.

"CHP GENEL MERKEZİ BİLE İSLAHİYE'DEKİ SEÇİMLERE PARMAĞINI KARIŞTIRDI"

30 Mart yerel seçimlerinde " İslahiye'de seçimi kaybedersem siyaseti bırakırım" dediğini hatırlatan Milletvekili Tayyar, "CHP Genel Merkezi bile İslahiye'deki seçimlere parmağını karıştırdı. CHP adayı ve CHP inanılmaz para dağıttı orada. Ama Allah'a şükürler olsun seçimi kazandık. Eğer ben orada inisiyatif alıp, aday tespiti konusunda ağırlığımı koyuyorsam ve ben ağırlığımı koyduğum için de sayın Başbakanımız beni kırmıyor ise kaybettiğimde de onun hesabını benim ödemem lazım" ifadelerini kullandı.

"Ben büyük partiyim, kimi aday gösterirsem kazanırım" düşüncesinden AK Parti'nin sıyrılması gerektiğine dikkat çeken Tayyar, birçok yerde yanlış adaylar yüzünden seçim kaybedildiğini anlattı.

Küçük yerlerdeki seçmenlerin tercih sebeplerinin çok farklı olduğunu, oralarda "aday"ın çok önemli olduğunu vurgulayan Tayyar, "2009'da aynı şekilde çok seçim kaybettik. Aday gerçekten çok önemli. Hizmet tek başına seçim kazandırmaz. Yüzde 45'e getirir size ama seçimi kazandıracak 2-3 puanı vermez. Halka istediğiniz kadar yakın olun hizmetsiz de hiçbir şey ifade etmez. İkisinin eş zamanlı yürümesi gerekiyor. İyi iş yapacaksınız, vatandaşı kucaklayacaksınız" dedi.

"SAYIN BAŞBAKANIMIZ ADAY OLURSA 10 AĞUSTOS'TA BU İŞLEM BİTER"

Şamil Tayyar'ın gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimleri de vardı. Yalova seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur seçiminin provasına benzetilmesine ilişkin Tayyar, "Şöyle bir hesaplama olabilir; ilk turda herkes bir boyunun ölçüsünü alsın, kendi gücünü görsün. İkinci turda 'ittifakla sonucu değiştirelim' deniyor. Ama benim kişisel kanaatim ilk turda iş biter gibi geliyor. Eğer sayın Başbakanımız aday olursa, 10 Ağustos'ta seçimi kazanır diye düşünüyorum. Dolayısıyla ikinci turda ittifak mı yaparlar, halay mı çekerler, horon mu teperler bilmiyorum ama ikinci tura gerek kalmaksızın 10 Ağustos'ta bu işlem biter. Eğer muhalefet ortak bir aday çıkarıp, sonuca tesir etmek istiyorsa doğrudan ikinci tura kalmadan birinci turda yapması gerekir" dedi.

"SAYIN BAŞBAKANIN CİDDİ BİR HAZIRLIK YAPTIĞINI BİLİYORUZ"

Gaziantep Milletvekili Tayyar, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili "Sayın Başbakanın çok ciddi bir hazırlık yaptığını biliyoruz. Kampanyanın hazırlıklarına başlandı diye biliyorum. Yani burada bir spesifik hadiseler üzerinden değil de, Türkiye'nin geleceğine ilişkin, yeni Türkiye tasavvurunu anlatan bir demokrasi vurgusu yapacağımız güçlü bir bildiriyle, metinle halkın karşısına çıkma yaklaşımı var" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şamil Tayyar Gündemi Tgrt Haber'de Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sucu: ulan altın üstün demokrasi olsan ne yazar..sen ve demokrasi ne acayip bişey yaaavv... 0 0 Yanıtla
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement