Şamil Tayyar Üniversiteyi Kazanınca Annesi 7 Kapıdan Bulgur Toplayıp, Kaz Kesip Dağıtmış - Son Dakika
Güncel

Şamil Tayyar Üniversiteyi Kazanınca Annesi 7 Kapıdan Bulgur Toplayıp, Kaz Kesip Dağıtmış

Şamil Tayyar Üniversiteyi Kazanınca Annesi 7 Kapıdan Bulgur Toplayıp, Kaz Kesip Dağıtmış

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, annesi Sıdıka Tayyar'ın ölümünün 32'nci yılında adına yaptırdığı camide mevlit okutturdu.

26.12.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, annesi Sıdıka Tayyar'ın ölümünün 32'nci yılında adına yaptırdığı camide mevlit okutturdu. Mevlit için camiye gelenlere Kuran dağıttıran Milletvekili Tayyar, "Annem ben üniversiteyi kazanınca çevresine verdiği söz üzerine 7 kapıdan bulgur toplayıp, kaz keserek yaptığı yemeği komşulara dağıtmıştı. Annem okur-yazar değildi, ama yazar bir evlat yetiştirdi. 32 yıl sonra onun adına yaptırdığımız camide mevlidini okutturma güzelliğini yaşadık" dedi.

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, açılışını ilk yurt içi gezisini İslahiye'ye yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Dervişpaşa Mahallesi'nde yaptırılan içinde morg, engelli asansörü, gençlik merkezinin de bulunduğu 1600 kişilik Sıdıka Tayyar Hatun Camisi'nde bugün mevlit okutturuldu. Camiye adını veren Sıdıka Tayyar'ın ölümünün 32'nci yılında düzenlenen mevlitte Ak Parti Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Ali Şahin, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı ve Nejat Koçer ile Vali Yardımcısı Nursel Çakıroğlu, İslahiye Kaymakamı Ünal Çakıcı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıpoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, STK temsilcileri ve vatandaşlar karşıladı.

Cuma namazının ardından düzenlenen mevlit için camiye gelenlere halka tatlı ikram edildi ve Kuran dağıtıldı. Milletvekili Şamil Tayyar, duygulu anlar yaşadığı mevlit sonrası anne sevgisinin çok özel olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

"32 yıl önce bugün rahmetli annemiz Sıdıka Tayyar'ı ameliyat masasında kaybettik. Ben üniversiteyi kazandığım yıldı. Kendisi üniversiteyi kazandığım zaman daha önce söz verdiği gibi 7 kapıdan bulgur toplayıp, kaz kesip yaptığı yemeği komşulara dağıtmıştı. 32 yıl sonra Allah bize adına cami yaptırıp mevlidini okutturma güzelliğini nasip etti. Rahmetli annem okur yazar değildi, ama kendisi yazar bir evlat yetiştirdi. Biz de ona layık olmaya çalıştık. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 50 yaşına geldik ama anne sevgisi çok farklı." - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şamil Tayyar Üniversiteyi Kazanınca Annesi 7 Kapıdan Bulgur Toplayıp, Kaz Kesip Dağıtmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement