Şampiyon Atıcı, Olimpiyat Hedefinde Israrcı - Son Dakika
Yerel

Şampiyon Atıcı, Olimpiyat Hedefinde Israrcı

Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası'nda yarım puanla olimpiyat kotasını kaçıran milli atıcı Ömer Akgün, 2016 Rio hedefinden vazgeçmiyor.

15.08.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET ÇAKAN - Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası'nda yarım puanla olimpiyat kotasını kaçıran milli atıcı Ömer Akgün, 2016 Rio hedefinden vazgeçmiyor.

Akgün, AA muhabirine, Azerbaycan'da düzenlenen kupada Türkiye rekoru kırdığını ancak olimpiyat kotasını yarım puanla kaçırdığını ifade ederek, hedefine şimdilik ulaşamadığını söyledi.

Bunun 7'nci Türkiye rekoru olduğunu ancak bugüne kadar ki rekorların, olimpiyat kotasını geçmeye yetmediğini anlatan Akgün, "Olimpiyat kotasını yarım puanla kaçırdığım için üzgünüm ama 2016 Rio Olimpiyatlarına katılmak ve kotayı yakalamak için son bir şansım var" dedi.

- "Özveri ve gayretle performansımı artırdım"

Milli sporcu, gelecek yılın şubat ayında Macaristan'da son olimpiyat seçmesinin yapılacağını anımsatarak, şunları söyledi:

"22- 28 Şubat 2016'da Macaristan'da gerçekleştirilecek Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası benim için son bir şans olacak. Eğer burada kotayı geçersem 2016 Rio Olimpiyatları'na gideceğim, geçmesem olimpiyatlar benim için hayal olacak. Bu nedenle çok çalışmam gerekiyor. Macaristan'da olimpiyat vizesini almak istiyorum."

"Özveri ve gayretle performansımı arttırdım. Bunu son iki yılda en iyi şekilde ortaya koydum" diyen Akgün, olimpiyatlara gitmek için bu bilinç ve kararlılıkla her zamankinden daha fazla çalıştığını vurguladı.

Akgün, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şampiyon Atıcı, Olimpiyat Hedefinde Israrcı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement