Şampiyonlar gelecekten umutlu - - Son Dakika
Spor

Şampiyonlar gelecekten umutlu -

Dünya, Avrupa ve Türkiye'de çeşitli yıllarda düzenlenen turnuvalarda birçok başarıya imza atan Kick Boks Türk Milli Takımı sporcuları, geleceğe umutla bakıyor.

18.08.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya, Avrupa ve Türkiye'de çeşitli yıllarda düzenlenen turnuvalarda birçok başarıya imza atan Kick Boks Türk Milli Takımı sporcuları, geleceğe umutla bakıyor.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanlığı'nın 2014 faaliyet programı kapsamında, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda 15 Ağustos'ta başlayan şampiyonada ter döken milli sporcular, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcusu Yahya Alemdar, yaklaşık 14 yıldır kick boks sporu yaptığını, 7 yıldır önemli müsabakalarda yer aldığını belirtti.

Kick boksu çok sevdiğini anlatan Alemdar, "Bu zamana kadar çeşitli kilolarda 15 kez Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterdim. Bunun dışında Avrupa şampiyonluğum, ikişer defa ise dünya ve Avrupa ikinciliği ve üç defa dünya üçüncülüğüm var. Ordu'da başlayan ve devam eden Türkiye şampiyonasında da 74 kiloda Türkiye şampiyonluğunu kazandım" dedi.

Önünde Slovenya'daki Büyükler Avrupa Şampiyonası bulunduğunu dile getiren Alemdar, "Ardından İspanya'da Avrupa şampiyonası olacak. İyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Bundan sonra da sürekli antrenmanlarımız sürecek. İnşallah Slovenya'daki Avrupa şampiyonluğunu ülkemize getirmek istiyorum. Bunun için de çok iyi hazırlanıyorum. Tek hedefim Türk bayrağını uluslararası maçlarda dalgalandırmak. Bundan önce bunu başardım. Bundan sonra da dalgalandırmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Ankara Fetih Spor Akademisi sporcusu Fatih Mehmet Şahin de 4 defa Türkiye şampiyonluğu bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İki defa 2011 ve 2013 yıllarında dünya üçüncülüğünü elde ettim. Şimdi önümüzde iki Avrupa şampiyonası var. Biri eylülde diğeri ise kasım ayında. Buradaki hedefim Avrupa şampiyonluğu. Bu konuda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Özellikle antrenörlerimiz eşliğinde çok güzel hazırlanıyoruz. Bu nedenle hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yurt dışı maçlarında bize sponsor olan firmalara da çok teşekkür ediyorum. Bizlere destek verildiği süre başarı her zaman gelecektir. Bu konuda bize inansınlar."

Sakarya bölgesi sporcusu Ömer Faruk Avcı da bu sene Ordu'daki Türkiye şampiyonasında dördüncü şampiyonluğuna ulaştığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Daha önce de Avrupa ve dünya ikinciliği başarılarını elde ettim. Bundan sonraki ilk hedefim önümüzdeki aylar içerisinde düzenlenecek Avrupa şampiyonasında birinciliği göğüslemek. Bunun için de çalışmalarımız sürüyor. Bu önemli turnuvada bütün milli takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum."

- Antrenörleri sporcularına güveniyor

Öte yandan Kick Boks Türk Milli Takımı antrenörlerinden Bahattin Üçtepe ve Sadık Oflu, milli takım oyuncularına güvendiklerini belirterek, yeni başarıların gelmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydettiler.

-Avrupa şampiyonu Yahya Alemdar

Şampiyonlar gelecekten umutlu -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonlar gelecekten umutlu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement