Şampiyonlar Karapürçek'te Bir Araya Geliyor - Son Dakika
Güncel

Şampiyonlar Karapürçek'te Bir Araya Geliyor

Altındağ Belediyesi tarafından bu yıl 24'üncü kez düzenlenen Karapürçek Yağlı Güreşleri, yağlı güreşin şampiyonlarını bir araya getiriyor.

28.08.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Ağustos Pazar günü Karapürçek meydanında gerçekleştirilecek olan yağlı güreş müsabakalarında, adlarını güreş tarihine altın harflerle yazdırmış pek çok başarılı güreşçi er meydanına çıkacak. 2014 yılı Kırkpınar şampiyonu, başpehlivan ünvanını almaya hak kazanmış başarılı sporcu Fatih Atlı da, Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde olacak.

Kırkpınar'ın şampiyonu Fatih Atlı da Karapürçek'te…

FATİH Atlı'nın yanı sıra daha önce başpehlivanlık ünvanını almaya hak kazanmış Bayram Ertan, Ünal Karaman, Faruk Akkoyun, Mahmut Kavakçı, Onur Balcı, Hüseyin Şahinal, Vedat Ergin, Nuri Zengin, Murat Hikmet, Mustafa Başdemir, Mecit Yıldırım, Fatih Koyuncu, Hasan Zeybek, Ümit Balta ve Fatih Bakır da, bu yıl Karapürçek'te güreşseverlerin karşısına çıkacak.

31 Ağustos Pazar günü güreşçiler er meydanına çıkacak.

Pehlivanlar, bu yıl da başpehlivan olabilmek ve altın kemeri takabilmek için kıyasıya mücadele edecekler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, başpehlivanlık mücadelesinde heyecan doruğa çıkacak. Er meydanı, bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

Sporseverleri bir kez daha Altındağ'da bir araya getirecek olan Karapürçek Yağlı Güreşleri'nde, Türkiye'nin en ünlü pehlivanları başpehlivanlık ünvanı için ter dökecek. Altındağ Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleşecek olan yağlı güreş müsabakaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da her yaştan sporseveri bir araya getirecek. Tarihi yağlı güreşlerde adet olduğu üzere, güreşçilerin mücadelesi başlamadan önce, er meydanına ilk olarak minik güreşçiler çıkacak ve meydanı ısıtacak.

"Karapürçek, Türkiye'nin en büyük 3 güreş organizasyonundan biridir."

Karapürçek Yağlı Güreşleri'nin, ülkenin en önemli güreşlerinden biri sayıldığını, bunun nedeninin düzenli ve titiz bir organizasyon olması ve sadece spora odaklanması olduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Karapürçek bir er meydanıdır ve bunun bilincinde olan sporcular burada kendi kategorilerinin en iyisi olabilmek için ter dökmektedirler." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şampiyonlar Karapürçek'te Bir Araya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement