Şampiyonluğun Mimarları Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Şampiyonluğun Mimarları Bir Araya Geldi

Şampiyonluğun Mimarları Bir Araya Geldi

PTT 1. Lig Şampiyonu Kayserispor Kulübü, yarın gerçekleşecek kupa töreni öncesi onur yemeği düzenledi.

17.05.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PTT 1. Lig Şampiyonu Kayserispor Kulübü, yarın gerçekleşecek kupa töreni öncesi onur yemeği düzenledi.

Kayserispor Kulübü Genel Menajeri Süleyman Hurma ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Kayserispor Kulübü Başkanı Bekir Yıldız, Kayserispor Kulübü Eski Başkanı Recep Mamur, Futbol Yorumcusu Ümit Aktan, Kayserispor eski teknik direktörlerinden, Shota Arveladze, Ertuğrul Sağlam, Shota'nın kardeşi Archil, Kayserispor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar ve davetliler katıldı.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri'ye yakışan bir şampiyonluk kazanıldığını söyleyerek, "Geçtiğimiz yıl maalesef bir kaza yaşadık. Ama o kazayı kısa bir sürede telafi ettik. Çünkü bu sene telafisi olmasaydı önümüzde ki senelerde daha da zor olabilirdi. Mevcut oyuncular dağıtılmadan ve teknik heyet görevine devam ederek şampiyonluğunu ilan etti" dedi.

Kayserispor Kulübü Başkanı Bekir Yıldız da, şampiyonlukta emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yarın emeklerimizin kutlamalarını yapacağız. İlk haftalarda lider olduk ve lider bitirdik. Bu lig tarihinde pek yaşanan bir olay değildir. Ligin üst sırasında başladık 3 hafta kala şampiyon olduk. Bu şampiyonlukta emeği geçen herkese Kayseri şehri olarak minnettarız" diye konuştu.

Kayserispor'a uzun yıllar emek verdiğin söyleyen Kayserispor Eski Başkanı Recep Mamur ise, "Kayserispor bu sene şehrimizi çok mutlu etti. Uzun yıllar başkanlığını yaptım, iyi kötü günlerinde sevinçler yaşadım. Geçen yıl talihsizlik neticesinde küme düştük. Bana derin bir üzüntü verdi. Ancak takımımız bu çok yıl başarılı bir performans sergileyerek, Süper Lig kapısından tekrar girdik. Bu beni çok mutlu etti. Başta başkanımız Bekir Yıldız olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

ÖZHASEKİ: "BABAMIZ HARÇLIK VERMEZSE, AMCALARIN YANINDA MAÇA GİRERDİK"

Kayserispor'un şampiyonluğuyla büyük mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, çocukluk yıllarından bu yana Kayserispor'un taraftarı olduğunu söyledi. 7 yaşından bu yana maçlara gittiğini ifade eden Özhaseki, harçlık bulamadığı dönemlerde maçlara girmek için, stadyuma giren amcaların yanında tribüne çıktığını belirtti. Özhaseki, "Yarın nasipse şampiyonluğu kutlayacağız. İçimiz içimize sığmıyor. Bir taraftan da dostlarımız var. Takımımızı takip ettik lig boyunca. Eski hocalarımızla da burada oldukları sürede aile gibiydik. Hiç yabancılık hissetmedik, onlar da hissetmemiştir. Burayı kendi evleri gibi gördüler. Bundan dolayı çok mutluyum. Yarın bizim sevincimizi paylaşacaklar. Gerçek dostluk sevinçlerini paylaşmakla belli oluyor. Kayserispor bizim şehrimizin takımı olduğu için doğduğumuzdan beri bizim aşkımız 7 yaşından itibaren maçlarına geldik. Babamızdan harçlık alamadıysak bile başkalarından rica edip yanlarında girmek isterdik maça. Maçlara 3 saat öncesinden gidiyorduk. Güneşin anlında bekliyorduk. Epeyce zorluk çektiğimiz günler oldu. Düştük çıktık. Hatta istanbul'da bir gece ağız üstü yatmanın ne demek olduğunu anladım. 92. dakikada bir gol yedik. Sırt üstü yatamadım sıkıntıdan" dedi.

ESKİ TAKIMLARININ MUTLUĞUNU PAYLAŞTILAR

Kayserispor'un eski teknik direktörleri Shota Arveladze ve Ertuğrul Sağlam da onur yemeğine katıldı. Kayserispor'a emek vermiş olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Sağlam, "Kayserispor'un benim hayatımda çok değerli bir yeri var. Samsunspor'da antrenörlük hayatıma başladıktan sonra ikinci deneyimimi burada yaşadım. Antrenörlük hayatımın yükseliş dönemi oldu benim için. Çok mutlu ve huzurlu 2 sene geçirdik. Değerli yöneticilerim de bu başarılara katkı sağladı. Sonraki dönemlerde Kayserispor bir marka olmaya başladı. Herkesin gıpta ile baktığı bir kulüp haline geldi. Daha sonra bir şanssızlık yaşandı. Ben bu geri adıma bir sıçrama diyorum. Çünkü bu şehir bunu hak ediyor. Kayserispor kurumsal yapısı sayesinde ait olduğu yere geri döndü. Geçmişte bu kulüpte yaşamış olduğum gururu tekrar ifade ediyorum. Takımımızın mutluluğunu paylaşmak için bende burada oldum" ifadelerini kullandı.

Kayserispor'un eski teknik direktörü Shota ise, "Ben kendimi burada hiç yabancı hissetmedim. Kendimi yabancı hissetmeyerek haklı olduğumu burada bir kez daha anladım. Bu kulüp son 10 sene de yavaş yavaş büyümüştür. Bu tür başarıların dünya futbolunda örnekleri azdır. Juventus örnek verilebilir. 2 sene önce ligden düştü. Sonra birinciliği kazandı. Sonra Şampiyonlar Lig'inde final oynadı. Bu başarıyı kulüp yapar" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şampiyonluğun Mimarları Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement