Şampiyonluk Sonrası Uyuyamadım" - Son Dakika
Spor

Şampiyonluk Sonrası Uyuyamadım"

Şampiyonluk Sonrası Uyuyamadım"

Dünya şampiyonu Akgül: "Heyecandan gece uyuyamadım. Sabaha kadar müzik dinledim" "Bütün rekorlar bizi bekliyor"

09.09.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül, şampiyonluk maçı sonrası yaşadığı heyecan nedeniyle gece uyuyamadığını söyledi.

Dünya Şampiyonası'nın ilk gününde serbest stil 125 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Akgül, altın madalya heyecanı ve hedeflerini anlattı.

Kilosunda şampiyonluk favorisi gösterildiğini hatırlatan Akgül, Türkiye'ye altın madalya ile dönecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Şampiyon olduktan sonra yaşadığı duyguları dile getiren Akgül, gece uyuyamadığını bu nedenle sabaha kadar sabaha kadar müzik dinleyerek zaman geçirdiğini anlattı.

"Dünya şampiyonu olmak gerçekten anlatılamaz bir duygu" şeklinde konuşan Akgül, elde ettiği başarı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in telefonla kendisini aradıklarını ifade ederek, "Büyüklerimiz bizi aradığı zaman, yaptığımız işin büyüklüğünü anlıyoruz. Onlar aradığı için o kadar mutlu oluyoruz ki hemen bir şampiyona daha gelsin ve altın madalya kazanalım istiyoruz" şeklinde duygularını anlattı.

Gözünü Yerlikaya'nın rekorlarını dikti

Serbest stilde 3 yıl üst üste Avrupa şampiyonu olarak bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Akgül, "Henüz 24 yaşımdayım. Avrupa şampiyonalarında rekor kırdım, şimdi sırada dünya şampiyonaları rekoru var" dedi.

Dünya Güreş Birliği (FILA) tarafından kilosunda dünyanın en iyi güreşçisi seçildiğini ve bunun verdiği öz güvenle Dünya Şampiyonası'na katıldığına dikkati çeken Akgül, "Bütün rekorlar bizleri bekliyor. Grekoromen stilde Başkanımız Hamza Yerlikaya'nın birçok rekoru var. Benim hedefim de Başkanımızın rekorlarını kırmak. Emin adımlarla ilerliyorum ve umuyorum ki bunu başaracağım" diye konuştu. - Taşkent

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonluk Sonrası Uyuyamadım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement