Şampiyonluktan Başkası Başarısızlık Olur" - Son Dakika
Spor

Şampiyonluktan Başkası Başarısızlık Olur"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Simon Kjaer, sarı-lacivertli takıma başarı kazanmak için geldiğini belirterek, "Şampiyonluktan başkası zaten başarısızlık olacaktır" dedi.

02.07.2015 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin yeni transferi Simon Kjaer, sarı-lacivertli takıma başarı kazanmak için geldiğini belirterek, "Şampiyonluktan başkası zaten başarısızlık olacaktır" dedi.

Kjaer, Fenerbahçe'nin Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nde gerçekleştirdiği kamp çalışmasının ikinci gününde düzenlenen basın toplantısında, sarı-lacivertli kulübün bugüne kadar gördüğü en iyi tesislerden birine sahip olduğunu söyledi.

Kampın çok iyi gittiğini vurgulayan Kjaer,  "Çok güzel bir tesiste çalışma imkanı buluyoruz, ihtiyacımız olan ve işimizi kolaylaştıracak her şey var. Bugün ilk defa takımla tam antrenman şansı buldum, benim için yoğun ve güzel bir antrenmandı. Şu anda her şey yolunda" diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig şampiyonluğunun çok önemli olduğunu anlatan Kjaer, "Ben burada başarı için bulunuyorum. Şampiyonluktan başkası zaten başarısızlık olacaktır. Aksini düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Danimarkalı futbolcu, takımda kendisi gibi defans bölgesinde görev yapan Portekizli Bruno Alves'le iyi şekilde anlaşacaklarına inandığını belirterek "Alves'e karşı milli takımla birkaç maç oynama fırsatı buldum. Gerçekten çok güçlü ve kaliteli bir savunma oyuncusu. Beraber aynı takımda çalışma fırsatı bulmak güzel olacak. Savunmada kimin oynayacağı belli değil. Buna sezon içinde hocamız karar verecek. Kiminle oynayacağımı henüz bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Transferiyle ilgili sürece de değinen Kjaer, şöyle konuştu:

"Hoca ve sportif direktörle konuşmak benim için önemliydi, bunun için İstanbul'a geldim. Planlara ve kulübün beklentilerine dair konuştuk. Fenerbahçe'nin dev bir kulüp olduğunu biliyorum. Yüksek seviyede oynayan, yüksekleri hedefleyen bir kulüp olduğunu biliyorum ama bunları gelip görmek istedim. Ailemle gözlemler yaptık. Yaşayacakları yeri görmek istediler. Daha önce ne ben ne de eşim İstanbul'da bulunduk. Burayı görmek istedik. Eşim bana 'ben artık İstanbul'da yaşamak için sabırsızlanıyorum ve böyle bir maceraya atılmamız lazım' dedi ve transfer bitti. Eşimin bu sözleri önemli oldu. Eşim olumlu görüş bildirdikten sonra Fenerbahçe'ye 'evet' demek kolay oldu."

-Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı

Bir gazetecinin, Fenerbahçe otobüsüne geçen sezon yapılan silahlı saldırının transfer görüşmesinde kendisini nasıl etkilediğine yönelik sorusu üzerine Kjaer, şunları söyledi:

"Fenerbahçe'nin teklifi geldiğinde aklıma gelen noktalardan biriydi. Kulüple ilk görüştüğüm konulardan biri de geçen yıl Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı oldu ama Fenerbahçe Kulübü bu konuda bana çok ikna edici davrandı. Bana böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağına ve gerekli önlemlerin alındığına dair garanti verdiler. Bunun bir kaza olduğunu söylediler. Bu olay, Fenerbahçe ve Türkiye'nin imajı açısından olumlu yansıtılmadı. Umarım bir daha böyle bir olay gerçekleşmez, herkes gerekli önlemleri alır."

Simon Kjaer, bonservis ücretinin Türkiye'ye transfer olan stoperler arasında en yüksek olmasının kendisi üzerinde baskı oluşturup oluşturmadığı sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Üzerime düşen sorumluluğun farkındayım. Hocamızın ve sportif direktörümüzün benden beklentilerini biliyorum. Bana böyle bir sorumluluğu yüklenmesinden ve güven duyulmasından dolayı mutluyum. Tabi ki baskı olacak, baskının da farkındayım. Böyle bir baskı bana sadece güven veriyor, kendime olan güvenimi artırıyor. Fransa'da 2 harika yıl geçirdim. Almanya ve İtalya'da da güzel sezonlar geçirdim. Bu zor göreve de atılmaya hazırım. Görevimin zorluğunun bilincindeyim, takımla beraber tüm bu zor görevin altından kalkacağımıza inanıyorum."

"Galatasaray derbisini sabırsızlıkla bekliyorum"

Danimarkalı futbolcu, Galatasaray ile oynayacakları derbi maçı sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Türkiye'nin en büyük derbisi. İtalya'da oynadığım Roma- Lazio maçından daha büyük bir derbi mi? O derbiden daha büyük bir derbi olabileceğini düşünüyorum. Galatasaray maçını oynamak için gerçekten sabırsızlanıyorum. Şu anda çok konuşmamak gerek. Günü gelince maçtan önce fazlasıyla konuşacağız. İlk derbiye çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum" diye konuştu.

Kjaer, Fenerbahçe'ye gelme sebeplerinden birinin de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynama ihtimali olduğunu, eleme turunu geçeceklerine inandığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Şampiyonluktan Başkası Başarısızlık Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:50 5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü Seyhan Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    5 Ocak Demirspor Kadın Futbol Kulübü, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'ı ziyaret etti. Başkan Karalar, 'Kadın futbol takımlarımızın mutlak suretle desteklenmesi gerekiyor. Göreve geldiğimizden itibaren imkanlarımız dahilinde  sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz' dedi.

  • Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı
    13:26 Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başladı

    A Milli Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanmak için A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da bir hazırlık kampı düzenliyor. Milliler, kamp sonrasında Karadağ ile Rize'de karşılaşacak ve maç TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak. Son maçlarını ise Sırbistan ile deplasmanda oynayacaklar.

  • TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı
    13:25 TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı

    Türkiye Golf Federasyonu tarafından düzenlenen TGF Türkiye Golf Turu'nun 5. ayak müsabakaları Antalya'da başladı. Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan Antalya Golf Kulübü sahalarında gerçekleştirilen turnuvada, 13 golf kulübünden 23 sporcu mücadele ediyor. Sporcular 3 gün sürecek turnuvada 54 çukurda mücadele verecek. Golf Milli Takımı Başantrenörü Keith Coveney de turu takip ediyor.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı
    13:24 A Milli Kadın Hentbol Takımı Ankara'da hazırlık kampına başladı

    2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına hazırlanan A Milli Kadın Hentbol Takımı, A2 Milli Kadın Hentbol Takımları ile Ankara'da yürüteceği hazırlık kampına başladı.

  • Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı
    13:24 Siirt Belediyesi Otobüsleri Siirt İl Özel İdare Spor Renklerine Boyandı

    Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait olan şehir içi otobüsleri, Siirt İl Özel İdare Spor'un renkleri olan sarı maviye boyandı. Siirt Belediyesi otobüs durağında düzenlenen etkinlikte konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 'Farklı renklerde ve farklı zaman dilimlerinde alınan otobüslerde bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla bu şehrin sevdası olan Siirt Sporu simgeleyen mavi ve sarı renklere boyandı' dedi.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu
    13:22 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncularıyla iftarda buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor altyapı oyuncuları ve aileleriyle iftar sonrasında bir araya geldi. Başkan Yalçın, çocukların başarılarından dolayı duygulandığını ve gelecekte ülkenin en iyi futbolcularının onlar olmasını istediklerini belirtti.

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel
    13:08 Aradaki yaş farkı bomba! Sergen Yalçın'ı günübirlik İstanbul'a getiren güzel

    24 yaşındaki oyuncu Melisa Döngel ve 51 yaşındaki eski sevgilisi Sergen Yalçın'ın aşkları yeniden alevlendi. Geçen yaz Çeşme'de bir araya gelen çiftin ilişkilerini gözlerden uzak tutmak için özel restoranları tercih ettikleri ve Yalçın'ın takımının maç ve idmanı olmadığı günlerde Döngel'le buluşmak için İstanbul'a geldiği öğrenildi. İkilinin arasında 27 yaş fark bulunuyor.

  • Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı
    12:50 Afyonkarahisar'da Okul Sporları Badminton Müsabakaları Başladı

    Afyonkarahisar'da düzenlenen Okul Sporları Badminton müsabakaları, Çiğiltepe Spor Salonu'nda başladı. Genç sporcular yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Müsabakalara katılan gençler arasında yoğun bir rekabet yaşandı.

  • Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım
    12:43 Ronaldo'nun servet değerindeki yeni aracını görmeniz lazım

    Futbolculuğu kadar sahip olduğu ultra lüks yaşantısıyla da dikkat çeken Cristiano Ronaldo, Portekiz'de 2.5 milyon euroluk (87 milyon lira) Ferrari Daytona SP3 ile görüntülendi. Ronaldo'nun yeni aracı olan Ferrari Daytona SP3'ten sadece 599 adet üretildi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.


Advertisement