Samsat'ta El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi

Samsat\'ta El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yıl sonu sergisi düzenlendi.

12.06.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce yıl sonu sergisi düzenlendi.

Samsat Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerin sergilendi. Çeşitli kurslarda üretilen eserler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Sergi nedeni ile düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşması yapan Okul Öncesi Öğretmeni Sema Karakuş, günümüzdeki bilim ve teknolojideki hızlı gelişmenin toplum yapısında değişime neden olduğunu, bunun için örgün ve yaygın eğitimin öneminin daha da arttığını ifade etti.

Halk Eğitim Kursları ile ilgili bilgiler veren Karakuş, bu yıl 52 adet kurs açıldığını ve kurslara 645 kursiyerin devam ettiğini belirtti.

Açılış kurdelesini kesen Samsat Kaymakamı İsmail Sündük ise, Halk Eğitim kurslarının yetişkin eğitiminde çok önemli bir rol oynadığını, özellikle bakırcılığın Samsat ilçesinde bir sektör haline geldiğini söyledi.

Kaymakam Sündük, "Özellikle zorunlu eğitim çağını aşmış bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik verimliliklerini arttırmak, değişen toplumsal ve ekonomik rollerine uyumlarını sağlamak için gerekli olan eğitiminin sunulmasında Halk Eğitim Merkezleri büyük görevler üstlenmektedir. Samsat ilçemizdeki Halk Eğitim faaliyetlerini takdirle karşılıyoruz. Cehaletin yok edilmesi ancak eğitimle olabilecektir. Bu anlamda kurslarda görev alan yetkililer ile kursiyerlerimiz ve onlara yol açan ailelerine teşekkür ediyor, serginin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sergi sonrasında katılımcılara kursiyerlerin yaptıkları yöresel yemekler ikram edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta El Emeği Göz Nuru Ürünler Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement