Samsat'ta Mehmet Akif'i Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta Mehmet Akif'i Anma Programı Düzenlendi

Samsat\'ta Mehmet Akif\'i Anma Programı Düzenlendi

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ programı düzenlendi.

12.03.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma' programı düzenlendi.

Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Samsat Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Tanış, Belediye Başkanı Yusuf Fırat, kumu kurum ve kuruluş amir ve çalışanları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Samsat İmam-Hatip Ortaokulu Öğretmenlerinden Gözde Küçük günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Program, şiir yarışmasında birinci seçilen Zeynel Aslan Ortaokulu öğrencisi Elisa Yelboğa ve İmam-Hatip Ortaokulu Öğrencilerinden Zeliha Dost'un şiirlerini okuması ile İstiklal Marşı'nı en güzel okuma yarışmasında birinci seçilen İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Nur Ünsal'ın İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuması ile devam etti.

Mehmet Akif'in hayatının konu aldığı sinevizyon gösterisinden sonra Mehmet Akif ve İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.

Program sonunda bir açıklama yapan Kaymakam İsmail Sündük, övgülerin en güzeline layık olan Mehmet Akif'in genç beyinlerce çok güzel anlatıldığını, bunun istikbalimize yönelik sevindirici duygular olduğunu belirtti.

Kaymakam Sündük, "Türkiye topraklarının bölüştürülmeye çalışıldığı günlerde, varoluş ve tarihten silinmeme mücadelesi veren atalarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. O günlerin milli kahramanlarından, Türk Milletinin beyinlerinin tercümanı olan Mehmet Akif'in iyi ve doğru anlaşılması hepimiz için önem arz etmektedir. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta Mehmet Akif'i Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement