Samsat'ta Okul Öncesi Eğitime Önem Veriliyor - Son Dakika
Yerel

Samsat'ta Okul Öncesi Eğitime Önem Veriliyor

Samsat\'ta Okul Öncesi Eğitime Önem Veriliyor

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için çaba sarf ediliyor.

12.10.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması için çaba sarf ediliyor.

Samsat Anaokulu Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar ile yüzde 76 olan okullaşma oranının yüzde 100'e çıkarılması hedeflendiği, bunun için alan taraması yapıldığı, Samsat Devlet Hastanesinden kayıtların alındığı ve aileler ile birebir görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi.

Samsat ilçesinde bağımsız anaokulu olan Samsat Anaokulunda 30 öğrencinin devam ettiği ve iki sınıfta eğitim verildiği, yeterli sayıda öğrenci bulunması halinde yeni şube açılacağı ifade edildi.

Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Samsat Anaokuluna yaptığı ziyarette Okul Müdürü Sema Karakuş'tan bilgiler aldı.

Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydaları olduğunu, 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk döneminin çocuğun en hızlı geliştiği dönem olduğunu söyleyen Akın, okul öncesi eğitimin sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağladığını kaydetti.

Akın, "Çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal ve duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını araştırmalar göstermiştir. Samsat Anaokulu idaresi ve öğretmenleri, bu araştırmalar ışığında ilçemizde okul öncesi okullaşma oranını arttırmaya yönelik olarak, alan taramaları yapmak, velilerimize okul öncesi eğitimin önemini anlatan çeşitli broşürler ve bültenler dağıtmak, velilerimize yönelik çeşitli aile eğitim seminerleri sunmak, okul öncesi eğitim şenlikleri gibi aktiviteler düzenlemek suretiyle çeşitli çalışmalar yapmaktadırlar. Okul öncesi eğitime erişimin oldukça düşük olduğu ilçemizde, çocuklarımızın hayata eşit fırsatlarla başlayabilmeleri için kaliteli bir okul öncesi eğitim olanağı sağlanması amacıyla içinde bulunduğumuz 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerini, tamamen ücretsiz bir şekilde yürütmeyi planlamış bulunuyoruz. Bu özverili çalışmalarından dolayı okul müdürümüz Sema Karakuş ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsat'ta Okul Öncesi Eğitime Önem Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement