Samsun 11 Yaşındaki Emir 7 Ayda Tek Başına Yürümeyi Başardı - Son Dakika
Güncel

Samsun 11 Yaşındaki Emir 7 Ayda Tek Başına Yürümeyi Başardı

Samsun 11 Yaşındaki Emir 7 Ayda Tek Başına Yürümeyi Başardı

Samsun'da tek başına ayakta durmakta ve yürümekte güçlük çeken 11 yaşındaki Emir Karapıçak, Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde gördüğü 7 aylık tedavi sonucunda başka birisinden destek almadan yürümeyi başardı.

29.06.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da tek başına ayakta durmakta ve yürümekte güçlük çeken 11 yaşındaki Emir Karapıçak, Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde gördüğü 7 aylık tedavi sonucunda başka birisinden destek almadan yürümeyi başardı. Karapıçak, tedavi süresince hep arkadaşlarıyla oyun oynayıp koşabileceğini hayal ettiğini söyledi.

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan 5.sınıf öğrencisi Emir Karapıçak, erken doğuma bağlı olarak kas ve iskelet istemindeki problem nedeniyle tek başına ayakta durmakta ve yürümekte güçlük çekti. Başka birisinden aldığı destekle ayakta duran ve dizlerini bükerek yürüyebilen küçük çocuğu ailesi 7 ay önce Samsun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne götürdü. Emir Karabıçak, Çocuk Rehabilitasyon Ünitesi'nde Fizyoterapist Dilek Kır tarafından fizik tedavi görmeye başladı. 7 aylık tedavi sonucunda destek almadan tek başına yürümeye başladı.

Emir Karapıçak, daha önce annesinin elini tutarak zorla yürüyebildiğini ve sürekli düştüğünü söyleyerek, "Arkadaşlarımla oyun oynayamıyordum. Topa çok iyi vuramadığım için önceden futbolu hiç sevmiyordum. Şimdi yürüyebildiğim için artık futbolu seviyorum. Kendimi böylece kanıtladım. Tedavi sırasında zorlandığım zamanlar oldu ama hırs yaptım. Hep iyi olacağımı düşündüm. Arkadaşlarımla oyun oynayıp koşabileceğimi hayal ettim. Artık tek başıma yürümeye başladım beni gören arkadaşlarım çok şaşırdı" dedi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Çeçen, "Hastamız bize ilk başvurduğunda ciddi anlamda ayakta durmakta ve yürümekte güçlük yaşıyordu. Muayenesinde özellikle dizlerini bükerek destekle yürümeye çalıştığını gördük. Rahatsızlığı doğumsal bir durum. Süregelen bir problem. 7 aylık bir tedavinin sonrasında Emir bağımsız tek başına yürümeyi başardı" diye konuştu.

Anne 42 yaşındaki Döndü Karapıçak ise erken doğum nedeniyle oğlunun ilk dönemde yürüyemediğini sonradan kendisinden destek alarak ayakta durup adım atabildiğini söyleyerek, "Oğlumu sürekli ben gezdiriyordum. Bazen sırtımda taşıdığım bile oluyordu. Okula getirip götürüyordum okulda dersi bitene kadar bekliyordum. Şimdi oğlum fizik tedavi sonrasında tek başına yürümeye başladı. Şimdi çok mutluyum. Başkalarının çocuklarını kendi kendilerine yürüyüp gezdiklerini gördüğümde çok imreniyordum. Artık oğlumda bunu yapabiliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 11 Yaşındaki Emir 7 Ayda Tek Başına Yürümeyi Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement