Samsun 19 Mayıs Pmyo'da Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Samsun 19 Mayıs Pmyo'da Akademik Yıl Açılışı

Vali Aksoy: "19 Mayıs PMYO, diğer okullarımızdan daha farklı özellikleri olan, Türkiye'de çok sınırlı bayan polis adaylarımızın da okuduğu bir okuldur"

15.09.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 14. akademik yılı törenle açıldı.

Samsun 19 Mayıs PMYO çok amaçlı salonunda gerçekleşen törende konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs PMYO'nun kurulduğu günden itibaren nitelikli polislerin yetiştirildiği önemli bir eğitim kurumu olduğuna işaret ederek, eğitim görecek polis adaylarına başarı diledi.

Emniyet teşkilatının ihtiyaç duyduğu iyi eğitilmiş nitelikli polis memurlarının yetiştirilmesinde PMYO'ların önemine değinen Aksoy, şöyle konuştu:

"19 Mayıs PMYO, diğer okullarımızdan daha farklı özellikleri olan, Türkiye'de çok sınırlı bayan polis adaylarımızın da okuduğu bir okuldur. Emniyet teşkilatımız suç ve suçlularla mücadelede diğer güvenlik birimlerimizle faaliyette bulunan önemli kurumlarımızdan birisidir. Değişen ve gelişen şartlara göre kendisini sürekli geliştiren ve bu amaç doğrultusunda nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda bütün imkanlarını seferber eden bir teşkilatın yeni nitelikli elemanları bu eğitim ve öğretim yılında da bu orduya katılmış olacak."

Samsun 19 Mayıs PMYO Müdürü Mehmet Gündal ise amaçlarının polis teşkilatının ihtiyaç duyduğu iç güvenlik hizmetleri ve çağın gerekliliklerine uygun olarak yürütülecek demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarına saygılı polis memurları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından önceki dönemde okullarını derece ile bitiren Esra Mercimek, Kifayet Merve Karagöz ile Emel Doğan'a protokol üyeleri tarafından takdirname ve hediyeleri verildi.

Samsun 19 Mayıs PMYO'da 14. eğitim öğretim döneminde 317'si bayan 750 polis adayının eğitim göreceği öğrenildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun 19 Mayıs Pmyo'da Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement