Samsun 19 Mayıs Stadı'nın Koltuklarını Kimse Kıramayacak - Son Dakika
Spor

Samsun 19 Mayıs Stadı'nın Koltuklarını Kimse Kıramayacak

Samsun 19 Mayıs Stadı\'nın Koltuklarını Kimse Kıramayacak

2015 Nisan ayında bitirilmesi planlanan Samsun 19 Mayıs Stadı, UEFA kriterlerine uygun yapıldı. Stadın koltukları kırılıp sahaya atılamayacak!

17.10.2014 08:31  Güncelleme: 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015 Nisan ayında bitirilmesi planlanan Samsun 19 Mayıs Stadı, UEFA kriterlerine uygun yapıldı. Akıllı stadyum olarak inşa edilen tesiste yangın çıkması durumunda sulama sistemleri kendiliğinden harekete geçecek ve turnikeler kendilerini serbest bırakacak. Stadın koltukları kırılıp sahaya atılamayacak!

YÜZDE 42'Sİ TAMAMLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ tarafından yüklenici firma Ali Acar İnşaat'a yaptırılan 19 Mayıs Stadyumu'nun yüzde 42'si tamamlandı. İnşaat çalışmaları hakkında bilgi veren yüklenici firmanın proje müdür yardımcısı Bünyamin Ayar, stadyumun betonarme imalatının yüzde 99'unun tamamlandığını söyledi.

ÇİMLERDE DE, TRİBÜNDE DE ISITMA OLACAK

Stat genelinde de yüzde 42 seviyesinde bulunduklarını dile getiren Ayar, stadyumun 6222 sayısı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Yasasına tam uygun olacağını vurguladı. Ayar, stadyuma serme çim değil, doğal çim ekeceklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Birçok yeni stadyumda yaşanan çim sorununu doğal çimle çözeceğiz. Ayrıca çim saha yerden ısıtılacak ve çimlerin çabuk deforme olmaması için gün ışığının iyi bir şekilde alması sağlanacak. Çimlerde de tribünlerde de ısıtma olacak. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yaşanan rüzgar sorununun burada yaşanmaması içinde rüzgar tribün testlerini dünyanın en yüksek binaları bulunan Dubai ve Avustralya'da denedik. Stadyumda 11 bin metrekare alışveriş merkezi, 54 loca, restoranlar, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman sahaları ve ofisler bulunacak."

YANGIN ÇIKARSA TURNİKELER KENDİLERİNİ SERBEST BIRAKIYOR

19 Mayıs Stadyumu'nun 140 bin metrekare alanda yapıldığına işaret eden Ayar, stadyumun UEFA EURO 2020 kriterlerine uygun yapıldığını, bunun için smart stadyum dedikleri, akıllı stadyum inşa ettiklerini söyledi. Stadyumun içinde tüm elektronik ve mekanik sistemlerin birbirine bağlantılı olacağını anlatan Ayar, şunları kaydetti: "Statta çıkabilecek bir yangında sulama sistemleri kendiliğinden harekete geçiyor ve turnikeler kendilerini serbest bırakıyor. Elektronik sistemlere öğretilmiş bir senaryo var. Çünkü hazırladığımız yangın kaçış senaryosu dahilinde bir senaryoya sahipler. Otomatik tahliye için bütün geçiş yolları açılıyor. Yani bu stadyum elektromekanik sistemlere sahip olan akıllı bir stadyumdur. Stadyumu 2015 yılının Nisan ayı gibi bitirmeyi hedefliyoruz."

ARTIK KOLTUKLARI KIRAMAYACAKLAR

Ayar, bazı taraftarların koltukları kırarak saha atmasını engellemek için de tribünlere yerleştirilen koltukların sağlamlığının test edildiğini sözlerine ekledi.



Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Samsun 19 Mayıs Stadı'nın Koltuklarını Kimse Kıramayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement