Samsun 3. İnşaat Fuarı Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Samsun 3. İnşaat Fuarı Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'de yönetim sistemimizle alakalı olarak bir değişiklik teklifiyle vatandaşlarımızın huzurundayız." dedi.

23.03.2017 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, " Türkiye'de yönetim sistemimizle alakalı olarak bir değişiklik teklifiyle vatandaşlarımızın huzurundayız." dedi.

Kılıç, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı 2017 3. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katıldı.

Bakan Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda istikrarlı bir yönetim sayesinde büyük mesafe kat ettiğini, ülkenin nereden nereye geldiğini iş dünyasının yakından görebildiğini söyledi.

Eski Türkiye'de yatırım yapmak için ekonomik sıkıntıların dışında bürokrasinin de aşılamasında ciddi problemler yaşandığını dile getiren Kılıç, "Ömrü 6 ay sürmeyen hükümetler vardı. İstikrar kazanılınca büyük işler arka arkaya hızlı bir şekilde gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Kılıç, ihracatçılara Yeşil Pasaport imkanı sunan Bakanlar Kurulu kararının bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını, bu uygulamanın iş dünyasının önünü açacağını anlattı.

Türkiye'de 2000'li yılların unutulmaması gerektiğini, memur maaşlarının ödenebilmesi için dışarıdan kaynak alındığını belirten Kılıç, "Bu ülkeye, bu cennet vatana yurt dışından, IMF'den 2-3 milyar dolar civarında bir borç verilerek memurlarımızın maaşlarının ödenmesi durumuna gelindiğinde ne yaptılar? 'Biz size bu parayı vereceğiz ama biz bu parayı doğru kullanacağınıza inanmıyoruz, güvenmiyoruz size. Bir de başına yurt dışından bakan göndereceğiz, hükümetin içine, o da bunu kontrol edecek.' Nereden nereye değil mi? Bunları hatırlamak bilmek lazım." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 16 Nisan'da oylanacağını anımsatan Kılıç, "Biz şu anda bir halk oylaması sürecindeyiz. Türkiye'de yönetim sistemimizle alakalı olarak bir değişiklik teklifiyle vatandaşlarımızın huzurundayız. Benim şahsen duruşum belli. Tüm milletvekillerimizin de bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile alakalı değişiklik teklifinin altında imzamız var. Bizim düşüncemiz durduğumuz yer, vatandaşlarımızla paylaştığımız konu bellidir. Biz bu değişikliğe 'evet' diyoruz." diye konuştu.

Vatandaşların da anayasa değişikliği teklifiyle ilgili konuları iyi inceleyerek kararını vereceğini anlatan Kılıç, şunları dile getirdi:

"(Anayasa değişikliği) 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için önümüzü rahatlatacak açacak bir yol olacak diye düşünüyorum. Bu millet, bu aziz vatan çok büyük şeylere layık. Çok büyük çalışmalara ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek konusunda da büyük bir potansiyeli var. Hem genciz, dinamiğiz aynı zamanda girişimciyiz. Yapmamız gereken şey hep beraber birlik içinde daha yoğun bir çalışmayla merdivenleri hızlı hızlı koşar adımlarla çıkmak ve tarihimizden gelen gücümüzle medeniyetimizden gelen gücümüzle inşallah geleceğe hep beraber yürümek."

Vali Şahin

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Samsun'da TÜYAP'ın her seferinde daha kaliteli ve düzeyli fuarlar düzenlendiğini işaret etti.

Samsun'un fuarlar şehri olarak da bilindiğini ifade eden Şahin, "Yapı fuarı, inşaat fuarı eskiden olduğu gibi çimento demir satmanın dışına çıkıyor. Artık sadece bir bina yapılsın, inşaatların yükselmesinin dışında fiziki çevrenin insana uyumlaştırılmasını da içine alacak şekilde daha nitelikli kaliteli yapıların ortaya çıkması gerekiyor. Önümüzdeki evrelerde belki bu noktada da bir çalışma yapılabilir." ifadelerini kullandı.

"Bölgenin en büyük inşaat fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz"

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de TÜYAP olarak kentte bu ay açtıkları ikinci fuar olduğunu belirterek, Samsun'un fuar potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Alagöz, geçen yıl inşaat fuarında 29 bin ziyaretçiyi fuarda ağırladıklarına işaret ederek, "Bu rakamın bu yıl çok daha ileriye çıkmasını bekliyoruz. Bu fuarımızın fonksiyonu On binlerce ziyaretçinin burada buluşması değil aynı zamanda yurt dışından bir çok ülkeden ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Dört gün boyunca fuarımızı Mısır, Lübnan, İran, Sudi Arabistan, Tunus, Irak, Gürcistan ve Kuveyt'ten yabancı alıcılar ve iş adamı heyetleri ziyaret edecekler." diye konuştu.

Samsun'da inşaat fuarının her yıl artan bir potansiyeli sahip olduğunu belirten Alagöz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi seferberliği noktasındaki çağrıya en net cevabı biz fuarcılık sektörü olarak Samsun'dan vermiş oluyoruz. Biz ülkemizin ekonomisine ülkemizin geleceğine inanıyor sizlere de güveniyoruz. Daha kaliteli fuarlarla da ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Bu arada, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki iş adamları, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve protokol üyeleriyle fuarda bir araya geldi.

Fuar, 26 Mart'a kadar açık kalacak. Fuarın açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Samsun 3. İnşaat Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement