Samsun 5 Yaşındaki Nazan'a Kanatsız Koruyucu Melek Oldular - Son Dakika
Güncel

Samsun 5 Yaşındaki Nazan'a Kanatsız Koruyucu Melek Oldular

Samsun 5 Yaşındaki Nazan\'a Kanatsız Koruyucu Melek Oldular

Samsun'da yaşan 41 yaşındaki Nurhan ve emekli astsubay 47 yaşındaki Mustafa Çakmakoğlu çifti, 5 yaşındaki Nazan Şahin'e 2.5 yıl önce koruyucu aile oldu.

07.10.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da yaşan 41 yaşındaki Nurhan ve emekli astsubay 47 yaşındaki Mustafa Çakmakoğlu çifti, 5 yaşındaki Nazan Şahin'e 2.5 yıl önce koruyucu aile oldu. Küçük çocuk Çakmakoğlu çifti ile aile sevgisini ve sıcaklığını tattı.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde yaşayan 25 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Nurhan ile Mustafa Çakmakoğlu çifti, 2.5 yıl önce Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda devlet korumasında kalan 5 yaşındaki Nazan Şahin'i koruyucu aile olarak yanlarına aldı. 2.5 yıldır koruyucu ailenin yanında kalan küçük kız aile sevgisini yaşadı. Çakmakoğlu çifti Nazan'a koruyucu aile olmalarının ardından onu 3'ncü çocukları saydı. Nurhan Çakmakoğlu, koruyucu aile olup Nazan'ı aileye aldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Çocukları çok seviyorum. Bir kız bir oğlum var ama biz devlet kurumundaki bir çocuğun da ailesi olsun istedik. Onun da bir anne-baba sevgisine ihtiyacının olduğunu düşündük. Nazan evimizin neşesi, huzuru. Biliyorum ki devletimiz kurumlarda kalan çocuklara her türlü imkanı hatta bir ailenin verebileceğinden daha fazla imkanlar veriyor. Ama bir anne-baba ve aile sıcaklığı çok ayrı. Bunlar bir çocuk için çok farklı şeyleri ifade ediyor. Biz onu vermeye çalıştık. Ben durumu imkanı olan ailelerin koruyucu aile olmalarını mutlaka tavsiye ederim" dedi.

Mustafa Çakmakoğlu, koruyucu aile olmanın eşinin fikri olduğunu dile getirerek, "7 yıl önce Antalya'da ikamet ederken orada da koruyucu aile olmak için bir teşebbüsümüz oldu ancak nasip olmadı. Daha sonra başvurduk ve koruyucu aile olduk. Biz istedik ki topluma bir kişiyi daha bizim çocuklarımız gibi kazandıralım. Nazan ailemize katıldığında 2.5 yaşındaydı. O artık ailemizin bir parçası. Ben de, eşim de standardımızı Nazan'a göre belirledik. Sabah kalma saatimiz, seyahatlerimiz, yemeğimiz hep Nazan'a göre ayarlıyoruz. Toplum bireylerden oluşur bireyleri de aileler oluşturur. Çocuklarında aile ortamında büyümesi gerekiyor. Bizde devlet korumasında bir çocuğu yanımıza alarak aile ortamında aile sıcaklığında, kendi çocuklarım gibi yetiştirmek istedik. Ben herkese tavsiye ediyorum. Biz bir kişinin hayatını değiştirelim amacıyla buna karar verdik" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun 5 Yaşındaki Nazan'a Kanatsız Koruyucu Melek Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement