Samsun'a 2 Bin Kişilik Yurt Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Samsun'a 2 Bin Kişilik Yurt Müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurduna, önümüzdeki günlerde 2 bin kişilik yeni bir yurt daha ekleneceğini bildirdi.

12.10.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurduna, önümüzdeki günlerde 2 bin kişilik yeni bir yurt daha ekleneceğini bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılında açılması planlanan beş yeni yurdun ise proje aşamasında olduğunu belirtti.

KYK'nın her yıl olduğu gibi 2015-2016 öğrenim yılı için üniversite öğrencilerine kapılarını açtığını vurgulayan Bakan Kılıç, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Samsun'umuzda üniversite okumaya gelen genç kardeşlerimizin rahat ve ucuza barınabilmeleri için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. 2013 yılında üniversite öğrenimi için Samsun'a gelen 6 bin 968 öğrencimize barınma olanağı sağlarken bu yılın eylül ayı itibari ile 10 bin 188 öğrencimize bu imkan sunuldu. Samsun merkezde bulunan 8 öğrenci yurdunun yanı sıra ilçelerde bulunan 6 yurtta, 6 bin 981 kız ve 3 bin 207 erkek öğrencinin barınma ihtiyacı karşılanıyor. 2013 yılından itibaren yurtlarda 2 bin 273 kız ve 947 erkek öğrenci kapasitesi artırılarak daha çok öğrenciye rahat ve huzurlu bir ortam sunuluyor."

Yurtların modern yapısı ve imkanları sayesinde gençlerin daha rahat olacağını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Her yıl biraz daha büyüyerek geniş öğrenci kitlelerine ulaşan KYK yurtları arasına, önümüzdeki günlerde Samsun'da 2 bin kişilik yeni yurt da katılacak. Yapımı tamamlanan ve hizmete hazır hale gelen yurdumuzun çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılmasını planlıyoruz. Üniversiteli kardeşlerimiz açılacak olan yurdumuzun modern fiziksel yapısı ve imkanları ile hem rahat bir ortamda ders çalışacak hem de kuracakları arkadaşlıklar ve yurt içindeki faaliyetler sayesinde sosyal bir hayatları olacak. Şehrimize gelen her öğrenciye barınma imkanı sunmayı istiyor ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Şu anda mevcut 7 kız, 2 erkek ve 5 karma öğrenci yurtlarımıza 5 yeni yurdumuzu daha ekleyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'a 2 Bin Kişilik Yurt Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement