Samsun, ABD'li Heyeti Heyecanlandırdı - Son Dakika
Güncel

Samsun, ABD'li Heyeti Heyecanlandırdı

Samsun, ABD\'li Heyeti Heyecanlandırdı

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay, “Samsun’un sunduğu fırsatlardan Amerikalı firmalarımızın mutlaka ilgileneceklerini düşünüyorum” dedi.

04.09.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay, " Samsun'un sunduğu fırsatlardan Amerikalı firmalarımızın mutlaka ilgileneceklerini düşünüyorum" dedi.

Bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay, Amerika Ticaret Bakanlığı Türkiye Masası Şefi Ryan Barnes, Amerika Ticaret ve Kalkınma Ajansı Türkiye Müdürü Heather Lanigan ile Amerika Büyükelçiliği Ticaret Uzmanı Yaprak Çakılcıoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla bir araya geldi. Amerikan heyeti, ilk olarak Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Yeşilyurt ile bir araya geldi.

DURMUŞOĞLU: "SAMSUN, TÜRKİYE'NİN KARADENİZ'E AÇILAN EN BÜYÜK KENTİ"

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle hazır bulunamadığı ziyarette konuşan Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, kent ekonomisi ve yürüttükleri çalışmalar hakkında Amerikan heyetini bilgilendirdi. Samsun'un sunduğu fırsatlarla Karadeniz havzasının en önemli kenti olduğunu belirten Durmuşoğlu, "Samsun, Türkiye'de çok az ile nasip olan kara, hava, deniz, demir yolu ağıyla bölgenin en önemli kentidir. Samsun, coğrafi konumuyla da Türkiye'nin Karadeniz'e açılan en büyük ilidir. Samsunumuz ayrıca, gerek bulunduğu stratejik konumu, gerekse sahip olduğu mal ve hizmetler üretimi altyapısıyla ekonomik faaliyetler oldukça geniş bir yelpazeye yayılmış yükselen bir şehirdir. Şehrimiz, Yeşilırmak ve Kızılırmak'ın beslediği Çarşamba ve Bafra ovalarıyla Türkiye'nin en verimli topraklarına sahiptir" dedi.

ŞAHİN: "YATIRIMCILARA DESTEĞE HAZIRIZ"

Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, Samsun'un lojistik konumunun önemine değinerek, "Uluslararası havaalanı, üç limanı ve yakın vadede projelendirilecek lojistik köy ile ulaşımda merkez konuma yükselecek kentimiz, çağdaş İpekyolu TRACECA, Viking ve Samsun-Kavkaz Tren Feri Hattı Projesi'yle de bölgenin buluşma noktasıdır. Samsun, beş adet organize sanayi bölgesi, 16 adet küçük sanayi sitesi ile bir çok kalemde üretimin yapıldığı bölgenin en büyük sanayi kentidir. Tıbbi ve cerrahi el alet imalatı konusunda Türkiye'de merkez konumunda olan Samsun, hem bölgesinde hem de ülke geneli dikkate alındığında da gelişmiş bir altyapıya sahiptir. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yatırımcı Amerikalı iş adamlarına her türlü desteği vermeye hazırız. İnşallah karşılıklı ziyaretlerle ilişkilerimizi daha da geliştirerek işbirliği fırsatları yaratabiliriz" diye konuştu.

JOHN FAY: "KEŞKE DAHA ÖNCE SAMSUN'A GELSEYDİK"

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay ise, ilk kez geldiği Samsun'dan çok etkilendiğini kaydederek, "Samsun'a gelmekte biraz geç kalmışız. Yaptığımız inceleme ve ziyaretlerden sonra kendi kendimize 'Biz Samsun'a niye daha önceden gelmedik?' dedik. Gördüklerimiz gerçekten bize ilginç geldi ve bizi heyecanlandırdı. Lojistik konumu olsun, tarım ve sanayi alanlarında olsun Samsun gerçekten çok farklı. Medikal ve cerrahi el aletlerinde de çok iyi durumdasınız. Samsun, birçok fırsatın bir araya geldiği bir şehir ve Amerikan firmalarına çok şey sunabilir. Samsun'un sunduğu fırsatlardan ülkemiz iş adamlarının ilgileneceklerini düşünüyorum. Bizim asıl işimiz Amerikan ve Türk firmaları arasında bağlantıları sağlamak. Samsunlu ve Amerikalı iş adamlarını bir araya getirmek adına biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah yeni başladığımız ilişkileri daha da geliştirerek Samsun ile bir işbirliği köprüsü kuracağız. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Samsun'da sizlerle çalışmaktan mutluluk duyacağız. Emin olun Samsun'a bir daha geleceğiz. İş alanları konusunda Amerika ve Samsunlu firmalarla işbirliği kurmak için heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Yeşilyurt, Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi John Fay'a anı takdiminde bulundu. Amerikan heyeti, daha sonra Samsun TSO tarafından yapılan organizasyonla Samsunlu iş adamlarıyla, "Samsun-ABD Ticaret Fırsatları Değerlendirme Toplantısı" yaptı. Heyet ayrıca, gün boyunca şehirde bazı ziyaret ve incelemelerde de bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun, ABD'li Heyeti Heyecanlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement