Samsun Anasınıfı Öğrencileri Pazar Esnafı ve Zabıta Oldu - Son Dakika
Güncel

Samsun Anasınıfı Öğrencileri Pazar Esnafı ve Zabıta Oldu

Samsun Anasınıfı Öğrencileri Pazar Esnafı ve Zabıta Oldu

Anasınıfı öğrencileri pazar esnafı ve zabıta olduSAMSUN'da düzenlenen etkinlik kapsamında anasınıfı öğrencileri pazar yerinde meyve ve sebze sattı, bazıları ise zabıta oldu.

03.05.2016 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anasınıfı öğrencileri pazar esnafı ve zabıta oldu

SAMSUN'da düzenlenen etkinlik kapsamında anasınıfı öğrencileri pazar yerinde meyve ve sebze sattı, bazıları ise zabıta oldu.

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Halide Edip Adıvar Anaokulu ve Atakum İlçe Belediyesi işbirliğiyle 'pazar yeri' etkinliği düzenlendi. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinlik Atakent semt pazarında gerçekleştirildi. Kapalı pazar alanına gelen anasınıfı öğrencileri tezgah kurup sebze ve meyveleri yerleştirdi. Ardından pazarın açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen törenle açılış kurdelesinin kesilmesinin sonrasında pazar, vatandaşlara açıldı. Çocuklar tezgahlarda bulunan ürünleri satmaya çalıştı. Bazı öğrenciler ise zabıta kıyafeti gezerek pazarı ve tezgahları denetledi. Düzenlenen etkinliğe İlkadım İlçe Kaymakamı Turan Atlamaz ve Atakum İlçe Belediye Başkanı AK Partili İshak Taşçı ve anasınıfı öğrencilerinin velileri katıldı.

Programda konuşma yapan Kaymakam Atlamaz, "Pazar yerleri bizim kültürümüzde çok önemlidir. Pazaryerleri bizim 'Ben siftahı yaptım arkadaşım yapmadı. Oradan alın' kültürünün en bariz görüldüğü yavrularımızın da bugün burada pratik yapacakları bir mekan. Bu yavrularımız bu gün hayatlarında kalıcı bir şekilde üretimin, paylaşımın ve geleneklerimizin pazara yansımasını bizzat somut deneyimini bize gösterecekler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Anasınıfı Öğrencileri Pazar Esnafı ve Zabıta Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement