Samsun Atatürk ve Silah Arkadaşları'nın Balmumu Heykelleri, Bakım İçin Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Samsun Atatürk ve Silah Arkadaşları'nın Balmumu Heykelleri, Bakım İçin Kaldırıldı

Samsun Atatürk ve Silah Arkadaşları\'nın Balmumu Heykelleri, Bakım İçin Kaldırıldı

Atatürk ve Silah Arkadaşları'nın balmumu heykelleri, bakım için kaldırıldı İlker AKTAŞ/ SAMSUN, (DHA)- MUSTAFA Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı ilk nokta olan Tütün İskelesi'nin içerisinde bulunan Atatürk, 18 silah arkadaşı ile kendilerini karşılamaya gelenlerin balmumundan heykelleri, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bakımları yapılmak üzere alındı.

03.04.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk ve Silah Arkadaşları'nın balmumu heykelleri, bakım için kaldırıldı

İlker AKTAŞ/ SAMSUN, (DHA)- MUSTAFA Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı ilk nokta olan Tütün İskelesi'nin içerisinde bulunan Atatürk, 18 silah arkadaşı ile kendilerini karşılamaya gelenlerin balmumundan heykelleri, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bakımları yapılmak üzere alındı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 18 silah arkadaşı ile 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a ayak bastığı bölge olan Tütün İskelesi'ndeki balmumu heykeller, bakıma alındı. Konuyla ilgili bilgi veren heykelleri yapan heykeltraş Adil Çelik, "Tütün İskelemizdeki heykellerin onarımları yapılacak. Bu heykeller uzun zamandır denizin üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 8 yıl oldu. Bunlar dünyana ikinci bir örneği olmayan çalışmalar. Genel bir bakımı yapılmamıştı. Yıpranan yerler değişecek. Tahminlerime göre 1.5 ay gibi bir süre alacak. 19 Mayıs 2015 tarihine yetiştireceğiz. Geceli gündüzlü çalışacağız. Heykellerin kendilerinde bir sıkıntı yok. Güneş ışınları nedeniyle renklerinde bir değişme var. Söküldükten sonra gerekli incelemeleri yapacağız. Ama üzerlerindeki aksesuarlar yıprandı ve bunlar değişecek" dedi.

Kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Bandırma Vapuruyla Samsun'a gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karaya çıktığı ilk nokta olan 'Tütün İskelesi' yıllar içerisinde yıkıldı. Tarihi bu alanı yeniden canlandırmayı amaçlayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılında temsili Bandırma Vapuru ve Tütün İskelesi'ni inşa etti. Atatürk ve 18 silah arkadaşları ile kendilerini Samsun'da karşılayanların balmumu heykellerinin yer aldığı Tütün İskelesi, Atatürk'ün Samsun'a çıkış anı canlandırıldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Atatürk ve Silah Arkadaşları'nın Balmumu Heykelleri, Bakım İçin Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement