Samsun, Avrupa'dan Gelen Gençleri Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Samsun, Avrupa'dan Gelen Gençleri Ağırladı

Samsun, Avrupa\'dan Gelen Gençleri Ağırladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler-Avrupa Projesi kapsamında Avrupa’dan gelen gençler Samsun’a hayran kaldı.

10.10.2016 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler-Avrupa Projesi kapsamında Avrupa'dan gelen gençler Samsun'a hayran kaldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Şehirler ve Kültürler-Avrupa Projesi sona erdi. Proje kapsamında Türkiye'ye gelen gençler, Samsun'a hayran kaldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Şehirler ve Kültürler Avrupa projesi 4 Ekim 2016 tarihinde İstanbul'da başladı. Ulusal Gençlik ve Spor Politikası Belgesi'nin "Uluslararası Alanda Gençlik ve Kültürlerarası Diyalog" başlıklı temel politika alanındaki hedefleri gerçekleştirmek üzere Avrupa'da yaşayan yabancı ve Türk gençlerin ülkeyi, Türk kültürünü, manevi değerleri yakından tanımaları ve Türkiye, Türk kültürü ile olan bağlarının güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen projeye toplam 139 genç katıldı.

Kadın ve erkek olarak iki dönem halinde gerçekleştirilen proje çerçevesinde 64 erkek katılımcı İstanbul, Bursa ve Çanakkale'yi ziyaret etti. 75 kadın katılımcı ise Samsun'un yanı sıra Ordu, Giresun, Trabzon ve İzmir'i ziyaret etti.

Samsun'da Kuş Cenneti'ne hayran kaldı.

Gittikleri illerde tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden gençler, Samsun'da özellikle Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne hayran kaldı. Kuş Cenneti'nde doğal ortamı gözlemleme fırsatı yakalan gençler, Samsun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

18-29 yaş arası gençlerin katıldığı projeye daha önce hiç Türkiye'ye gelmemiş olan gençlere öncelik tanınarak bütün masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun, Avrupa'dan Gelen Gençleri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement