Samsun Bakan Kılıç Biz Tutamayacağımız, Yapamayacağımız Bir Vaadi, Bir Sözü Vermek Peşinde Değiliz - Son Dakika
Güncel

Samsun Bakan Kılıç Biz Tutamayacağımız, Yapamayacağımız Bir Vaadi, Bir Sözü Vermek Peşinde Değiliz

Samsun Bakan Kılıç Biz Tutamayacağımız, Yapamayacağımız Bir Vaadi, Bir Sözü Vermek Peşinde Değiliz

Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefeti eleştirerek, "Biz tutamayacağımız, yapamayacağımız bir vaadi, bir sözü vermek peşinde değiliz. Verdiğimiz sözü de yapmak peşindeyiz.

22.04.2015 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefeti eleştirerek, "Biz tutamayacağımız, yapamayacağımız bir vaadi, bir sözü vermek peşinde değiliz. Verdiğimiz sözü de yapmak peşindeyiz. Biz böyle öğrendik. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti Samsun 1'inci sıra milletvekili adayı Akif Çağatay Kılıç çeşitli ziyaretlerde bulunup toplantı programlarına katılmak üzere karayolu ile geldiği Samsun'da Atakum İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Kılıç burada, ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve partisinin teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Burada konuşma yapan Bakan Kılıç, ilçede yapılan yatırımları anlatıp ülke gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Gerçekleşmesi mümkün olmayan konular üstünde konuşmanın kolay olduğu belirten Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Bunu şu anlamda söylüyorum. Örneğin ana mualefet partisinin iktidar olmak gibi bir hedefi var mı? Yüzde 35 hedef açıklayan bir siyasi parti iktidar olma hedefinde değildir. Başbakanımız ne dedi? 'Bu seçimi Adalet ve Kalkınma Partisi, AK Parti birinci parti çıkmasın o zaman ben genel başkanlık koltuğunu başka bir arkadaşımıza devredeceğim. Çünkü ben görevimi yerine getirememiş olduğumu düşünüyorum o zaman' dedi. Bunu daha önce Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken genel başkan iken dile getirmişti. Her girdiği seçimde. Eğer ben bu seçimden birinci parti olarak çıkmayayım ben görevi devredeceğim? demişti. Peki muhalefet partilerinden herhangi bir genel başkanın bunu söylediğini duydunuz mu? Bunu niçin söylüyorum, bu basit bir söz değil önemli bir söz. Çünkü bir siyasi partinin amacı nedir? Milletine hizmet etmek, vatandaşa hizmet etmek, siyasetini ortaya koymak. Doğrudur. Ama hedefi iktidar olmaktır. İktidar olması gerek ki düşüncelerini hayata geçirsin. Biz tutamayacağımız, yapamayacağımız bir vaadi bir sözü vermek peşinde değiliz. Verdiğimiz sözü de yapmak peşindeyiz. Biz böyle öğrendik. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye'nin gelişiminin, gelişmesinin önünde bir engel oluşturan sistem değişikliklerini yapmak durumunda olduklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Bu anayasa bize yetmiyor. Yapmak istediğimiz ilerletmek istediğimiz hedeflerimize gitmek için çabaladığımız noktada bize engel oluyor" diye konuştu.

Bakan Kılıç konuşmasının ardından programından ayrıldı. Daha sonra Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan Kılıç esnaf ziyareti programı sonrasında Ak Parti Atakum İlçe Başkanlığı binasına giderek partililerle bir araya geldi. Burada toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun Ganalı futbolcu Ben Ofosu'ya olan 30 bin dolar borç nedeniyle Futbol Federasyonu tarafından PTT 1'nci Lig ekiplerinden Samsun spor'un 47 olan puanından 3 puan silinerek 44'e düşürülmesiyle ilgili sorusu üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Dün itibariyle Samsunspor'un daha önceki dönemden, mevcut Samsunspor yönetimiyle ilgili olarak değil de önceki dönemden gelen bir futbolcu borcunun geç ödenmesi dolayısıyla FİFA tarafından yani uluslararası futbol yönetimi tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderilmiş olan talep ve talimat doğrultusunda ki bugün futbol federasyonumuz bir açıklama yaptı internet sitesinde oradaki durumu anlattı. Bu doğrultuda Samsunsporumuzun maalesef üzülerek 3 puanı silindi. Ancak şuanda şöyle bir durum mevzu bahis. O da şudur. Şuanda Samsunspor yönetimi, CAS'a bu karara itiraz etmiş durumda. Daha doğrusu sürecin önceki işlemesi esnasında itirazını dile getirmişti. Bugün sabah ilk duruşmasını gördü. Buradaki sonucu bekleyeceğiz. Bunun tabi orada CAS'tan çıkacak olan farklı bir karar olur ise bununla alakalı olarak tabi yine federasyonumuz o kararın gereğini tebliğ ederek, Samsunsporla ilgili olarak açıklayacaktır" diye konuştu.

Samsunspor'un, Samsun'un en önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanı olarak aynı zamanda Samsun milletvekili olarak çok yakın takip ettiğim, her zaman da elimizden gelen her türlü desteği verdiğimiz ve tabii ki bizim şehrimizin takımı olması itibariyle de her zamanda yanında olduğumuz bir camiadır. Ama şunu da görmemiz gerekiyor. Samsun şehri bunu üzülerek dile getiriyorum. Yeteri kadar takımına sahip çıkmıyor. Bunu bütün açık yürekliliğimle dile getiriyorum. Bu tip günler yaşandığında açıklama yapanlar, aynı zamanda gelip de 'takıma bir takım destekler konusunda biz de varız' diyenleri biz ihtiyaç olduğu zaman görmek istiyoruz. Şuanda bir seçim atmosferindeyiz. Ben hiçbir şekilde Samsunspor konusunun siyaset içinde kullanılmaması üzere çalışıyorum ve bu noktadaki duruşumu ortaya koyuyorum. Herkesten de konunun ciddiyeti etrafında davranmasını siyasi polemiğe girmemesini rica ediyorum. Çünkü şu kesin ki AK Parti iktidarları olarak bizim teşkilatımızla olsun ve Samsunspor'a olan sevdamızla ilgili olarak sorgulanmayacak insanlar varsa onlar bizleriz. Çünkü biz bugüne kadar nasıl elimizden gelen desteği verdiysek Samsunspora ve Samsunspora sahip çıktıysak bundan sonra da bu böyle olacaktır. Biz üzerimizdeki icra görevi gereği sorumluluk altındayız. Bu sorumluluk bütün Türkiye'ye karşıdır, bütün Türkiye'deki spor camiasına karşıdır ve buna da dikkat etmemiz gerekiyor" diyerek şöyle konuştu:

"Ama tabii ki bir Samsunlu olarak, Samsun'un bir evladı olarak kentin her konusunun olduğu gibi Samsunspor'un da bizim için ayrı bir önemi vardır." Ama dediğim gibi bunları dikkatlice bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Zaten şu anda süren bir süreç daha var. Onun sonucunu bekleyeceğiz. Ama bu arada ben inanıyorum ki futbolcularımız, teknik heyetimiz ve yönetimimiz hiç moralini bozmadan bugüne kadar nasıl yoğun bir çaba sarfederek çalıştılarsa aynı şekilde devam edecekler. Bakın futbolcu kardeşlerimiz çok daha zor dönemlerde sahada gereken çabayı göstererek başarıyı elde ettiler. Ben inanıyorum ki yine bu başarıyı göstermek için elinden gelen her şeyi yapacaktır Samsunspor futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimi. Biz de onlara her türlü elimizden gelen desteği vereceğiz ve yolumuza devam edeceğiz, moral bozmadan önümüze bakarak, artık yaşanmış olan şeyleri düşünerek değil onların düşünüleceği, onların masaya yatırılacağı zaman, o da gelecek, o daha sonraki zaman bugün ki zaman değil o. Biz şu anda Samsunspor yönetiminin bu noktadaki çabalarını takdirle karşılıyoruz. Şuanda kendileri İsviçre'de. Oradaki çabaları ortaya koyuyorlar. Yakın takip ediyorlarö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Bakan Kılıç Biz Tutamayacağımız, Yapamayacağımız Bir Vaadi, Bir Sözü Vermek Peşinde Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement