Samsun Barosu'ndan Ankara'da Ölenler İçin Saygı Duruşu - Son Dakika
Güncel

Samsun Barosu'ndan Ankara'da Ölenler İçin Saygı Duruşu

Samsun Barosu\'ndan Ankara\'da Ölenler İçin Saygı Duruşu

Samsun Baro Başkanlığı Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

13.10.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Baro Başkanlığı Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, "Artık bu topraklarda gözyaşı istemiyoruz" dedi.

Samsun Baro Başkanlığı tarafından bugün Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için basın toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesinde yakalarına 'terörü lanetliyoruz' yazılı Türk bayrağı rozeti takan çok sayıda avukat ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi. Saygı duruşunun ardından konuşan Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, "Ne kadar saygı duruşunda bulunursak bulunalım maalesef giden canları geri getirmemiz mümkün değil. Hepimiz biliyor ve inanıyoruz ki; kim bir insansı haksız yere öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir. Terör bu insanları aramızdan alarak bizim içimize büyük bir acı düşürüyor hemde milli birlik ve beraberliğimizi ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ben 50'inci yaşıma girmek üzereyim aramızda benden daha yaşlı olan meslektaşlarımız var. Onlarda çok iyi biliyor ve hatırlıyorlar ki bizler bugün yaşadığımız olayların benzerlerini yaklaşık 50 yıldan beri tekrar tekrar seyrediyoruz ve seyrettiriliyoruz.1970'li yılarda Türkiye benzer acılar yaşadı. 1980'li yıllarda bu olaylar biraz durağanlaşmış gibi gözükse de 1990'lı yıllar maalesef faili meçhul cinayetlerin fazlasıyla arttığı yıllar oldu. Yine o yıllar Maraş, Çorum, Sivas Madımak, Başbağlar gibi olayları yaşadık. Ancak gelin görün ki bütün bu olayları yaşıyor olmamıza ve bütün bu tecrübeleri yaşayan bir toplum olmamıza rağmen bu olaylarla sınanıyoruz ve imtihan ediliyoruz" dedi.

Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bunun sebebini şuna bağlıyorum; bütün bu olaylar yaşandı ama bu olaylarla beraber bu ülke hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz ki, bu olayların zaman aşımına uğradığı dosyalar mezarlığına döndü. Bu olayların ne gerçek failleri bulunabildi ne de görüntüde yakalanan bir kısım faillerin geri planındaki gerçek güç odaklarına ulaşılabildi. Ben buradan bütün yetkililere sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kerami Gürbüz olarak ve avukatlık gibi bir meslek örgütünün idarecisi olarak sesleniyorum ki; artık biz bu topraklarda gözyaşı istemiyoruz. Huzur, birlik ve beraberlik istiyoruz. Ayrıştıran bir üslup istemiyoruz." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Samsun Barosu'ndan Ankara'da Ölenler İçin Saygı Duruşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement