Samsun Bsm Ankara'da Birinci Oldu - Son Dakika
Yerel

Samsun Bsm Ankara'da Birinci Oldu

Samsun Bsm Ankara\'da Birinci Oldu

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi(BSM) Ankara’da yapılan robot yarışmasında birinci oldu ve ulusal finalde yarışma hakkını kazandı.

03.03.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Bilim ve Sanat Merkezi(BSM) Ankara'da yapılan robot yarışmasında birinci oldu ve ulusal finalde yarışma hakkını kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Bilim ve Sanat Merkezi Müdiresi Nazan Armutlu, "1 Mart Pazar günü Ankara'da yarışan 'Elements' adlı robot takımımız en yüksek puan ortalamasıyla günü şampiyonluk kupası alarak tamamladı. Son 40 takım arasına girmeyi başararak ulusal finalde yarışmaya hak kazandı" dedi.

First Lego Legue(FLL) bilim turnuvası hakkında konuşan Armutlu, "Dünyada 10-16 yaş arası 200 bin gencin katıldığı robot tasarımı, bilimsel proje ve takım çalışması kriterlerinin değerlendirildiği uluslararası FLL bilim turnuvasının 11. sezonu Türkiye'de İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki yerel turnuvalarla başladı. Toplam 240 takımın katıldığı ve en iyi 40 takımın 21- 22 Mart tarihlerinde İzmir'de yapılacağı turnuvada dereceye girecek 6 takımın ABD ve Kanada'da ülkemizi temsil edeceği turnuvanın Ankara yerel turnuvasında 27 takım 1. gün 26 takım 2. gün Özel maya kolejinde 28 Şubat- 1 Mart tarihlerinde yarıştı. Samsun Bilim ve Sanat Merkezi'nin 1 Mart Pazar günü Ankara'da yarışan Elements adlı robot takımımız en yüksek puan ortalamasıyla günü şampiyonluk kupası alarak tamamladı ve son kırk takım arasına girmeyi başararak ulusal finalde yarışmaya hak kazandı. Bu bizim için büyük bir mutluluk oldu" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Samsun Bsm Ankara'da Birinci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement