Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem inşaatını 10 Ekim 2016'da bitireceklerini söyledi.

13.11.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem inşaatını 10 Ekim 2016'da bitireceklerini söyledi.

Yılmaz, Gar ile Tekkeköy ilçesi arasındaki 14 kilometrelik raylı sistem inşaatının direklerinin montajını kendisi yaptı. Eline İngiliz anahtarını alarak vidaları sıkan Yılmaz, raylı sistemin yapılış süreci ile ilgili önemli bir aşamaya geldiklerini söyledi.

Bu aşamada elektrifikasyon denilen katener direkleri, şalt istasyonları, trafolar ve elektrik tahlili sağlayacak mekanizmanın montajına başladıklarını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Samsun raylı sistemi 2016 senesinde bitecek ve hizmete alınacak şekilde yoğun çalışma periyoduna girdik. Daha önce 10 Ekim 2010'da 17 kilometrelik üniversite-Gar kavşağı arasını bitirmiştik. Şimdi de Gar ile Tekkeköy arasını 10 Ekim 2016'da bitireceğiz. Yani 10 Ekim bizim için sembol oldu. İnşallah şehrimizin doğu tarafındaki 14 kilometrelik raylı sistemi bu tarihte bitirip, halkımızın hizmetine sokacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement