Samsun Çarşamba Havali·manı Kullanımında Artış - Son Dakika
Güncel

Samsun Çarşamba Havali·manı Kullanımında Artış

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Çarşamba Havalimanı'na bu yılın ilk 6 ayında gelen giden yolcu sayısı ve uçak sefer sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiğini bildirdi.

14.07.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Çarşamba Havalimanı'na bu yılın ilk 6 ayında gelen giden yolcu sayısı ve uçak sefer sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdiğini bildirdi.

Samsun Valisi Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, havalimanı iç ve dış hatlarda 2016 yılı ilk 6 ayında gelen giden toplam yolcu sayısının yüzde 7 artarak 7 bin 705 yolcuya çıktığını ifade etti.

Giden gelen uçak sayısı 6 aylık dönemde yüzde 21 artışla 9 bin 837 yükseldiğini dile getiren Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Haziran ayında iç hat yolcu trafiği 133 bin 540, dış hat yolcu trafiği 3 bin 414, toplamda ise 136 bin 954 oldu. İç hat giden gelen uçak trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26 artışla bin 887 oldu. Dış hatlar uçak trafiği 39 olmak üzere toplam uçak trafiği yüzde 26 artışla bin 926'ya ulaştı. 2016 Yılı 6 aylık istatistiklerine göre Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan yüzde 7 artışla 873 bin 705 yolcu hizmet aldı, hizmet verilen toplam uçak trafiği yüzde 21 artışla 9 bin 837'ye, yük trafiği ise yüzde 1 artışla 7 bin 60 tona ulaştı."

Samsun Çarşamba Havalimanı'ndan karşılıklı olarak İstanbul ve Ankara'ya haftanın her günü, İzmir'e hafta içi 5 gün, Antalya'ya Çarşamba ve Cuma, Bursa'ya da Çarşamba ve Cumartesi günleri sefer yapıldığına dikkat çeken Şahin, ayrıca Almanya'ya Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü direkt uçuş yapıldığını vurguladı.

Vali Şahin, İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde tüm noktalara, yurt dışında ise birçok noktaya uçuş yapılabildiğini de kaydetti.

İ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun Çarşamba Havali·manı Kullanımında Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement